adigh Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 La o prima vedere am spus ca acel circuit de brum e un fel de drosel. Dupa ce am despicat firul in patru am ajuns la concluzia ca functionarea acelui circuit e cu totul alta. In lipsa semnalului audio brumul se anuleaza perfect. Cu semnal se schimba lucrurile. Am spus ca condensatorul de pe +Ua nu conteaza in calcule si nici nu conteaza pentru dimensionarea acelui circuit. Pentru brumul amplificatorului conteaza dar numai in prezenta semnalului. Exagerez pentru a iesi mai bine in evidenta. Daca acel conensator are valoare mica atunci intre alternante vom avea pauze de alimentare, de fapt nu chiar pauze dar semnalul audio va fi modulat in amplitudine cu 100Hz. Asta inseamna tot brum. Acel circuit nu poate face nimic in acest caz, dar e foarte eficient in pauzele de muzica sau unde muzica nu are amplitudine mare, adica acolo unde brumul deranjeaza mai mult. Nu cu multe spire se poate obtine ceva eficient in pauzele muzicale. Mai exista avantajul ca se pot folosi condensatori de filtraj de valoare mai mica dacit fara acel circuit daca nu luam in considerare un drosel, eventual condensatori nepolarizati. Cit priveste tensiunea Ug2 e filtrata de un filtru CRC in care R e Rfiltraj, primul C e condensatorul de pe anodica iar ultimul C e condensatorul de pe Ug2. Inductanta bobinei auxiliare e neglijata pentru ca e prea mica. Acel circuit e cu totul altceva decit un drosel. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Bravo! Simt o mare speranta in tine!... Cum stai cu practica? Sa nu ma intelegi gresit, nu-ti cer sa arati nimic, doar asa... cam in ce zona stai cu practica Link spre comentariu
adigh Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Bravo! Simt o mare speranta in tine!... Cum stai cu practica? Sa nu ma intelegi gresit, nu-ti cer sa arati nimic, doar asa... cam in ce zona stai cu practicaAi trecut in tabara celor care cer sa vada ceva practic? In acest moment nu am posibilitate, nu intru in detalii personale dar sper sa-mi rezolv cit de curind problemele si sa ma reapuc de practica. Cum am spus, nu intru in detalii personale. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Este exact ce am spus si eu, nu?!N-am tabere, nu-mi pasa indeajuns...Keep it burning! Link spre comentariu
Piotr67 Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Salutare. Revin pe acest subiect, am facut rost de trafuri de iesire pentru SE-ul cu 6P3S.DIn cate stiam, in primar la acest traf ar trebui sa am pt schema propusa, in jur de 4 kohmi. Le-am masurat pe amandoua, unul are 148 ohmi, iar celalalt 153 ohmi..... E in regula sa fie asa? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Ahaaaa......inseamna deja ca stii care este diferenta , daca socotesti in procente % si accepti toleranta de executie ! Link spre comentariu
Piotr67 Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Ahaaaa......inseamna deja ca stii care este diferenta , daca socotesti in procente % si accepti toleranta de executie !P.S. Am masurat cu o chinezarie de aparat digital in cc. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Pentru traful de alimentare, ce sectiune ar fi buna? Un miez de 20 cm2 ar ajunge? Vreau sa-i fac si un vu-metru cu EM80, am una singura, imi mai trebuie una si inca un 6N2P plus inca un soclu pentru 6P3S.Sa cante VTP-urile! Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Ahaaaa......inseamna deja ca stii care este diferenta , daca socotesti in procente % si accepti toleranta de executie !P.S. Am masurat cu o chinezarie de aparat digital in cc.Daca nu stii care e deosebirea intre impedanta unui transformator si rezistenta in curent continuu a infasurarii primare nu conteaza prea mult cu ce masori...sunt destule materiale, si aici si pe internet care te pot ajuta sa te documentezi...impedanta unui transformator nu se masoara cu un instrument, ci se determina in circuit si depinde in primul rand de raportul de transformare si de impedanta sarcinii din secundar... Link spre comentariu
Piotr67 Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 Daca nu stii care e deosebirea intre impedanta unui transformator si rezistenta in curent continuu a infasurarii primare nu conteaza prea mult cu ce masori...sunt destule materiale, si aici si pe internet care te pot ajuta sa te documentezi...impedanta unui transformator nu se masoara cu un instrument, ci se determina in circuit si depinde in primul rand de raportul de transformare si de impedanta sarcinii din secundar...Multumesc, stimabile! Intre timp s-a gasit un domn binevoitor care sa ma lamureasca! Daca stiam, nu mai intrebam. Sunt aici ca sa invat sa-mi fac singur un amplificator pe lampi. De integrate si tranzistoare sunt satul, desi fiecare are farmecul sau..Toate bune!P.S. Are cineva un 6N2P si un soclu pt 6P3S? Link spre comentariu
Piotr67 Postat Mai 12, 2012 Autor Partajează Postat Mai 12, 2012 Buna ziua.Am inceput lucrul la carcasa amplificatorului SE cu 6P3S. Nu am inca toate componentele necesare pentru finalizarea amplificatorului si de aceea am hotarat sa fac tot ce se poate face pana la achizitionarea restului de componente. Carcasa este relativ mica, dimensiuni aproximative 270x230x120 mm. Imi incap in ea trafurile de iesire facute de Dl. Lazaroiu, caruia ii multumesc inca o data pentru profesionalismul Domniei sale, si cablajul cu restul componentelor. Singurele piese ce vor fi pe carcasa vor fi lampile. Cum am specificat intr-un post anterior, nu-mi plac trafurile cocotate pe carcasa. Traful de alimentare inca nu este definitivat, am un traf serios care are deja un primar la 220v si caruia trebuie sa-i bobinez secundarul pentru anodica si filamente. Intreaga sursa de alimentare o voi incaseta intr-o cutie separata pe care o voi conecta la amplificator printr-o mufa dimensionata corespunzator si care va sta ascunsa dupa mobilier, pe podea.Atasez cateva poze cu stadiul carcasei. Ce se vede galben este un autocolant de protectie peste tabla din Al din care am facut lateralele, baza si capacul peste care am pus niste parchet pentru aspect estetic. Fata si spatele au apartinut unei carcase de camera video de supraveghere pe care am taiat-o in doua. Astept sugestii, pareri si, de ce nu, critici din care pot invata ceva.Toate bune! Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Arata bine cutia ta!Bravos!(din punctul meu de vedere cutia reprezinta cea mai grea incercare in realizarea unui amplifcator cu tuburi) :aplauzeSunt interesat de schema constructiva a boxelor. Poate imi trimiti un mesaj privat ca sa nu deviem de la topic. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 Arata bine cutia ta!Bravos!(din punctul meu de vedere cutia reprezinta cea mai grea incercare in realizarea unui amplifcator cu tuburi) :aplauzeSunt interesat de schema constructiva a boxelor. Poate imi trimiti un mesaj privat ca sa nu deviem de la topic.Salutare.Multumesc pentru apreciere. Proiectul dupa care am facut incintele mele plus poze cu ce-a iesit, il atasez aici. Cu scuzele de rigoare pentru off-topic, insa nu stiu sa atasez la m.p.Numai bine. Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 VOI INCERCA SI EU SA CONSTRUIESC CUTIA VTP.CUM AI REZOLVAT CU FILTRELE? Link spre comentariu
Piotr67 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 VOI INCERCA SI EU SA CONSTRUIESC CUTIA VTP.CUM AI REZOLVAT CU FILTRELE?Eu filtrul asta l-am facut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum