Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Splitter CB/FM/AM

Vizitator kidpoker

Postări Recomandate

Vizitator kidpoker

Buna ziua,

Am primit de la un prieten recent o statie CB auto (dnt Carat exclusiv). Pentru a nu strica aspectul masinii as vrea sa folosesc antena ei originala, chiar daca pe emisie nu functioneaza la parametrii maximi, pe receptie nu ar trebui sa fie probleme.

Am gasit un splitter http://k40cbantenna.thaichop.com/cheap- ... a-splitter, dar care este indisponibil. Am cautat la noi in tara, si nu am gasit nimic asemanator. Ma puteti ajuta cu o schema/indicatie de unde as putea cumpara asa ceva?

Va Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rx-Tx

3

• yo9how

2

• Toni Marginean

1

Vizitator kidpoker

@Toni Marginean - am cautat pe site-uri de specialitate, dar toti vand cu intrare de antena cb si iesiri pentru radio fm/am si statie cb. Eu as avea nevoie cu intrare am/fm si iesire am/fm si statie cb.

Link spre comentariu

Eu unul, nu te-as ajuta cu asa ceva! Crezi ca sunt naspa? Poate! citeste un pic despre rezonanta, antene mobile si dupa aceea nu o sa mai vrei asa ceva. Dupa aceea o sa zici ca pritenul au si-a batut joc de tine si ti-a dat statie naspa... pentru ca orice ai face, va merge prost. De acordat acea antena a masinii nu o vei putea acorda NICIODATA in banda de CB. DAAAAA, STIUUUU, vor fi multi care vor zice ca eu nu am auzit de ANTENNA TUNNER... ala sa il foloseasca ei, ca e doar o utopie! Niciodata nu vor sti cat din ceea ce a acordat antenna tunner-ul este chair antena si cat este de fapt fiderul coaxial.Daca vrei sa mearga statia aia, pune o antena adevarata, cu lungimea tijei de minim 1,4m, daca se poate chiar 1,8m, o sa arate poate ca o antena militara de TAB, dar o sa si mearga ca o antena de TAB.

Link spre comentariu

spliterul ala e un fel de compromis. Le impaca pe toate insa toate aparatele or sa mearga la fel de prost. Daca pui cat de cat accent pe calitate/performanta, nu te incurca cu asa ceva. Pune o antena de CB si gata. Recomand un ML 145 de la midland (e poate un pic cam mare pt ce vrei tu dar macar stii o treaba.

Link spre comentariu
Vizitator kidpoker

Nu vreau antena de cb pe masina... vreau sa fie cat mai stealth. Emisia nu ma intereseaza , ci receptia, ca sa ii aud pe colegi "radar acolo, etc"; pentru ca daca ei au antena buna, emit destul de departe, si eu cu antena masinii receptionez oricum. Gresesc undeva?Deci nu vreau antena cb pe masina, ca sa nu vada "baietii" ce am eu in masina.

Link spre comentariu

Uite aici:

http://www.mondoplast.ro/Antena-Mixer-RM-Italy-MIX-27-pg_ft-3526

http://www.lccom.ro/product_info.php?cPath=23_37&products_id=101

Canalul 22 a aparut tocmai din necesitatea comunicarii ( bidirectionale), pentru a afla atat unde sunt radarele , cat si alte probleme ivite in trafic.

Avand doar receptie, o sa fii la mila celorlalti, o sa afli informatii utile doar daca si cand anunta ceilalti participanti la trafic, fara a avea posibilitatea sa ceri informatii strict la portiunea de drum care te intereseaza; ai sa te convingi repede de asta :rade:

Exista si antene pentru cb care nu bat la ochi, semanana cu cele de radio normale, montarea se face chiar in locul antenei actuale de fm, cu avantajul ca poti avea atat receptie cat si emisie.

Oricum, alegerea iti apartine.

Link spre comentariu
Vizitator kidpoker

@ yo9how: De ce fel de antena vorbesti? Sa o desfiletez pe asta, si sa pun una pentru CB? Daca stii vreun model care s-ar potrivi, te rog sa imi dai link.LE: Am un Megane 2, antena se infileteaza in suportul ala de plastic.

Link spre comentariu

Uite aici: http://www.mondoplast.ro/Antena-mobila-emisie-receptie-27MHz-Sirio-TAIFUN-27-pg_ft-2391

Cu antena asta si un diplexer (spliter) ca cel din link-urile anterioare, ai rezolvat ambele jucarii: si statia CB si radioul masinii.

Incearca un telefon la ei si le explici pe ce masina vrei sa pui antena, asta in cazul in care o au pe stoc; nu prea sunt reale datele de pe site legate de stocuri.

Link spre comentariu
Vizitator kidpoker

Super! Cred ca solutia asta o voi alege. Inca ceva, pot doar sa o desfiletez pe aia veche si sa o pun pe asta noua in loc, sau trebuie schimbata cu suport cu tot?

Link spre comentariu

Merge foarte simplu in locul antenei de radio. Cunosc pe cineva care si-a pus aceasta antena si e multumit de rezultate. Practic e ca o antena de radio doar ca e acordata pt CB. Si cum spunea si yo9how mai sus, o sa te convingi foarte repede ca nu e deajuns doar sa receptionezi, or sa apara situatii cand trebuie sa intervii si ai sa te gandesti" ce bine era daca puteam sa emit si eu acum.... "

Link spre comentariu

@Rx-Tx : A montat si adaptor cumparat? ca ajungi la 150-160 ( cat un ml-145)

Cunosc foarte bine acest lucru dar nu eu sunt cel care vrea sa faca o improvizatie sa functioneze ca un lucru profi. Eu am un ml145 si acelasi lucru ti-l recomand si tie dar dupa cum ai spus, vrei ceva discret...asta ti sa si recomandat. Daca pretul e prea mare, intinde o sarma si gata treaba :-D
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări