Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

automatizare acumulatori

Vizitator elecalex67

Postări Recomandate

Vizitator elecalex67

Va rog sa ma ajutati sa realizez un montaj electronic automat pentru incarcare a 4 acumulatori auto.Mentionez ca partea de incarcare am realizat-o cu tiristor iar automatul de supravegherea tensiunii acum. 12,6-14,5 este realizar cu 555.Doresc o schema realizata cu circuite logice sau digitale prin care am 4 semnale de intrare date de la pin3 (555),un fel de detector de de prioritate cu arhivare stiva.La incarcare intra primul care da semnal si blocheaza pe celelalte 3,la terminare dispare semnalul de intrare,acum este momentul critic,va intra la incarcat cel care a dat urmatorul semnal memorat,dar poate intre timp si celelalte au dat semnal de intrare.Semnalele trebuie memorate in ordinea de venire si tot asa sa intre la incarcat.Totdeauna trebuie sa fie numai unul la incarcat.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator pisica matache

Nu inteleg de ce este nevoie sa se incarce pe rand,cei patru acumulatori;s-ar putea incarca toti odata,fie serie fie paralel.Presupunand ca au capacitatea diferita,s-ar putea decupla unul cate unul,la sfarsitul incarcarii.S-ar castiga astfel timp,energia consumata fiind aceeasi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări