Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Activ subwofeer cu distorsiuni . Un sfat

spinach

Postări Recomandate

Cel mai bun ar fi un Band-Pass de ordinul 4 sau 6 cu un difuzor serios de 12", iar aici nu cred ca te-ai mai putea plange de putere si extensie pe bass. A-i putea incerca chiar sa transformi JBL-ul intr-un BP , care (parerea mea ) va suna mai bine decat BR-ul ce-l ai acum. Va trebui totusi sa masori parametrii acelui difuzor.Toate astea doar daca , nu-ti mai place sau nu-ti ajunge JBL-ul ce-l ai acum si se justifica investitia intr-o cutie noua sau un alt sub.Sincer eu tot consider ca 200W dintr-un sub, intr-o camera de 20m2, este exagerat ( ar trebui sa fie al naibi de ineficient difuzorul ) .................Pe mine ma multumesc 2 boxe pe 3 cai cu joase de 8" si nu simt nevoia de mai mult bass.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

25

• BF37

8

• baga

7

• remus68

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din ce am observat eu : sunetul unui wofeer de 6 inch este total deosebit fata de sunetul unui wofeer de 10-12 inch , la aceiasi gama de fercventa . Eu pe fata am in boxe wofeere de 6 inch , cite 2 buc/boxa si sunetul imi este insuficient

Sa zicem ca inlocuesc actual BR un BP ; ce cistig ?

Ce difuzor pot eu cumpara , care sa fie mai bun decit actual ? Am mai facut experment de a construi sub , inainte sa il cumpar pe asta si imi mergea mai rau .

Daca ar fi sa cumpar altul , as cumpara un Velodyne . Nu pentru ca le-am auzit cum suna ci pentru ca s-au remarcat cu suburi .

Toti producatorii de suburi , nu prea folosesc BP . majoritar folosesc BR si o parte incinte inchise . DE CE ? Nu cred ca este o problema de costuri , la un sub care costa 16000 lei ???

http://www.avstore.ro/boxe/velodyne-dd-12-dd-12/

Link spre comentariu

conteaza mult si calitatea componentelor folosite decat tipul incintei per seuna e sa fol un dif chinezesc cu o eticheta cu nume faimos si alta unul de firma optimizat dinainte pt a functiona intr-un proiect anumese pot face suburi bune pt utilizare de apartament si cu difuri mici de 7-8",dar totul se rezuma la cat de tare si cat de jos poate mergela bas,suprafata mare a conului nu este suplinita de nimic cand vine vorba de spl la frecv joase.Asta nu inseama ca orice sub 15" nu poate reda subbas calitativ

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări