alpyne Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 sunt nou in ale electronicii,doar ce mi-am achizitionat primul multimetru.vreau sa masor intensitatea curentului la o siguranta de 7,5 A asa scrie pe ea,sa vad eu cu ochiul meu daca atata are.am setat aparatul pe 10 A max de masurare am incercat sa masor si nu mi-arta nimic pe ecran decat 0,00.mentionez ca multimetru are decat 2 scale la A de 200m si 10 A.pe celelalte domenii de masura am masurat si merge perfect.acv,dcv,ohmi,mai putin la dca nu ma descurc.am gresit cu ceva?! Editat de Madalina:8.01.2012:modificare nume subiect Link spre comentariu
H Robert Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Siguranta este un aparat de protectie, cei 7,5A reprezinta ca daca prin ia trece un curent mai mare de 7.5A se va arde, acei 7,5A este curentul nominal al sigurantei, pt a masura intensitatea ai nevoie de un consumator pe care il inseriezi cu multimetru setat pt masurat intensitati, fii atent cand masori sa-l setezi pe curent alternativ, daca ai un circuit de curent alternativ, si daca ai un circuit de curent continuu sa il setezi pe curent continuu la masurarea intensitatii, trebuie sa ai un consumator alimentat, prin acea siguranta nu trece curent pana nu e alimentata, sa nu inseriezi acea siguranta cu aparatul si so alimentezi ca o sa se arda si e posibil ca si aparatul sa aiba de suferit.Daca mai ai si alte intrebari sau nelamuriri nu ezita sa intrebi. Link spre comentariu
petru_f Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 am gresit cu ceva?!N-ai gresit cu nimic, e bine si asa ,numai ca ar fi trebuit sa-ti cumperi niste carti sa vezi si tu cu ce se" mananca amperul". Link spre comentariu
Vizitator gixhgs2000 Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Salutare!Sigurantele fuzibile se masoara setand multimetrul pe scala minima de la rezistente sau pe buzzer, daca rezistenta sigurantei este o atunci siguranta este buna!valoarea scrisa pe ea este garantata de producator si nu trebuie verificata!Stima. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Daca aparatul tau masoara pana la 10A, trebuie sa ai grija sa nu depasesti aceasta valoare (si sa ai grija sa-l folosesti corect pe scala de 10A, conform instructiunilor din Fisa tehnica)iar asta se face cu un mic calcul mintal; daca P=U*I atunci I [intensitatea care se masoara in amperi (A)]=P (puterea care se masoara in wati (W) deimpartit la U (tensiunea care se masoara in volti (V).De ex. ai un resou de 500W si 220V (aceste valori sunt scrise pe obiect) si conf. celor scrise pana acum I=500/220=2,37A. In acest caz siguranta nu se va arde (nu a depasit 7,5A) dar nici aparatul tau nu a fost in pericol. Sa zicem ca ai un consumator de 100W si tensiunea de 12V. Se vede clar ca I este mai mare de 7,5A, siguranta trebuie sa se arda dar aparatul tau nu a fost periclitat (nu a depasit 10A). Daca mai ai intrebari, intreaba.Siguranta se pune in serie cu consumatorul si sursa. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 "vreau sa masor intensitatea curentului la o siguranta de 7,5 A asa scrie pe ea,sa vad eu cu ochiul meu daca atata are.am setat aparatul pe 10 A max de masurare am incercat sa masor si nu mi-arta nimic pe ecran decat 0,00." - Sincer , nu am inteles ... nimic.Cum ai "legat" aparatul ?Ce vrei sa masori : -daca'i siguranta buna ?-daca e de7,5A ?-care este curentul absorbit de consumator prin acea siguranta ? Link spre comentariu
Vizitator ROMICANICOLAE Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Pentru a te comvinge ca siguranta este sigur calibrata pe 7,5A inseriaz-o cu un consumator de 8A , daca iese fum din siguranta inseamna ca siguranta A FOST ok, daca iese fum din consumator siguranta nu este calibrata corect. GlumescSigurantele sint componente pasive cu rol de protectie la suprasarcini ,valoarea ei fiind calibrata strict de catre producator,cu multimetru poti masura eventual doar continuitatea ei. Link spre comentariu
AndreiIr Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Totusi daca ati achizitionat un multimetru , trebuie inainte de toate sa stiti si ce se poate masura cu el .Actiunea dumneavoastra starneste zambetul , dar in aceasi masura arata faptul ca nu aveti cunostinte de electronica . Cautati pe internet sau in carti de profil , cam ce fac componentele electronice , unitati de masura ...Va urez spor la invatat . Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 am achizitionat primul multimetruCe tip?Citeşte aici ceva despre ampermetre: http://www.circuiteelectrice.ro/curent- ... mpermetrulŞi aici: viewtopic.php?f=177&t=79723http://www.didactic.ro/materiale-didact ... mpermetrul Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Îi trebuie un reostat de putere ptr reglarea lentă a curentului dintr-o sursă de minim 10A. Doar aşa se poate verifica o siguranţă, atenţie că au şi ele o toleranţă destul de mare. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 atenţie că au şi ele o toleranţă destul de marePe linga asta, exista sigurante rapide si sigurante temporizate care au o caracteristica diferita, chiar daca pe ele este mentionat acelasi curent.http://www.circuiteelectrice.ro/curent- ... e-fuzibile Link spre comentariu
alpyne Postat Ianuarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 multumesc tuturor.desii nu inteleg in totalitate cele spuse de dvs deocamdata, promit sa ma documentez sau sa intreb.poate gasesc binevoitori si imi vor raspunde la intrebari chiar daca sunt de-a dreptul banale pt unii si provoaca zambete e normal.pt altii astea sunt baza si e bine sa fie stapanite cum trebuie.sunt licentiat in cu totul alt domeniu dar daca tot nevoia m-a facut sa achizitionez un multimetru,vreau sa nu se puna totusi praful pe el,constient fiind ca e o piesa indispensabila in orice gospodarie. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 In timpul masuratorilor trebuie sa ai grija in ce pozitie este selectorul de domenii. Mare atentie, cind masori tensiuni, sa fie setat corespunzator pentru tensiune continua sau alternativa, dar cea mai mare ATENTIE, sa nu fie pe ohmmetru (masurare rezistente) sau masurare intensitate curent!Cind este setat pentru masurarea curentilor, aparatul de masura va fi conectat in SERIE cu consumatorul. Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 promit sa ma documentezAi citit tot de aici?http://www.circuiteelectrice.ro/curent- ... mpermetrulviewtopic.php?f=177&t=79723http://www.didactic.ro/materiale-didact ... mpermetrul Link spre comentariu
alpyne Postat Ianuarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 am intrat si am citit o parte doar, din lipsa de timp dar voi termina in curand.foarte usor a explicat user-ul gica70 babeste exact cum am nevoie la nivelul meu de incepator.multumesc oricum si celorlalti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum