raduadi Postat Martie 20, 2006 Partajează Postat Martie 20, 2006 Salut. Construiesc o pereche de boxe si as avea nevoie de putin ajutor pt calculul portului de bass-reflex. Detalii despre incinta: PAL negru perlat 16mm dimensiuni externe 632x250x282 Vol=32L (cu ce mai pun inauntru o sa ramana cam 30L vol util) *executat din 5 placi de 600x250x16PAL 1 din placi o oi taia cu pendularul sa fac capacele la incinta, si voi mai taia gaurile pt difuzoare si porturi. Canturile le acopar cu banda speciala pt PAL. (pret PAL+banda 27,57 ron - bricostore) decupaj YDD200LPP = 185mm decupaj JM108 = 80mm port BASSReflex = 2 porturi de Diam=47mm Lungime=??? (aici imi da L=4cm pt Vb=30L Fb=60Hz F3=63Hz intrun soft si in WinISD imi da L = 5,72cm) care o fi buna si cat conteaza 1cm? oare nu cumva is gresite valorile si ar trebuii sa fie cam 10cm ambele, am vazut intrun proiect asemanator... Etansare cu silicon, Ranforsare cu coltar din tabla si returi de PAL Material fonoabsorbant - pe toti peretii - burete permeabil de 2-3cm grosime Difuzoare YDD200LPP(23 ron)+JM108(12 ron) (KonElectronic) Filtrul - este cel din proiectele de pe site (C1=C2=4,7uF L1=L2=0,6mH) Problema mea este ca nu sunt sigur de porturile de bass reflex. :rolleyes: CAN YOU HELP??? Link spre comentariu
Vizitator razvan2005umbro Postat Martie 21, 2006 Partajează Postat Martie 21, 2006 sper sa te ajut eu (mi-am fct 2 buvati pe 3 cai si iti spun sincer acel dif scoate 35w bas calumea si chiar 45 cu filtru bun dar basul nu o sa fie prea clar) am pus o schema calculata dupa proiectul meu Link spre comentariu
raduadi Postat Martie 30, 2006 Autor Partajează Postat Martie 30, 2006 E gata boxa...... na prea avut ecou cererea mea de ajutor.Am pus 2 porturi de bass de 50mm diametru si 50mm lungime (asa erau la magazin la mikado. Se aude relativ bine, eu unul sunt multumit.Daca fac rost de aparat foto le fac si niste poze - nu arata rau :yawinkle: Bye bye :smt006 PS: chestii modificate: nu am mai pus ranforsari (sunt 3 holsuruburi de pal pe latura de inaltime - de 5 cm - din acelea cu hexagon), am pus un fel de vata sintetica dintro plapuma de la second hand , bobinele au fost de inductanta mai mica, condesatorul pt inalte e de 3,3 sa taie mai sus ca numi place sum se aude si porturile 50x50 au fost 3ron ambele) Link spre comentariu
FIXVID Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 spune si noua cum sunaare percursivitate sau e lenes? splul max e suficient pt o camera mai marisoara? Link spre comentariu
raduadi Postat Martie 30, 2006 Autor Partajează Postat Martie 30, 2006 mai dureaza un pic pana o sa fac poze la ea si sa va arat exact cum e facuta. bassul lam testat pe diesel power de la progigi ca melodia aia o stiu cum suna pe multe boxe. mie mi se pare ca suna pe o scara de la 1-10 cam asa:inalte - 5joase - 8suna mia prost decat pe un pionneer vechi care are un hord din ala dreptunghiular si un difuzor de 250mm, mai mult ce sa spun - fasaie JM108u da o fi de la firele neecranate. si nu merge asa jos cat vreau - cel putin pe boxe super diesel poweru asta mie unu imi infuda urechile, iar pe asta nu.cat despre sonorizarea pe o camera - eu nu pot so dau la maxim pt ca inca am timpan nu ca 'f*****ii' care cred ca e musai peste 200W intro camera de 15 m2.Cam atat. Per ansamblu renteaza. Dar desigur calitatea sunetului ar fi fost mai buna daca nu eram la prima constructie de genu, de aia nam avut incredere si am facut doar UNA :yawinkle: Link spre comentariu
FIXVID Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 Dar desigur calitatea sunetului ar fi fost mai buna daca nu eram la prima constructie de genuodata si odata tot tre sa incepi undeva :yawinkle: vezi ca am mai patit ca tw ul sa nu fie inchis ermetic si sasaie .. verifica sufland in tw .. daca nui mare :smt003 ma pun si io sa scot diesel power sa vad cum suna :finga: Link spre comentariu
raduadi Postat Martie 30, 2006 Autor Partajează Postat Martie 30, 2006 este izolat ermetic........ dar nu am LPAD pe el si nam firele ecranate nici unul. Link spre comentariu
Vizitator studentu civilist Postat Mai 1, 2006 Partajează Postat Mai 1, 2006 Salut! Poti sa-mi dai si mie parametrii de la ydd 200 am nevoie de ei urgent! Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 1, 2006 Partajează Postat Mai 1, 2006 Salut! Poti sa-mi dai si mie parametrii de la ydd 200 am nevoie de ei urgent!vezi mai jos Link spre comentariu
Vizitator studentu civilist Postat Mai 1, 2006 Partajează Postat Mai 1, 2006 multumesc frumos! Link spre comentariu
caty Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 de unde iau si io programu' asta de calculat incinte Winisd sau cum ii zice ...k de pe odc numai tampenii iau ..merci Link spre comentariu
radue Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 le gasesti la download: http://www.linearteam.dk/ Link spre comentariu
victor_wts Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 am si eu o intrebare: de ce dau grafice si dimensiunile portuliu de bas relflex diferite Winisd si BassBox6 in aceleasi conditii??care e mai bun din cele 2? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum