Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare microfoane

Vizitator Clark625

Postări Recomandate

Vizitator Clark625

Va salut! am o problema foarte mare cu niste microfoane! NU STIU CUM SA LEG FIRELE LA MUFA!!!! cine are idee rog foarte mult sa ma ajute stau de 2 ani cu ele asa si inca nu am gasit o solutie! Mufa este cu 5 pini iar cablul are 4 fire: alb, maro, verde, si un fir de cupru fara izolare! care este ordinea de conectare la mufa???

Editat de Madalina:7.01.2012: modificare titlu subiect.

post-62261-139829366146_thumb.jpg

post-62261-139829366157_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• zal

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acest microfon este de tip condensator si are nevoie de o sursa (baterie) de 9V pentru a functiona. Conexiunile se fac astfel:- verde >> semnal.- maro + ecran >> masa semnal si minusul sursei.- alb >> plusul sursei.Original a fost utilizata o mufa DIN cu 6 poli, cu urmatoarele conexiuni:2 - masa audio si polul negativ al sursei.3 - semnal L.5 - semnal R.6 - +9V (polul pozitiv al sursei).

Link spre comentariu
Vizitator Clark625

Acest microfon este de tip condensator si are nevoie de o sursa (baterie) de 9V pentru a functiona. Conexiunile se fac astfel:- verde >> semnal.- maro + ecran >> masa semnal si minusul sursei.- alb >> plusul sursei.Original a fost utilizata o mufa DIN cu 6 poli, cu urmatoarele conexiuni:2 - masa audio si polul negativ al sursei.3 - semnal L.5 - semnal R.6 - +9V (polul pozitiv al sursei).

Nu are cum sa trebuiasca baterie! Am o statie Philips 752 la care le foloseam pana sa raman fara mufa la ele! si iti zic sigur ca este cu 5 poli!

post-62261-139829366466_thumb.jpg

Link spre comentariu

:rade: Spor la studiu. Cred ca stii ce e ala microfon condensator...

http://www.radiomuseum.org/r/grundig_gc ... cms33.html

Atentie! Nu depasi tensiunea de 20V la alimentarea acestor microfoane condensator.

Daca stii o nemtzoaica, spune-i sa traduca asta:

Je Mikro ein FET 2SK30A. Stereo-Kondensatormikrofon, Nierencharakteristik. Frequenzgang nach Sollkurve: ±3dB (Druckgradientenempfänger) Feld- Leerlauf­ Übertragungsfaktor bei 1kHz: 0,95 mV/µbar (bei 20V) Pegeldifferenz: 2dB Impedanz 1kOhm, 4,5-20V bei max. 1,4mA.

Poti foarte bine sa montezi si o mufa DIN cu 3 pini pentru un microfon. Sau un jack stereo. Sau un XLR. Mufa originala avea 6 pini. Cu treizecisiceva de ani in urma ma jucam si eu cu microfoane d'astea pe un TK248 (Grundig) - care-l mai am; microfoanele, din pacate, nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări