cristian1961 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Proiectul este o interfata cu afisaj lcd si tastatura rotary encoder si ceas de timp real.interfata i2c sau serial .Se foloseste uC AT89C4051.Mai sunt si doua afisoare inteligente cu LED ,la astea nu am putut face cablaj inca.Am pus si o foaie Maxim de interfatare a Display cu led care minimizeaza nr de linii de comanda dar nu am facut inca schema ,dar nu e greu de adaptat.Se poate folosii la orice aparat de masura si control sau citire date de la un dispozitiv sau interfata pt un PLC .posibilitatile sunt multiple .Sau ca placa de dezvoltare.Din nefericire nu pot sa mai fac si softul ,dar nu e asa complicat, sunt foarte multe exemple de soft pt. LCD si ceasul de timp real ,si pentru memoria I2C.Placa are si doua convertoare de 4bit cu retele rezistive unul pt contrast si celalalt pt. luminozitatea LCD la cele cu leduri de iluminare.Exista doua formare de cablaj unul 100x100 aprox si celalt 60x150 aprox. dupa cum e cutia noului aparat.placile sunt in Orcad386 .Se pot face cablaje industriale dupa ele sau folosind obtiunea de printare la imprimanta din PCB se pot face copii pe foaie de imprimanta transparenta pt imprimanta cu laser,si dupa ia transfer cu fierul de calcat ,dar e destul de delicat traseele sunt de 0,3mm ,la limita iese .exista o foaie usor mata pe o fata aceea merge cel mai bine. Daca reusesc sa fac si celelalte cablaje le postez aici .Ar fi foarte frumos daca cineva cu experienta in soft sa faca softul .mai am si un proiect de ceas nixie cablaje totul dar fara soft . Am sa-l postez si pe el aici in citeva zile. ALFADISP.zip TUTORIAL reduced conection LEDs Are Still Popular AN1883.doc Link spre comentariu
script22 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 salz maxim face un cip special pentru comanda ledurilor sau a afisoarelor cu 7 segmente comanda cipului se face pe i2c iar pentru restu nu stiu e mai simplu asa nu stiu la ce ti-0ar folosi o placa si cu lcd si cu afisor 7 segmente + alte butoane si rotary encoder la care trebuie sa mai faci si soft sa o poti folosi. mai simplu este sa iti faci softu si dupa adaugi lcd 7 segmente dupa nevoie stii la ce pini sa legi afisoarele sa scapi mai usor cu cablaju . la ce vrei sa folosesti aplicatia ta ratza: Prietene, foloseşte semnele de punctuaţie! Link spre comentariu
cristian1961 Postat Ianuarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Sunt doua proiecte diferite ,unul cu lcd si altul cu 7seg ,cred ca trebuia sa fac 2 posturi separate.Stiu de cipul maxim numai e scump vreo 8$ numai el , comanda afisorului o face uC care citeste si butoanele si se ocupa si de comunicatia seriala .in readme.txt am explicat la ce folosesc cele 2 proiecte. Cea cu 7seg se poate folosi la un panel metru inteligent cea cu lcd la un aparat complex. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum