rhythmkim Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Buna, stie cineva ce putere nominala si impedanta au boxele Tento de la Kashtan? Cele de lemn lacuit, cu masca de panza neagra cu carouri albe. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 10W/8 ohm.Daca dai 25W curati, in ele, functioneaza mult si bine, eu nu am reusit sa stric o boxa decit la peste 50W rms.Am si 2 inalte pentru ele, originale, neatinse, in perfecta stare de functionare, de la 2 boxe dezafectate.Vorbim pe mesaj privat daca esti interesat. Link spre comentariu
rhythmkim Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 10W/8 ohm.Daca dai 25W curati, in ele, functioneaza mult si bine, eu nu am reusit sa stric o boxa decit la peste 50W rms.Am si 2 inalte pentru ele, originale, neatinse, in perfecta stare de functionare, de la 2 boxe dezafectate.Vorbim pe mesaj privat daca esti interesat.Numai 10W? Ma gandeam ca au macar 25, daca nu 30 ca Radiotehnika S30B! Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Problema nu sunt cei 10W pe care-i suportă fara sa se coacă bobina, ci faptul ca nu prea au randament, sunt de tip "panou infinit", incinta inchisa, la acel volum redus al cutiei nu era posibil sa se realizeze bass-reflex... Link spre comentariu
rhythmkim Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Problema nu sunt cei 10W pe care-i suportă fara sa se coacă bobina, ci faptul ca nu prea au randament, sunt de tip "panou infinit", incinta inchisa, la acel volum redus al cutiei nu era posibil sa se realizeze bass-reflex...Mda, faza e ca eu caut ceva cam 30-50W, pentru un amplituner Telefunken foarte analogic si hi-fi. Ceva care sa se auda frumos, si tin minte ca acele tento sunau bine, dar nu credeam ca au doar 10W...Stie cineva despre boxele TCN ce hram poarta? Se pare ca sunt elvetiene, scrie hi-fi pe ele, dar chiar nu stiu daca merita ascultate.De asemenea, ar prinde bine un sfat in sensul a ceea ce spuneam eu ca virgula caut. Am gasit eu ceva, dar nu stiu ce sa aleg: heco, tesla, tcn black joker, grundig, rft, quadral, canton, rotel, metz... Toate cam anii 80, fara plastic, etc. Oare care este ordinea calitatii lor? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 boxele TCN ce hram poarta?Posteaza o poza cu ele. Link spre comentariu
rhythmkim Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 boxele TCN ce hram poarta?Posteaza o poza cu ele. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Din ce scrie pe eticheta par bune. Te poti baza pe cei 80W/8 ohmi. Nu am ascultat acest model de incinte. Link spre comentariu
rhythmkim Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 par bune.Multumesc, ce parere aveti de dilema mea descrisa mai sus privind clasarea boxelor? Vreau sa cumpar ceva, dar o parere avizata ajuta. Link spre comentariu
luke Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 .... sunt de tip "panou infinit", incinta inchisa, la acel volum redus al cutiei nu era posibil sa se realizeze bass-reflex... De ce nu ? Cu alte woffere. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Mda, faza e ca eu caut ceva cam 30-50W, pentru un amplituner Telefunken foarte analogic si hi-fi. Ceva care sa se auda frumos, si tin minte ca acele tento sunau bine, dar nu credeam ca au doar 10W...Pentru anii '80 sunau bine, pentru mileniul 3 nu prea. Link spre comentariu
rhythmkim Postat Ianuarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Oare...Anii 80 au fost poate cei mai decadenti, dar in materie de muzica si mai ales de Hi-Fi au fost cei mai spectaculosi. Sigur, e o parere personala, eu sunt foarte multumit de sunetul prelucrat analogic si trimis pe boxe de calitate din acea perioada. Se punea pret mai putin pe putere, dar emblema Hi-Fi nu era doar o simpla eticheta care sa se vanda bine, cum a devenit azi. Link spre comentariu
rhythmkim Postat Ianuarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 In fine... de boxe (sau firma) germana Eltropa stie cineva ceva? Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Oare...Anii 80 au fost poate cei mai decadenti, dar in materie de muzica si mai ales de Hi-Fi au fost cei mai spectaculosi. Sigur, e o parere personala, eu sunt foarte multumit de sunetul prelucrat analogic si trimis pe boxe de calitate din acea perioada. Se punea pret mai putin pe putere, dar emblema Hi-Fi nu era doar o simpla eticheta care sa se vanda bine, cum a devenit azi.ooooo, te inseli amarnic, muzica in anii 80 a fost in cadere libera.....Hi-Fi -ul era pe o traiectorie normala, mai putin in blocul comunist - si din cate stim cu totii Tento sunt facute la rusi. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 rhythmkim, multe boxe germane din anii 80 sînt din ograda Braun, mai puţin ITT, Magnat şi încă cîteva. Ideal ar fi să găseşti modele mai din vîrful gamei, le mai bibileşti puţin, schimbi cond electrolitici din filtre şi te-ai aranjat cu boxe care bat la popou multe altele din prezent. Ca o constatare personală, difurile de înalte tip calotă de 18mm, fie din pînză impregnată, fie din polipropilenă, sună mai bine ca cele de 25mm, le găseşti la multe modele Heco, Grundig, Braun, Canton, Telefunken... etc. Partea bună e că multe sînt interschimbabile, la fel ca şi calotele de medii. Partea mai proastă e că 90% sînt pe 4 Ohmi. E bine să iei fiecare model găsit şi să-l studiezi, se găsesc şi date pe net, dacă ai răbdare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum