Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi despre domeniul electronicii


Vizitator leo_gld93

Postări Recomandate

Vizitator leo_gld93

Am 18 ani si as vrea sa stiu daca e prea tarziu sa ma apuc de electronica...

din cate am inteles trebuie si fizica... eu nu prea le am cu fizica si as vrea sa imi spune-ti daca e greu ....adik daca e nevoie de multe cunostinte din fizica si daca merita sa ma apuc de asa ceva :)

ms ;)

 

Editat de Madalina:7.01.2012: nume subiect modificat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • remus68

    2

  • leoncris

    2

  • molioa

    1

  • iod2

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca simiti ca iti place, merita, desigur. La 18 ani, nu-i tarziu deloc. Incepe cu teoria -teoria-i temelia.Daca crezi ca, ai doar asa, un moft de plictisela -ca-i frig p`afara- mai stai pana la primavara, poate iti trece. :rade:

Link spre comentariu

Daca crezi ca, ai doar asa, un moft de plictisela -ca-i frig p`afara- mai stai pana la primavara, poate iti trece. :da cum zicea colegul.....iti place sau nu. bine tarziu la 18 ani nu e......dar pana la varsta asta trebuia sa stii cate ceva.......incearca si vezi ce iese.nu merge te apuci de facut covrigi :rade:

Link spre comentariu

Niciodata nu e prea tarziu sa te apuci sa inveti ceva nou. In plus electronica este un domeniu foarte frumos, printre singurele domenii care se dezvolta si in timp de criza si unul din domeniile cu o arie profesionala mare. Daca e greu? Nimic nu e prea greu daca iti place.

Link spre comentariu

Cu inceputul...cumperi un kit ce permite realizarea de montaje electronice fara necesitatea de a efectua lipituri cu fludor, de gen:

http://i41.tinypic.com/2el9v9h.jpg

Nu costa o avere, dar iti dai seama daca e de tine sau nu electronica, are inclusa si o carticica cu descrierea functionarii fiecarui montaj, etc.

Apoi, treci la faza a doua, cumperi un mic breadboard ieftin, si incerci sa realizezi mici montaje de ex. cu CMOS-uri din seria 4000, au pret simbolic, daca strici, nu-i paguba 50 bani/integrat, plus ca asa inveti "cum e treaba" cu electronica in automatizari:

http://i40.tinypic.com/kbx5zq.jpg

De citit, se gasesc carti de initiere in electronica, dar atentie, nu te apuca sa citesti carti de initiere de la 1960 toamna, iti vei incarca memoria cu chestii invechite si incalcite, fara rost.

Nu construi montaje electronice cu componente scumpe, greu de procurat, sau care nu se mai fabrica-pierzi vremea si arunci bani pe troace-inainte de a construi un montaj asigura-te ca detii tot ce-ti trebuie, cel mai bine in dublu exemplar-nu se stie cum ai nevoie.

Poti folosi si componente din recuperari, dar numai cu verificare, deci la inceput ar fi mai bine sa eviti piese vechi si obosite, mai bine cu unele noi, asa esti sigur ca macar sunt valide.

Iata idei:

http://talkingelectronics.com/projects/ ... rCcts.html

http://talkingelectronics.com/projects/ ... -Ccts.html

 

Nu ai nevoie de fizica la inceput(si sigur nu prea ai ce face aici cu fizica din liceu...), e deajuns sa intelegi Legea lui Ohm, sa ai notiuni de reactanta capacitiva, inductiva, etc.

Iti trebuie musai un multimetru digital, cumpara unul cat mai ieftin, un DT830, de exemplu, il gasesti de la 15 lei. Ai nevoie de el sa masori tensiuni, curenti, valori de rezistoare.

 

Succes!

Link spre comentariu

in "iepoca" cealalta un inginer cu Automatica a hotarat la 36 ani ca parca nu a ales bine si a dat examen la Medicina.Oare era tarziu?(caz anii 80 la ICE Felix pt. cine a avut tangenta cu intreprinderea)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări