Vizitator leo_gld93 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Am 18 ani si as vrea sa stiu daca e prea tarziu sa ma apuc de electronica... din cate am inteles trebuie si fizica... eu nu prea le am cu fizica si as vrea sa imi spune-ti daca e greu ....adik daca e nevoie de multe cunostinte din fizica si daca merita sa ma apuc de asa ceva ms ;) Editat de Madalina:7.01.2012: nume subiect modificat Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Salut! Depinde ce intelegi tu prin "daca merita sa ma apuc de asa ceva". Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Daca simiti ca iti place, merita, desigur. La 18 ani, nu-i tarziu deloc. Incepe cu teoria -teoria-i temelia.Daca crezi ca, ai doar asa, un moft de plictisela -ca-i frig p`afara- mai stai pana la primavara, poate iti trece. Link spre comentariu
iod2 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Daca crezi ca, ai doar asa, un moft de plictisela -ca-i frig p`afara- mai stai pana la primavara, poate iti trece. cum zicea colegul.....iti place sau nu. bine tarziu la 18 ani nu e......dar pana la varsta asta trebuia sa stii cate ceva.......incearca si vezi ce iese.nu merge te apuci de facut covrigi Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Ia legatura cu Dl.Rusu ca'i din Barlad, sa te puna un pic la munca si poate ... furi ceva meserie. Link spre comentariu
Vizitator leo_gld93 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 nu e un moft de plictiseala, chiar imi place.... nici fizica nu mi se pare asa grea, doar ca nu am invatat-o la timp Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Niciodata nu e prea tarziu sa te apuci sa inveti ceva nou. In plus electronica este un domeniu foarte frumos, printre singurele domenii care se dezvolta si in timp de criza si unul din domeniile cu o arie profesionala mare. Daca e greu? Nimic nu e prea greu daca iti place. Link spre comentariu
Vizitator leo_gld93 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Daca nu va suparati... cu ce as putea incepe ? adik daca puteti sa imi recomandati niste articole, carti, site-uri de unde pot invata Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Cu "gogu" gesesti orice.Gasesti si aici cate ceva cu functia ...CAUTARE (sigurante,rezistente,condensatori...) Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Cu inceputul...cumperi un kit ce permite realizarea de montaje electronice fara necesitatea de a efectua lipituri cu fludor, de gen: http://i41.tinypic.com/2el9v9h.jpg Nu costa o avere, dar iti dai seama daca e de tine sau nu electronica, are inclusa si o carticica cu descrierea functionarii fiecarui montaj, etc. Apoi, treci la faza a doua, cumperi un mic breadboard ieftin, si incerci sa realizezi mici montaje de ex. cu CMOS-uri din seria 4000, au pret simbolic, daca strici, nu-i paguba 50 bani/integrat, plus ca asa inveti "cum e treaba" cu electronica in automatizari: http://i40.tinypic.com/kbx5zq.jpg De citit, se gasesc carti de initiere in electronica, dar atentie, nu te apuca sa citesti carti de initiere de la 1960 toamna, iti vei incarca memoria cu chestii invechite si incalcite, fara rost. Nu construi montaje electronice cu componente scumpe, greu de procurat, sau care nu se mai fabrica-pierzi vremea si arunci bani pe troace-inainte de a construi un montaj asigura-te ca detii tot ce-ti trebuie, cel mai bine in dublu exemplar-nu se stie cum ai nevoie. Poti folosi si componente din recuperari, dar numai cu verificare, deci la inceput ar fi mai bine sa eviti piese vechi si obosite, mai bine cu unele noi, asa esti sigur ca macar sunt valide. Iata idei: http://talkingelectronics.com/projects/ ... rCcts.html http://talkingelectronics.com/projects/ ... -Ccts.html Nu ai nevoie de fizica la inceput(si sigur nu prea ai ce face aici cu fizica din liceu...), e deajuns sa intelegi Legea lui Ohm, sa ai notiuni de reactanta capacitiva, inductiva, etc. Iti trebuie musai un multimetru digital, cumpara unul cat mai ieftin, un DT830, de exemplu, il gasesti de la 15 lei. Ai nevoie de el sa masori tensiuni, curenti, valori de rezistoare. Succes! Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Citeste aici - te va ajuta sa cunosti mai multe despre aceasta pasiune:viewtopic.php?f=66&t=17771viewtopic.php?f=66&t=73519viewtopic.php?f=66&t=31016 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 in "iepoca" cealalta un inginer cu Automatica a hotarat la 36 ani ca parca nu a ales bine si a dat examen la Medicina.Oare era tarziu?(caz anii 80 la ICE Felix pt. cine a avut tangenta cu intreprinderea) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum