Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator dong mu

Vizitator alexxxnikvera

Postări Recomandate

Vizitator alexxxnikvera

am un amplificator dong mu sii mi sa ars un tranzistor A1015 e de clasa Gr sii mi sau innegrit doua rezistente am gasit tranzistor pe alt amplificator dar este A1015 de clasa Y stie cineva daca este in regula sa schimb A1015 de clasa Gr cu cel de clasa Y?sii daca ma poate informa cineva ce putere are amplificatorul?are finali B988

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator alexxxnikvera

dar e in regula daca il schimb A1015 Gr cu Y? suporta?sati spun ce sa intamplatam luat amplificatorul asta sii nu am cu ce sal masor sa vad cat scoatesii lam pus pe o boxa de 100w un canalla 75% capacitate volum a mers cam o ora in probe sii a mers binealta zii la aceiasi capacitate de volum a mers jumate de ora dupa care numai un sunet de fond mare cu vumetrele blocate la maximam bagat boxa pe celalt canal sii merge dar vumetrele tot blocateam desfacut amplificatorul sii am vazut tranzistorul puscat (crapat) sii o rezistenta neagra total care la masuratoare indica a fii inca buna sii inca o rezistenta innegrita partial

Link spre comentariu

Daca vrei sa depanezi, nu o faci dupa cit de afumata e o componenta... ala e domeniul mamei Omida... In electronica se discuta dupa masurarea unor parametri... incearca sa utilizezi un voltmetru si posteaza valorile gasite. Nu ai precizat nici macar in ce etaj este acel tranzistor.

Link spre comentariu
Vizitator alexxxnikvera

am incercat sa dezlipesc destul de finut A1015 Gr sii a ramas cu piciorusul din partea sparta in placaeste pe etajul finalscot acum sii A1015 y sii incerc sal masor

Link spre comentariu
Vizitator alexxxnikvera

nu cred cami functioneaza ohmmetrule pentru prima oara cand incerc sa verific valoarea unui tranzistoram bagat tranzistorul in locasul de PNP sii am selectat ohmmetrul pe cea mai sensibila selectie sii nu arata nik am incercat sii cu bornele dar nu indica nimic aparatul

Link spre comentariu
Vizitator alexxxnikvera

am incercat sii numi da o valoare stabilaam incercat sii prin inlocuire A1015 gr lam inlocuit cu A1015 Ynu incercati asa ceva acasa a plesnit pastilasa spart in doua sii a sarit jumate din ea la un metru distanta :speriat stie cineva niste echivalenti pentru A1015 gr ???sau ceva mai bun?

Link spre comentariu

Tranzistorul ala a sarit pt ca mai ai si altceva ars, nu ca era prost. De acum inainte cand probezi ceva, pune un bec de 60-100W (d'ala ordinar cu incandescenta nu economic ca nu merge) in serie cu alimentarea de 220. Daca becul se aprinde cand bagi in priza inseamna ca ai scurt undeva. Astfel nu o sa mai arzi atatea piese.

Link spre comentariu

cand probezi ceva, pune un bec de 60-100W in serie cu alimentarea de 220

Poate pune si doua becuri inseriate, ca tot o sa-i sara "jumate de pastila" la un metru... Depanarea nu inseamna numai inlocuiri de componente. Acolo mai sint arse si alte piese, nu numai cele care se vad innegrite sau "puscate".
Link spre comentariu
:rade: Daca a sarit juma' din el la un metru, in prima jumatate a secundei unu de la cuplarea la retea tot va pusca; in primul rind, cu filamentul rece, becul are o rezistenta EXTREM de mica; apoi mai este si inertia filamentului... cit curent crezi ca-i trebe unui amarit in carcasa TO92 sa zboare prin camera? A1015 are Icmax=150mA...
Link spre comentariu
Vizitator alexxxnikvera

alt scurt nu cred ca are pentru ca celalalt canal functioneazadin cate am vazut pe net in scheme nu cred ca a suportat curentul unul fiind pe 400mw sii cel care lam pus pe maxim 200mwproblema este tot pe etajul asta finalo sa incerc sa caut piesa cu aceiasi serie atata timp cat nu pote sami zica nimeni un echivalent a tranzistorului A1015 Gr

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări