Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

trafu' de la genius 5.1home

Postări Recomandate

caut si eu sa achizitionez un traf de ala de la genius home 5.1 teathre ca a meu e dus transf:CTP-10311U-2INPUT: AC- 230V/50HzOUTPUT: AC- 28VCT/2.4A -front and rear (4sp)12V/1A -center40VCT/1.2A -subwoofercine ma poate ajuta ?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• v3l0

2

• adi_0106

2

• srv_pub

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

in magazine nu cred sa gaseshti...pt ca nu este standrd si are prea multe voltaje pe el...dar daca cauti pe google dupa "petra toroid" o sa gaseshti un site, romanesc, unde se pot comanda trafuri custom...si iei legatura cu ei si le ceri un pret estimativ.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Nu e chiar dus...ii desfaci tablele si gasesti acolo(sub plastic si izolatii) vreo 5 sigurante...le pui in scurt si pui sigurante pe electronica...tai traseul si pui sarma subtire.Daca intradevar e dus(scrum) iti dau eu unul..

Link spre comentariu

Nu e chiar dus...ii desfaci tablele si gasesti acolo(sub plastic si izolatii) vreo 5 sigurante...le pui in scurt si pui sigurante pe electronica...tai traseul si pui sarma subtire.Daca intradevar e dus(scrum) iti dau eu unul..

vad ca ai demontat adevarat geniusul :w00t: :chior: niste poze cu interiorul wooferului nu ai ??
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Acelasi traf de la Genius 5.1 mi s-a ars si mie. A gasit cineva o solutie? Sau a intrebeat cineva cat cer PETRA pe acest traf?

uite mai sus ca a zis srv_pub ca are sigurante ascunse sub izolatie, verifica mai intai acolo.
Link spre comentariu
Vizitator fastbot

Iti foarte multumesc. Ai fost de mare ajutor. Acum se cunoaste importanta unui forum cand se ajuta intr-adevar. Am fost sa caut acest traf si nu am gasit absolut nimic. Deja ma gandeam sa renunt dar am gasit acest domn care mi-a dat o idee si care a avut mare dreptate. Am pus o lita in scurt la acea siguranta si acum merge traful. Maine ma duc sa caut acea siguranta dar nu stiu cum se cheama. Dar cum adica sa pun sigurante pe electronica?......intrerup traseul la intrare pe placa si lipesc o lita?Multumesc si lui mircea calin pt promtitudine!Spor! :smt039
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pe corpul sigurantei respective ai sa gasesti atat valoarea curentului, tensiunii dar si valoarea temperaturii la care se intrerupe. Astfel de sigurante se intrerup ori la cresterea curentului peste valoarea limita ori la depasirea temperaturii.

S-ar putea ca trafo respectiv sa fie subdimensionat si sa mearga fierbinte chiar si in conditii normale.

La Metrafo le spune sigurante termale: http://www.metrafo.ro/info.html?cod=TZ-D-100%2F3

Link spre comentariu

Am patit si eu, sunt sigurante termice, nu conteaza curentul, se intrerup atunci cand transformatorul devine prea cald. E subdimensionat transformatorul. Ar fi bine sa le schimbi tot cu sigurante termice, de aceeasi temperatura, altfel risti sa ia foc.

Trebuie sa recunosc, nici eu nu am inlocuit siguranta termica, dar l-am folosit cu grija.

Link spre comentariu
Vizitator fastbot

O intrebare: eu am gasit siguranta termica de la circuitul primar arsa si am lipit o lita pe direct. Acum daca cumpar siguranta termica, trebuie neaparat pusa exact in locul unde era cea veche? Cea arsa era de 3,3 A si 130 grade. Eu am gasit de 4 A pe 117 grade. Era cea mai apropiata ca valori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări