briobit Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Am facut si eu 2 bucati dupa schema de mai jos am respectat toate valorile de pe schema ICL-urile sunt noi la fel si digitii. Problema este ca imi afisaza doar cifra 1 si in rest nu face nimic, am pus si firele de masura in scurt si am invartit de trimerul de 1k si tot nimic , pe ICL am tensiunile corecte +5v gnd si -5V .... unde sau ce am gresit ? acum am verificat cu icl scos din scolu si cu un rezistor de 1k am verificat toate segmentele si se aprind corect, deci nu am scurt pe iesirile de afisare Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 1 acela inseamna ca ai nivel prea mare pe intrare. Pune intrarea (pinul31) la masa (pinul30) si o sa arate 0. daca nivelul pe intrare este peste 200mV iti arata 1 pe primul digit care inseamna domeniu de masura depasit. Masa de alimentare (pinul 21) este diferita de masa de intrare (pin30+32+35).Completare:Pe schema ta apar legate impreuna dar eu imi aduc aminte ca nu se leaga la masa de alimentare (conexiunea dintre pinul 21 si 30+32+35). Asa este dat si in manualul de aplicatie al lui 7107. Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 incerc imediat cu punerea la masa si revinpe pinul 36 ce tensiune trebuie sa am (fara icl in soclu am 0,20 volti)am unit 31 cu 30 si nimic tot 1 sta aprinsce anume trebuie sa tai pe cablaj sa separ masele? strapul ala mai de jos de sub icl ala de imi da masa mai departe in pini aia 3?am taiat si strapu ala tot 1 arata am facut si strap 30 cu 31 tot 1 ...... Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Poti sa le lasi legate, daca sunt legate masoara doar valori pozitive, adica intre 0 si +200mV. Daca masa este separata atunci masoara si negativ si pozitiv, intre -200 si +200mV. Pe pinul 36 trebuie sa ai 100mV (0.1V) fata de masa. Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 am 2 volti acum dupa ce am taiat strapul ala ( intre 2.4 si 2.4 ) cand invart de trimeram refacut strapul la loc si am putut sa reglez la o.1 volti pe pinul 36afisajul arata tot 1v-am dat un MP daca aveti un pic de timp liber ca discutam mai repede Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Deci, cu 21 legat cu (30,32,35) masoara doar in plus. Tu trebuie sa reglezi semireglabilul astfel incat pe intre pinul 36 si 35 (30,32 sau 35 ca sunt legate impreuna) sa ai 100mV (0.1V). Pui aparatul de masura pe 200mV si invarti pana arata .100Condensatoarele sunt bune (C1,C2,C3 si C4) ? Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Problema partial rezolvata si anume din 6 circuite cumparate de la M**arom merge doar 1. astept sa se faca ziua sa sun la ei Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 am reusit sa le fac sa mearga integratele erau de vina ( din primul lot de 6 a mers 1 si 1 cumparat din oras a mers din prima)volt-urile sunt construite unu cap de scala 2v si altul 200v, cum fac pe cel de 2v daca ii aplic o tensiune de 10.2mV pe afisaj sa am 200.4 ? Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 chiar nu are nimeni nici o idee? Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 am reusit sa fac o chestie sa imi arate ce vreau numai ca in momentul cand masor cu multimetru totul e ok cand conectez voltmetrul cu icl scade mult tensiunea.... ceva cu impedante de intrare da ma cam depaseste.... orice sfat/idee e binevenita Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 orice sfat e binevenit... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum