Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Half Bridge 14.4V 200A Ajutor!

mihai2000

Postări Recomandate

Salut tuturor, postez aici si nu la sectiunea de alimentatoare smps pt ca doresc ca acest post sa fie urmarit si de catre cei cu experienta in domeniul aparatelor de sudura.

Am construit un smps Half Bridge bazat pe sg3525 (40khz) + TC4424 +Gate Drive Transformers + Turn Off cu PNP iar pe partea de forta am ales IGBT-urile IRGP50B60PD1PBF

La test am reusit sa trag 200A la 14.4V exact ce-mi propusesem numai ca dupa numai citeva secunde de incercari s-a lasat cu scantei.

IGBT-ul din low side a pocnit si am observat ca pinul 2 (colectorul) nu mai era cositorit.

Este posibil din cauza temperaturii sa se decositoreasca? sau a fost greseala mea, cositorit superficial.

Am masurat temperatura radiatorului 25grade iar izolarea fata de radiator am facut-o cu pasta si mica!

Va rog sa ma ajutati sa corectez si sa imbunatatesc aceasta schema. Multumesc!

Posted Image

Poza IGBT

http://img7.imageshack.us/img7/9987/igbt.jpg

Video :jytuiyu

Ampermetru pe retea ~15,5A

Aparat mic temperatura radiator in spatele igbt-urilor

Clampmetru DC si Voltmetru pe iesire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihai2000

5

• cipriyan123

2

• codrut

1

in primul rand schema este gresita(sau incompleta)-nu mai trebuia inca un cond de 2,2uF/600v inseriat cu cel din schema?-in paralel cu igbt-urile(C-E) se pune retea snubber(R+C,R//D+C sau mai nou unii producatori de invertoare de sudura folosesc transil-uri).-mai este posibil(din cauza folosirii ca driver a unui traf)sa ai dead-time f mic.in aceasta configuratie eu as folosi alte drivere(sunt optocuploare dedicate pt comanda igbt).

Link spre comentariu
-nu mai trebuia inca un cond de 2,2uF/600v inseriat cu cel din schema?

Nu cred ca trebuie un alt condensator de 2,2uF/600V. Probabil te gandesti sa conectez inca unul de la primar la ramura de +310V?

-in paralel cu igbt-urile(C-E) se pune retea snubber(R+C,R//D+C sau mai nou unii producatori de invertoare de sudura folosesc transil-uri).

Pentru configuratia mea Half-Bridge consider ca este indeajuns Snuberul R+C paralel cu primarul transformatorului. Din ce am testat si am putut vedea nu am spikuri mari in sarcina dar am sa mai verific, aici poate exista o problema. Trebuie sa izolez galvanic sursa sau osciloscopul ca sa nu am neplaceri.

mai este posibil(din cauza folosirii ca driver a unui traf)sa ai dead-time f mic.in aceasta configuratie eu as folosi alte drivere(sunt optocuploare dedicate pt comanda igbt).

Am verificat si dead-timul direct pe Igbt si acesta este maxim 45%, igbt-ul fiind inchis fortat de catre pnp.

Insa e posibil sa am un dubiu asupra configuratiei cu pnp pe care am executat-o.

Pe viitor am sa incerc sa revin cu poze cu forme de unda!

Multumesc pentru indicatii!

Link spre comentariu

doar cu 2 igbt-uri ai obtinut 200A?nu creddoar 2 diode pentru 200A?nu credtranzistoarele s-au ars in gol sau cand ai vrut sa sudezi?daca s-au ars in gol problema este de la comanda igbt-urilordaca s-au ars in momentul in care a-ti vrut sa sudati s-au ars pt ca nu a suportat curentul de iesire,2 igbt-uri fiind prea putine pt 200A.pt 200 A trebuiesc minim 8 igbt-uri.

Link spre comentariu

doar cu 2 igbt-uri ai obtinut 200A?nu cred

doar 2 diode pentru 200A?nu cred

Urmareste filmuletul

Nu am cu ce sa ma laud, deci nu ai de ce sa-ti pui probleme ca mint!

2 IGBT-uri IRGP50B60PD1PBF

4 diode de 2x40A, 2 cate 2 pe fiecare infasurare, configuratie dublor de curent

Posted Image

Se doreste sa fie o sursa de 14.4V si 200A si Nu un aparat de sudura!

Citeva forme de unda obtinute de pe igbt-uri si de pe primarul transformatorului.

In gol comanda IGBT

Posted Image

In gol forma de unda pe primarul transformatorului

Posted Image

Sarcina 14.4V/50A comanda IGBT

Posted Image

Sarcina 14.4V/50A forma de unda de pe primar

Posted Image

Problema varfurilor la comutatie ma nelinistesc, desi valoarea lor in amplitudine nu depasesc 200V P-P

Vrecventa lor este de

Posted Image

Dead-Time-ul este acum mai maricel decit in cazul filmuletului

In filmare aveam 47% T-on si acum am doar 44% T-on (din maxim 50%)

Astept parerile d-tra !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări