Vizitator partenecatalin Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Am un sistem audio pentru PC la care vreau sa-i fac un upgrade si aici ma refer la schimbarea componentelor din filtru cu altele de calitate superioara dar care sa aiba aceleasi caracteristici tehnice. Sitemul in cauza este un M-Audio LX4 2.1 care in momentul de fata a suferit ceva modificari si anume: (cutia subwoofer-ului este mai bine ramforsata, iar la sateliti am schimbat materialul fonoabsorbant cu Twaron Angel Hair, rezultatele fiind excelente).Rugamintea si totodatra intrebarea mea se adreseaza celor cu experienta in domeniu, merita sa fac aceasta interventie si daca da atunci ce componente ma sfatuiti sa pun in locul celor existente ?Mai jos atasez poze cu fitrul din sateliti.Va multumesc anticipat.Doru. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Cea mai simpla modificare este inlocuirea condensatorilor electrolitici cu MKP-uri sau MKT-uri, eventual selectionate pentru toleranta mica. 6,8 micro gasesti, celalalt nu se vede ce valoare are.Daca ai cu ce sa masori inductante, mai poti schimba bobinele cu miez cu altele fara miez, cu sarma de 1 - 1,2 mm.Acum nu stiu ce mare calitate are acest sistem, dar merita sa incerci! Link spre comentariu
Vizitator partenecatalin Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Care este diferenta dintre MKP si MKT ?, celalalt condensator este de 15 micro, oare se gasesc cu dimensiuni egale cu cei existenti ?, imi este teama ca daca schimb cu altii mai mari ca dimensiune sa ni-mi incapa pe placuta. Cu ce se masoara inductanta bobinelor ? gasesc bobine atat de mici s-au si astea s-ar putea sa fie mai mari ca dimensiune ?.Scuzati intrebarile oarecum prostesti insa nu ma pricep in acest domeniu. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Nu găseşti aşa de mici tipurile menţionate mai sus, dar calitatea e indiscutabilă faţă de cei electrolitici, existenţi acum în filtru. Link spre comentariu
Vizitator partenecatalin Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Imi puteti recomanda niste producatori de astfel de componente, care sa aiba si preturi rezonabile, nu ca nu ar fii fonduri suficiente, dar nu vreau sa bag bani in componente foarte scumpe, iar rezultatul sa nu fie la nivelul pretului investit. Difuzoarele nu sunt hi-end, deci nu cred ca este nevoie de sume foarte mari. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Ceva de genul ăsta, la tensiuni mai mici (50-63-100V) au gabarite mai mici. http://www.tme.eu/ro/katalog/#id_category%3D100265%26md5%3Dt9834bab6975e62807e5ceca634ed1e30%26path%3D%3B112309%3B26%3B112350%3B100265 Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Care este diferenta dintre MKP si MKT ?, celalalt condensator este de 15 micro, oare se gasesc cu dimensiuni egale cu cei existenti ?, imi este teama ca daca schimb cu altii mai mari ca dimensiune sa ni-mi incapa pe placuta. Cu ce se masoara inductanta bobinelor ? gasesc bobine atat de mici s-au si astea s-ar putea sa fie mai mari ca dimensiune ?.Scuzati intrebarile oarecum prostesti insa nu ma pricep in acest domeniu. MKP = folie de polipropilena metalizata. MKT - poliester metalizat (sau Mylar). In general, MKP mai scump ca MKT.La sistemul in cauza, nu cred ca merita sa investesti in componente "exotice" = scumpe (silver in oil si alte nebunii)Orice fel de condensatori ne-electrolitici - incluzand pe cei de productie dubioasa, rusesti, chinezesti etc. sunt OK. Ai intuit corect: ca gabarit, vor fi sensibil mai mari decat cei elecrolitici, iar bobinele pot fi MULT mai mari.Daca condensatori gasesti practic la majoritatea duchenelor de piese electronice, bobine in aer nu prea gasesti usor de cumparat. Ori iti faci singur, ori comanzi aici: audioalchemy.ro Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Teoretic schimbarea acelor condensatori electrolitici cu ceva MKP ar trebui sa aduca imbunatatiri, dar....aceste imbunatariri sunt greu de pus in evidenta si cu jucarii scumpe. Investitia nu e mare (aprox. 20 euro pentru cele 4 cond) deci merita incercat. Cond. MKP sunt muult mai mari decat acei electrolitici asa ca vei fi nevoit sa improvizezi.La trecerea de la bobina pe ferita la bobina pe aer situatia e oarecum asemanatoare cu ceea ce se intampla la condensatori: un piculet mai bine. In acest caz insa ai nevoie de un aparat care sa masoare inductanta ca sa stii ce bobine sa cumperi. Tot ca la cond. bobinele pe aer vor fi mult mai mari, deci....vei intampina greutati la montare. In caz ca schimbi si cond si bobine trebuie sa faci o alta placuta pe care sa le montezi.Si daca tot am ajuns la cumparat, eu te sfatuiesc sa stai departe de audioalchemy, daca vrei pot sa-ti indic alte surse de componete pe PM ca sa nu fac reclama aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum