Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe electronica industriala

Vizitator crafted

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu Ianush

2

• zal

1

• alexutu

1

• stefan94stefan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

incintele sunt facute special pt acele difuzoare ...daca o sa pui difuzoare mai mari o sa se auda altfel .....fata de cele originale ! daca nu este asa sa spuna si altcineva parerea !

Link spre comentariu

Ca tot eram prin zona...1. Nu e obligatoriu ca cele noi sa "sune mai tare", pe acelasi amplificator... indiferent de puterea specificata pe spate. Mai intervin si sensibilitatea, impedanta, banda/nivelul de frecvente reprodusa, etc.Puterea specificata pe spate, reprezinta capabilitatea difuzorului de a rezista la un anumit regim de putere, nicidecum nivelul de presiune acustica rezultat. Sau oricum, nu in mod absolut direct. Am foarte mari indoieli, ca ai de gand sa pui difuzoare "de calitate", care sa coste cat 4 perechi de incinte d-astea...2. Daca faci o gaura in spate, si-i pui o teava de canal, nu rezolvi nimic... poate intentionezi sa si calculezi frecventa de acord a ansamblului rezultat, mai mult decat atat, poate vrei sa obtii o anumita frecventa de acord, in concordanta cu parametrii difuzorului achizitionat... atunci...3. Strici niste foarte frumoase incinte, incercand sa obtii aproape nimic d.p.d.v acustic... urechea umana percepe logaritmic in volum. Nu e ca si cum ai inzeci puterea, ca sa merite...Specifica si ce amplificator ai... e foarte important.

Link spre comentariu

Difurile de bas la boxele astea sînt foarte bune, cu rezerva uzurii în timp. Schimbarea lor cu altele duce la modificarea acordării cu incinta, sigur nu va suna corect. Bănuiesc că ai pus ochii pe ceva difuri chinezeşti, nu crede în puterile scrise pe ele, au un zero în plus.Din poză văd că difurile de medii sînt schimbate, cele de bas sînt vopsite...

Link spre comentariu

Incinta acustica se construieste in functie de parametrii difuzorului, deci, NU se pot schimba difuzoarele cu altele la nicio incinta!"Gauri" se dau de la inceput in incinte pentru functionare in regim bass-reflex, si acest lucru se face in urma luarii in calcul a parametrilor T/S ai wooferului. ( Ulterior, alte gauri se dau fie pentru cuplarea cu furtune la reteaua de apa si cu scurgere la canalizare. Daca nu stiti, invatati, nu dati pareri socante!)

Link spre comentariu
Vizitator Angel

va sall ! am si eu o intrebare dak am doea boxe de la electronica industriala pot sa ii bag difuzoare noi la ele mai mari decat scrie pe ele 40w , are ceva?

da ,se poate si difuzoare de putere mai mare ,dar sa fie la acelas diametru ,daca nu ma insel acele boxe au difz pe 15 Toli .si acum o intrebare .....?de unde le-ai cumparat ,pt ca dupa cate stiu eu acele boxe sunt fabricate prin 1986,caut si eu[cumpar] doua boxe la fel ca ale tale pentru cutii ,difz din ele nu ma intereseaza ....
Link spre comentariu

da ,se poate si difuzoare de putere mai mare ,dar sa fie la acelas diametru

:nas: As completa - se poate mecanic, geometric sau dimensional. Acustic doar daca din intimplare parametrii T&S sunt la fel. Miramas sa se intimple asta.Rezultatul va fi "merge si asa", dar departe de adevar.
Link spre comentariu

Difuzoarele de basi originale aveau frecventa de rezonanta aproape de 30 Hz. Din pacate nu cred ca vei gasi alte difuzoare de aceasta frecventa la un pret rezonabil. Daca pui difuzoare cu frecventa de rezonanta mai mare va suna ceva gen butoi. Daca nu ai un milivoltmetru electronic si un generator de audiofrecventa macar sa poti masura frecventa de rezonanta a ansamblului difuzor - incinta, mai bine renunta. Nu va iesi ceva care sa sune bine. Cele mai multe credinte sunt desfiintate de masuratori.......

Link spre comentariu
Vizitator crafted

trebuie sa mearga inlocuite cu altele si de frecventa mai mare ca este destul de spatioasa boxa asa ca nu are cum sa sune ca intr-un butoi cred eu si am mai montat boxe si nu sunt chiar asa fara experienta. :dans:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări