Vizitator odish Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Am si eu nevoie de o schema de redresor comandat, sau semicomandat monofazat pentru un proiect la facultate. Tensiunea de alimentare este intre 12 si 24v iar curentul intre 1 si 2A.Am cautat pe net dar am gasit numai schema de principiu nu am gasit una care sa o pot face.Poate ma puteti ajuta Link spre comentariu
teoilca Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 ar trebui sa te ajute linkul asta http://www.emil.matei.ro/red.php Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Am si eu nevoie de o schema de redresor comandat, sau semicomandat monoalternanta ...Vorbesti de un redresor trifazat? Link spre comentariu
Vizitator odish Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 este un redresor monofazat cu tiristoare. L-am vazut si eu pe acela din link, dar ma gandeam ca este si o varianta mai simpla cu comanda prin integrat Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 O varianta mai simpla decat cel din link nu exista, e cel mai simplu care se poate imagina. In plus, el nu este monoalternanta, asa cum solicitai in primul post, ci bialternanta. Acuma, ce nu inteleg eu, este: Care ar fi diferenta intre un redresor monofazat monoalternanta COMANDAT, si un redresor monofazat monoalternanta SEMICOMANDAT, si la ce facultate se trateaza aceste doua tipuri de redresoare, pentru ca in cererea ta asa te exprimi: Am si eu nevoie de o schema de redresor comandat, sau semicomandat monoalternanta pentru un proiect la facultate. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Cred ca Dl. a vrut sa scrie redresor monofazat semicomandat in punte , sau mai corect ar fi punte semicomandata. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 N-am vrut sa fiu rau, presupunerea mea e ca termenul "monoalternanta" nu exista in tema data de profesor, ci l-a adaugat el, la viteza, din superficialitate, fara sa se gandeasca prea mult. Un redresor monofazat monoalternanta nu poate fi decat comandat, ori necomandat, nu si semicomandat.Am vrut doar sa-l atentionez, putin ironic, dar fara rautate, ca ar trebui sa fie mai atent cu exprimarea, pentru ca maine-poimaine iese inginer, asa ca putem avea ceva pretentii, nu? Cat de cat...PSSunt de acord ca asemanarea intre un inginer si un caine este ca, amandoi au o privire inteligenta, dar nu se pot exprima, dar aci nu se aplica, intrucat e vorba de termeni de specialitate...PPSNu exclud nici posibilitatea ca tanarul sa fi facut o gluma, ca sa ne testeze vigilenta. Link spre comentariu
Vizitator odish Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 A fost frumoasa asemanarea dintre caine si inginer este adevarata. M-am exprimat gresit.La monofazat ma refeream ca merge doar cu o faza si un nul. Exact ca la priza. Acuma comandat, in loc de puntea clasica de diode(folosita la redresor), folosesc o punte de tiristoare. Pe care se aplica o comanda ce modifica unghiul de deschidere al tiristoarelor. Semicomandat se refera la aceeasi punte numai ca este formata din 2 diode si 2 tiristoare. Pe tiristoare se aplica comanda. Am gasit de la Analog Devices ceva integrate cu care se pot comanda tiristoarele. Intrebarea mea fiind daca a folosit cineva o asemeanea comanda si a mai si mers.O pot folosi si varianta in punte semicomandata (2 diode si 2 tiristoare)si cea comandata(4 tiristoare)P.S. nu am vrut sa testez vigilenta nimanui....daca am chef de misto nu aicea.scuzele mele Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Monofazat nu prea are nici o legatura cu monoalternantaDeci modific titlul Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 A fost frumoasa asemanarea dintre caine si inginer este adevarata....Ma bucur ca am intalnit un tanar cu simtul umorului, deci nu te-ai suparat.Momentan am ceva probleme, dar peste circa 1-2 saptamani o sa fiu mai liber si sper sa te pot ajuta concret, daca va mai fi nevoie, deci foloseste mp daca e cazul, desi prefer o discutie deschisa aci, poate foloseste si altora. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Daca e cu astfel de cugetari, foloseste macar la detensionare. Si mie mi-a placut. Link spre comentariu
radusa Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Daca mai prezinta interes, atasez schema unui incarcator facut de firma Statron (Germania), pe care l-am construit si merge foarte bine si azi. Este un model mai vechi, si nu stiu in ce masura se mai gaseste IC TCA785, dar se poate lua ca schema de principiu. Schema nu este foarte simpla, dar sa tinem cont ca este un incarcator pt 12V/24V cu schimbare automata si indicarea starii si ca este inteligent, incarcand dupa caracteristica I-U, adica curent constant (limitare) la inceput dupa care trece in tensiune constanta. Pe partea de putere are o punte semicomandata, alimentata dintr-un traf cu priza mediana, care cu ajutorul unui releu trece ca redresor cu toate cele patru elemente, decupland mediana trafului de la masa (pt tensiunea de 24V) sau releul pune mediana la masa si atunci raman active doar cele doua tiristoare (cele doua diode fiind scoase din circuit)(pt tensiunea de 12V). IC-ul TCA785 este un controller de tirisitoare, triace sau tranzistoare cu control de faza, iar controlul tensiunii si curentului se face cu ajutorul operationalelor. Eu cand l-am construit, l-am simplificat, lasandu-l doar pt 12V si eliminand toate componentele care se folosesc pt comutarea in 24V.Schema nu este f clara, dar cu o lupa se pot totusi vedea valorile. In cateva cazuri, unde nu am fost sigur de valoarea notata in schema, am verificat prin calcule. Sper sa fie de folos.PS M-am uitat un pic pe net si vad ca integratul se mai gaseste inca la vanzare, undeva intre 15-25 lei. 510394-sp-01-de-Automatik_Ladegeraet_12VDC-24VDC.pdf Link spre comentariu
Vizitator odish Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 multumesc celor ca m-au ajutat , am rezolvat problema Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum