Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator laney vh100r

Vizitator akun2500

Postări Recomandate

Vizitator akun2500

Salutare,

un prieten chitarist are o problema cu acest amplificator, mai exact i se aude foarte incet de la o vreme. Lampile au fost schimbate fara nici un succes. A mai facut o vizita si la un nene electronist care in schimbul sumei de 50 de lei, nu a facut nimic, a dat din umeri.

Ma poate ajuta cineva cu o sugestie, de la ce ar putea fi ?

Multumesc anticipat !

schema : http://music-electronics-forum.com/atta ... ematic.pdf

manualul: http://www.laney.co.uk/manuals/VC50-100 ... %201.1.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulidan2

1

• carageae

1

Top autori în acest subiect

In primul rand, ai grija ca sunt tensiuni mari acolo.Apoi, nu prea se intelege cat si ce stii tu sa faci...ar trebui izolat defectul, esti sigur ca e etajul final?Doar acolo sunt lampi...daca esti sigur ca e de la etajul final - adica daca pe iesirea de rec, monitor, tape sau ce mai are pe acolo e sunetul ok ar trebui sa verifici condensatoarele de pe alimentare - daca are si brum, iar daca se aude doar incet ar fi de verificat in primul rand C13 si C15 de 22nF - atentie, trebuie sa reziste la minim 400V, 630V recomandat daca ai de unde.De asemenea trebuie reglata tensiunea de negativare pt. lampile pe care le ai din semireglabilul de bias adjust ca sa ai tensiunea din schema - daca ai pus lampi rusesti 6p3s in final, regleaza ca pentru 5881. Asta se face obligatoriu cu aparat de masura, nu "dupa ureche"!!

Link spre comentariu

Pt a delimita defectiunea recomand sa cuplezi pe iesirea return chitara prin intermediul unei pedale (nu cu efecte) de Hi-gain asfel gestionezi partea finala a head-ului ....daca suna slab in continuare problema poate fi in acea zona...desigur nu recomand sa umblati pt ca tensiunile sunt letale..!!de asemeni se poate folosi cuplind chitara normal ....si luind semnal de pe "send" si dus in un alt amplificator ...asfel se poate testa toate functiile inclusiv controlul de ton al head-ului si vazut daca raspunde normal...personal cred (...) ca e posibil sa fie arsa o resistenta de 100kohm din predriver....deci peniultima lampa inainte de finale .....sau chiar driver.de obicei asa se comporta ,recomand un tehnician calificat!!!!

Link spre comentariu
Vizitator akun2500

Multumesc pentru raspunsuri. Eu am notiuni elementare, stiu sa folosesc un aparat de masura si stiu cam ce fac piesele pe acolo...dar doar atat. Nu prea am de gand sa imi bag degetele prin statia omului, din motivele enumerate de voi. Multumesc inca o data si o sa tin cont de sfatul vostru, cel legat de tehnicianul calificat, singura problema e ca o sa fie greu de gasit aici in Constanta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări