tiritrobo Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Merge inlocuit, dar daca vrei sa folosesti un microfon condensator trebuie sa ii asiguri alimentarea microfonului. Schema este conceputa pt. microfoane rezistive Fireste ca vin cu un rezistor sau un circuit mai pretentios pentru a alimenta electretul. Ma intreb daca pot ataca cu semnalul rezultat o intrare DVR. Eventual cum pot face si un repetor pentru a avea un curent mai mare si o impendanta de linie la iesire? In cazul acesta as folosi un TL072. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Microfonul condensator ofera un semnal cu amplitudinea de vreo 10 ori mai mare ca un microfon dinamic... Ultima schema are amplificare reglabila in domeniul x150...1000! Microfonul condensator poate supramodula intrarea si vei obtine un foarte eficient efect fuzz. Link spre comentariu
tiritrobo Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Nu stiu cum se face dar in practica de-abia mergeau schemele cu amplificare mare. Singura ce a functionat este aia pe care v-am prezantat-o cu cvasireleveu.Poate si a doua va merge.Daca nu, o sa fac o modificare sa am amplificare mai mare decat 1000. Sa zicem 5000, pentru inceput. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 fac o modificare sa am amplificare mai mare decat 1000. Sa zicem 5000Nu cred ca iti dai seama ce spui...! Daca vrei ca la iesirea preamplificatorului sa ai semnal de linie (standard e 0db, adica 775mVef) la o amplificare de x5000 vei obtine la intrare o sensibilitate de ... 0,15mV - mai sensibil decit o intrare pentru cap magnetic de casetofon; un microfon dinamic ofera de 10 ori mai mult si un microfon condensator de vreo 100 de ori mai mult... Link spre comentariu
iulianpry Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Ce-a de a doua schema postata de tine este foarte buna, eu am folosit-o mai demult la un proiect, am folosit atunci un microfon cu condensator de la velleman, destul de ieftin dar bunicel.(eu alimentam la 5V si a fost suficient un rezistor pt a alimenta microfonul).Nu o sa ai nevoie de amplificare asa mare, remus are dreptate, semnalul dat de mic este suficient de mare si nu trebuie amplificat de mii de ori.Daca vrei sa faci si un buffer, poti folosi "jumatatea" ramasa nefolosita din tl072 si faci un repetor, este cea mai simpla scema posibila, dar nu cred ca va fii nevoie. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 alimentam la 5VLa tensiunea de 5V alimentare asimetrica, la iesirea unui operational se pot culege vreo 400mVef fara distorsiuni. Acum, depinde de sensibilitatea intrarii unde se aplica semnalul. Link spre comentariu
tiritrobo Postat Ianuarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Ce-a de a doua schema postata de tine este foarte buna, eu am folosit-o mai demult la un proiect, am folosit atunci un microfon cu condensator de la velleman, destul de ieftin dar bunicel.(eu alimentam la 5V si a fost suficient un rezistor pt a alimenta microfonul).Nu o sa ai nevoie de amplificare asa mare, remus are dreptate, semnalul dat de mic este suficient de mare si nu trebuie amplificat de mii de ori.Daca vrei sa faci si un buffer, poti folosi "jumatatea" ramasa nefolosita din tl072 si faci un repetor, este cea mai simpla scema posibila, dar nu cred ca va fii nevoie.Pai, ma ajuta cineva sa concep si a doua parte, respectiv cea cu repetorul cu care sa pot ataca decent o intrare de linie (circa 1 Vpp)? Link spre comentariu
iulianpry Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Da remus asa este la 5V acela era maximul obtinut, dar mie imi era suficient. Pt titrobo atasez un link spre o schema de buffer cu opamp http://www.beavisaudio.com/techpages/Buffers/. (sper sa nu incarc vreo lege a dreptului de autor). Ma refer la prima schema cu amp operational, o folosesti pe aceea la tensiunea la care alimentezi tu montajul, poti renunta la C1 de 100n din schema propusa acesta fiind substituit de catre C5 din schema ta.(despre care ma gandesc ca ar fi bine sa fie de 15V).Practic iesirea din condensatorul C5 o legi la intrarea montajului recomandat de mine, apoi la iesirea acestuia adaugi semireglabilul/potentiometrul P2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum