Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme deosebite intilnite in depanari

Toni Marginean

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...
La 08.01.2018 la 22:48, ROBEERT a spus:

Hmmmm. Asta inseamna ca este defect tipic la aceasta sursa. Norocul mare este ca nu intra in scurt grila cu drena mosfetului, ci numai grila cu sursa, ca de altfel parlea si controlerul si alte componente.

P.S. Am uitat sa spun ca si asta care il am in lucru este tot smart.

Ok!, dar mai este ceva tensiune in acest caz pe conectorul care alim.led-urile ?. Am si eu un caz similar, lipsa back lidht , leduri ok, tensiune 108v !!!

Link spre comentariu

sursa este tot 17ips20 .

La 08.01.2018 la 22:07, ROBEERT a spus:

Buna seara tuturor. Am sa va spun o poveste cu un TV led Toshiba ( Vestel ) echipat cu " prietena " sursa 17IPS20 ( varianta pentru diagonala de 40 '' ).

Manifestare defect: lipsa backlight si binenteles, sunet ok.

Defectul nu este din baretele de leduri, ci din sursa in comutatie de 140 volti. Aceasta sursa are defectul ei tipic, ( cel putin eu unul asa as crede ). Intra in scurt grila cu sursa mosfetului din sursa in comutatie care livreaza tensiunea de 140 volti necesara alimentarii convertorului de leduri. Acest mosfet este in capsula TO220 si este FQPF-7N80C. Asta este al doilea caz cu acest defect, inclusiv cu cablajul innegrit in zona acestui mosfet. Nu mai crapa nimic altceva. Simpla inlocuire a acestui mosfet duce la remedierea acestei surse. Problema este ca radiatorul de racire al mosfetului este subdimensionat, ( si este montat orizontal ca altfel nu ar intra capacul TV-ului ). Din acest motiv lucreaza la temperaturi critice. Am rezolvat problema astfel: i-am pus acestui mosfet un radiator mai mare, am pus o folie de prespan intre partea metalica a displayului si radiator si acolo l-am fixat. Lipirea in circuit a mosfetului am facut-o prin fire. Alta solutie nu cred ca ar exista la aceasta " podoaba " de televizor. Merge cu un banal P10NK60 si cu noul radiator, temperatura ajunce chiar sub 25 grade. Totusi maine o sa caut la noi la magazin un mosfet la 800 volti. Daca nu gasesc, ramane ori sa caut originalul, ori sa il las pe acest P10NK60ZFP.

In attach pun poza sursei. Am sa incercuiesc zona unde se afla acest mosfet. Deci baretele de leduri sunt ok. Repet: nu stiu daca mai exista vreun alt leac la aceasta sursa. Ambele cazuri au fost identice ( mosfetul in scurt grila cu sursa si cablajul innegrit in zona acestuia ). Imposibil ca vreunul din colegii forumisti sa nu fi avut vreun caz similar. Eu am avut doua cazuri similare. Eventual poate careva a gasit vreun mosfet care sa lucreze rece pe radiatorul original. Astept si alte rezolvari din partea altor colegi.

O seara buna.

post-179081-0-24750400-1515442018_thumb.jpg

...am gasit aici si nu am mai deschis alt topic !!!

Link spre comentariu

Dacă sunt 108V,leduri bune și nu are backlight,încearcă să măsori tensiunea pe bareta nu la ieșirea din sursa.O sa vezi că nu ajunge la leduri tensiunea.

Link spre comentariu

...am pus testerul exact pe mufa care intra in sursa si se aprind toate led-urile. Cred ca tensiunea este cam mica, tinand cont ca am 5 barete x 9 led.x 3,6 v....! Ce ziceti ?

Link spre comentariu
La 13.05.2018 la 9:58, cornel1962 a spus:

sursa este tot 17ips20 .

...am gasit aici si nu am mai deschis alt topic !!!

Eu unul am avut doua cazuri cu acest tip de televizor cu mosfetul G -S in scurt. La ambele, exact cum am spus am procedat. Marire radiator.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Cu tot respectul, dar dacă mai postați tot felul de prostii, voi aplica Regulamentul. Aici nu e Bodegă, dacă aveți ceva de reclamat față de comportamentul unor useri noi sau vechi, faceți raport, există butonul ,,Report post,, și acolo menționați ce anume ați găsit în neregulă (ați primit mesaje PM injurioase, credeți că e o clonă, etc).

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări