Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigider Arctic nu decupleaza

Rudi1982

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mesterul

1

• Toni Marginean

1

• japan

1

• Rudi1982

1

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Am avut aceeasi problema ca dvs. acum 15 zile. Au venit cei de la firma Arctic, si desi le-am spus ca eu consider ca este vorba despre o pierdere de freon, mi-au recomandat alt frigider. I-am intrebat ce este de facut si mi-au spus ca trebuie sa reincarce instalatia cu freon, dar ca frigiderul meu fiind de vreo 10 ani nu potriveste freonul pe care-l au ei acum cu aparatul meu (reincarcarea costa 70 lei). Deci ar fi trebuit sa duc eu la ei frigiderul si sa-mi schimbe tot agregatul, adica 350 lei. Atunci le-am spus ca pe riscul meu sa-mi incarce instalatia cu "mirificul" lor freon. Si de atunci frigiderul meu merge iarasi impecabil. :101

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Asa este, conform noilor directive impuse de UE vechiul freon nu se mai foloseste, s-a trecut la ceva ECO. Privitor la problema dvs, freonul nu mai are calitatile initiale si trebuie schimbat. Din punctul de vedere al fabricantului freonul unui frigider trebuie schimbat din 5 in 5 ani ! Chiar daca nu-l pierde prin vreo fisura aparuta ACCIDENTAL, NU MAI ARE CALITATILE INITIALE ! Spun fabricantii ......

Link spre comentariu

Frigider arctic 20 ani ,merge compresorul raceste slab si nu decupleaza.Nu se vede cu ochiul urma de pierdere de freon.

Sigur ai o pierdere de freon. Cum este serpentina din spatele frigiderului ? :38 Daca este rece pe traseu inseamna ca nu este freon.
Link spre comentariu

salut!cu siguranta frigiderul tau a pierdut freon prin vaporizator(congelator)asa ca deoarece freonul este inodor,insipid,nu-lpoti depistya organoleptic.iti recomand sa faci urmatorul lucru:decongelezi frigiderul,stergi bine congelatorul,apoi il pui in priza aprox cinci min dupa care il scoti din priza.dupa ce faci asta,cercetezi bine congelatorul dand cu mana pe toate laturile in interior si exterior.daca vei constata urme de ulei,atunci sigur ai por in congelator deoarece sarea provenita din alimentele depozitate in congelator,sau cutitul,sunt dusmanii eterni ai frigiderului.daca nu gase sti nicio urma de ulei pe nicaieri,in ultima instanta poate fi vinovat pt simptomul pe care il expui,chiar motocompresorul(def mecanic).si intr-un caz si in celalalt ,frig nu decupleaza deoarece nu realizeaza temperatura necesara pt a face acest lucru.nu da bani pe termostat,ca este inutil !sper ca sfaturile mele te vor ajuta putin.bafta !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări