Gandila Postat Septembrie 28, 2004 Partajează Postat Septembrie 28, 2004 Salutare oameni buni. M-ar interesa ceva date despre traful de iesire pt un amp push-pull, eventual cu prize de ecran, Hi-fi cu reactie neg cu 6p3s.M-am interesat in carti de calcul, am calculat dar mi-e teama ca sunt cam aiurea metodele respective.Am mai consultat forumul, dar daca cineva a mai construit sau experimentat cu 6l6, mi-ar fi de folos ceva date despre traf. :idea: Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Septembrie 29, 2004 Partajează Postat Septembrie 29, 2004 Ce anume te intereseaza? nr. de spire? impedanta in primar? totul depinde de tensiunea anodica si de clasa de functionare pe care o alegi pentru etajul final. Daca-mi dai mai multe date s-ar putea sa pot sa te ajut. Vrei sa-l faci pe tole E+I sau pe toroidal?Andrei Link spre comentariu
Gandila Postat Septembrie 29, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2004 Salut Andrei! Merci de raspuns. As vrea un hi-fi push-pull in clasa AB cu 6p3s, dupa cum am mai spus.Trafurile sunt unele pe tole (E+I) cu sectiunea de 9 cm2 cu tole de 0.25 mm(sunt norocos ca am dat de astfel de tole subtiri). Nu prea stiu cam cata putere voi scoate din ele(tuburi) dar am impresia ca, cam 25-30W. As vrea sa le folosesc si in ultralinear(cu prize pt G2) si in trioda cu un comutator dupa preferinta. Banuiesc ca inpedanta de sarcina optima nu e prea diferita in cele 2 moduri de functionare,ca sa nu solicit tuburile. Alimentarea anodica o sa o fie cam 400V, iar curentul de repaus cam 30-40mA pe tub nu?Mi se pare ca Raa e de 5K, iar sarcina difu' e la 8 ohmi.Si sa nu uit are si reactie. Nu prea detin formule bune de calcul asa ca daca poti zi si nr de spire in prim/sec si diametru. Ar mai fi o treaba ca as vrea sa inpart bobinajele in mai multe parti si sa le intercalez. Cread ca ai auzit sigur de metoda asta, cica dulce la imbunatatirea transferului in frecvante inalte si o liniaritate mai mare.Vezi daca ai timp calculeaza-mi si mie infasurarile sa trec la trteaba. Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Octombrie 2, 2004 Partajează Postat Octombrie 2, 2004 Salut Gandila, scuze pentru intarziere, cred ca ai dreptate, o sa scoti vreo 30-35W din el cu 400V pe anozi si iti sugerez sa faci etajul final ultraliniar pentru ca o sa ai distorsiuni de ~0,5% fata de ~3% in motaj pentoda. In montaj trioda puterea o sa scada pe la jumate, si pentru ca nu o sa lucreze pe sarcina optima o sa se cam atenueze inaltele. Stiu chestia asta pentru ca am incercat deja.Uite rezultatele calculului:Pt: Zaa=5Kohmi, Zs=8Ohmi, Smiez=9cm2, fmin=20Hz, Prms=36W, randament=88%Np=2620spNs=105spDp=0,25mmDs=0,5mmPentru montaj ultraliniar (superliniar) si intreteserea infasurarilor faci asa:-la inceputul bobinarii scoti priza pentru Anod (tub1)-bobinezi 750sp primar, scoti priza pentru G2 (tub1)-bobinezi 105sp secundar, scoti capetele-bobinezi 560sp primar, scoti priza pentru alimentare cu tensiune anodica-bobinezi 105sp secundar, scoti capetele-bobinezi 560sp primar, scoti priza pentru G2 (tub2)-bobinezi 105sp secundar, scoti capetele-bobinezi 750sp primar, scoti priza pentru Anod (tub2)Legi secundarele in paralel.Toate infasurarile primare sunt in serie si in faza.Pentru o mai buna liniaritate ti-as sugera sa lasi un pic de intrefier - chiar daca e montaj push-pull - asta poti sa o faci punand tolele cate 3 odata intr-un sens (3E+3I intr-un sens si 3E+3I in celalalt sens)Atentie ca nu am verificat daca or sa-ti incapa infasurarile in fereastra transformatorului!!!Andrei Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Noiembrie 7, 2004 Partajează Postat Noiembrie 7, 2004 In prezent ma bucur de farmecele unui ultraliniar cu 6P3S , iar traf-ul de iesire e luat din Tehnium 11/89.Suna MAGNIFIC!!! l-am lucrat stereo, si l-am alimentat dintr-un trafo de TV Rubin refacut , la 385V. Daca nu gasesti revista unde e f detaliata constructia, ti-l pot trimite pe mail. Bafta... Link spre comentariu
mosfet Postat Noiembrie 7, 2004 Partajează Postat Noiembrie 7, 2004 In prezent ma bucur de farmecele unui ultraliniar cu 6P3S , iar traf-ul de iesire e luat din Tehnium 11/89.Suna MAGNIFIC!!! l-am lucrat stereo, si l-am alimentat dintr-un trafo de TV Rubin refacut , la 385V. Daca nu gasesti revista unde e f detaliata constructia, ti-l pot trimite pe mail.Si eu am cautat dar nu am gasit numarul ala :x mosfet#myx.netSaru' mana in avans pt mail :DSi mai e un nr din Tehnium in care e un preamp pe tuburi, cred ca e de la inceputul lui 2003 sau 2004 :?: :?: Daca il are cineva... Link spre comentariu
Gandila Postat Noiembrie 8, 2004 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2004 Salut ZG! O sa mah apuc in curand de p-p ultralinear de care aminteam mai sus dar inainte vreau sa bob. trafurile ca doar asa e normal. Daca esti dragutz baga-mi si mie in mail toate datele din Tehnium ca nici eu nu l-am gasit desi am 123 de numere din Tehnium.Eventual scanate sau oricum... De-abia astept sa bag in socluri cele 4x6P3S noi noutze si sa le ascult. PS. am mai primit datele de traf de la Anderi T caruia ii multzumesc mult dar as vrea sa cantaresc si sa compar mai multe "date", asa ca nu ma uita cu treaba aia. Merci! ([email protected]). Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Noiembrie 8, 2004 Partajează Postat Noiembrie 8, 2004 Nu vrei sa pui datele pe forum? Cred ca toti ti-am multumi . Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Noiembrie 10, 2004 Partajează Postat Noiembrie 10, 2004 Nu radeti !!! nu stiu cum sa fac sa atasez un jpg in acest forum. Am datele de care aveti nevoie sub forma de jpg . Poate ma ajuta cineva Link spre comentariu
Vizitator met_al_x Postat Noiembrie 10, 2004 Partajează Postat Noiembrie 10, 2004 Nu radem... prea mult.... Pasul1: Pui jpeg-ul pe ftp: vezi informatiile despre ftp pe-aici pe forum intr-un topic: http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=1640 Pasul2: Postezi aici un nou mesaj in care sa folosesti [img=www.izatech.as.ro/nume_poza.jpg] Sper ca am fost explicit. Bafta Gandila! Link spre comentariu
Gandila Postat Noiembrie 11, 2004 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2004 Merci Alexe ne-ai scos din c@#@t. Toate cele bune si ne vedem in curand.Apropos cum stai cu statia?Bafta si spor!!! Link spre comentariu
Flore Postat Ianuarie 12, 2005 Partajează Postat Ianuarie 12, 2005 Sec?iunea pentru puterea asta ar trebui s? fie cel pu?in 25cm p?tra?i.S=3* sqr(P); Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Ianuarie 26, 2005 Partajează Postat Ianuarie 26, 2005 Lucrurile nu stau chiar asa cum spune Flore. Pentru ca nu e vorba de un traf pentru un etaj single ended, ci de un traf push-pull. Uite un exemplu de traf facut de o firma germana (cred) care are o sectiune apropiata de a ta: http://www.shinrock.com/Audio-Transformers/sot-008.html Puterea unui traf nu este un lucru fix, ea depinde de cea mai joasa frecventa (la -3dB) pe care vrei sa o reproduca traful fara distorsiuni. Dupa cum vezi in datele tehnice ale trafului de mai sus, el poate reda frecvente de 20 Hz la 30W sau 25Hz la 49W sau poti ajunge cu el chiar la 68W daca te multumesti cu 30 Hz f. min, ceea ce e arhisuficient dupa parerea mea. Daca un traf suporta 50W la 30Hz, atunci acelasi traf suporta 50W*2 la 30Hz*1.4142 (adica 100W la 42.4Hz) si 50W/2 la 30Hz/1.4142 (adica 25W la 21.2Hz. Uite cateva linkuri utile: http://www.geofex.com/Article_Folders/x ... former.htm http://www.valveheart.com/theory/transformer.html Asta e pentru trafuri single ended. Din pacate nu stiu un link care sa contina si formule pt. trafuri PP (push-pull). Sper sa te ajute! Andrei Link spre comentariu
Vizitator panda Postat Octombrie 4, 2005 Partajează Postat Octombrie 4, 2005 sectiunea minima este 12cm,altfel vei avea probleme"jos"tolele trebuie sa fie E16 pt a obtine un coeficient de umplere corect[pe tola E14nu incape,iar pe tolaE20 ramane spatiu adica o sa ai pierderi]poti folosi un traf ultralinear cu priza la 20% dela +,dar pierzi din putere si dinamica.problema nu este simpla;din acet motiv cele de marca costa cat un jeep!!! contact la [email protected] si iti dau mai multe amanunte.ma ocup de treaba asta de 40 ani. Link spre comentariu
overdrive Postat Octombrie 4, 2005 Partajează Postat Octombrie 4, 2005 Eu am un soft polonez dare numai ptr 2 lampi EL34.Cine il vrea sa spuna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum