carageae Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Eu am facut o punte cu 3 buc:una cu catozii comuni si cate o jumatate din celelalte doua pentru cealalta jumatate a puntii. Am facut asta nu pt. economie, ci pentru a avea loc toate pe un radiator original din sursa - evident cu izolatie fata de radiator pentru macar doua din cele trei capsule, sau pentru toate daca radiatorul nu e izolat de sasiu.Si verifica cu atentie diodele astea daca sunt recuperate, de multe ori sursele de PC erau scoase la pensie din cauza condensatoarelor de filtraj umflate, care uneori trageau si diodele dupa ele...diodele mai mari, de 30A mureau mai greu, dar am vazut si din alea facute sarma... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Ar fi trebuit să fie de ajuns cele două secundare de 5Vca/1A şi 6,3Vca/1A înseriate şi redresate ptr 16V cu consum mic. Probabil că filamentul de 16V consumă 300mA. Trafo conectat corect cu primarul pe 220Vca ar trebui că aibă în gol în secundare 5,5Vca şi 7Vca la un curent mult mai mare decît cel consumat de lampă. Redresată şi filtrată tensiunea ajunge în gol la peste 17Vcc şi nu e nimic rău dacă scade în sarcină la +15V, tensiunile filamentelor pot diferi cu 10%. Schimbă puntea cu una de minim 3A, chinezăriile sînt jalnice. Cond poate avea un minim de 4700uF. Link spre comentariu
Vizitator vickman Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 @carageae : Asa e, cu 3 de alea imi iese si mie la calcul... @zal: Cu primarul legat corect pentru 220V ies intr-adevar 16V redresati pe secundar, insa mi se ridica HT pe la 300V (in sarcina), iar eu prefer 280 cat am acum pentru circuitul de fata. Cu cei 12V pe care ii obtin pentru filament pot furniza 260mA din cei 300 necesari si am observat ca lampa merge si asa. Robuste chestii lampile astea... pana acum ar fi trebuit s-o fi ars de cateva ori... Puntea e una dintr-o sursa de PC si are ceva amperi, nu prea as avea cu ce s-o schimb pentru ca in ziua de azi toate se fac China... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum