Vizitator adiSal Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Salut! As dori sa-mi cumpar un calculator mai avansat. Am nevoie de el pentru animatie si grapica asa ca m-am gandit la sistem de 64 biti cu vreo 8-10 gb RAM si un Windows 7 64x.Deocamdata ce am eu in minte ar fi un procesor Intel iCore 5 sau poate un iCore 3 ceva mai bun (nu stiu exact daca aceste doua suporta si programe de 32 biti, dar stiu ca exista procesoare ce permit utilizarea fara probleme si a programelor facute sa functioneze pe 32 biti), vreo 8 gb RAM DDRIII caci ma gandesc ca DDRIII ar trebui sa fie destul de buni desi la un pret mai ridicat, dar sincer nu am vazut placi DDRII mai mari de 2 gb corectati-ma daca gresesc. Sau poate nici nu am nevoie de 8 gb si 6 ar ajunge, nu stiu sunt putin indecis. Apoi la placa video: NVidia de 1 sau 2 gb DDRIII. La placile de baza recunosc ca nu prea ma pricep... desi ma gandesc ca placile mai recente suporta procesoare de 64 biti si implicit si cantitati mari de RAM. Sursa si carcasa sunt mai putin importante desi ar trebui sa aiba o aerisire buna si un sistem de racire bun. Hard disk-ul din nou mai putin relevant... Sistemul de operare cred ca ar fi cel mai indicat Windows 7, caci XP nu cred ca suporta 64 biti.Cam asta ar fi ce cred eu. Fiind destul de indecis apelez la putin ajutor de la voi. Orice sfat, indicatie, exemple de componente sau chiar sisteme intregi ar fi folositor. Apropo de asta stau in Baia Mare, poate cineva sa-mi recomande un magazin bun de it? Primul meu calculator l-am luat de la One-IT si l-am imbunatatit tot de acolo deci probabil o sa apelez la ei daca nu aveti alte sugestii.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Salut.Ar trebuii sa ne dai mai multe detalii.- cat esti dispus sa cheltuiesti- ai nevoie de periferice- ce monitor ai- o sa folosesti ceva din pc-ul vechi? carcasa, sursa, hdd- vrei sa faci ocPe un calculator facut in 2012 crezi ca mai merita XP? Treci direct pe windows 7 64biti.Daca zici ca il folosesti la grafica, animatii, randari etc ti-ar fi bun un i7 pt ca are HT, dar zi`ne bugetul. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Sursa si carcasa sunt mai putin importanteDe fapt, sursa e al naibii de importanta...precum un milionar care sta intr-un palat, are Rolls si iaht, poarta Armani, dar de mancat, mananca...din tomberon, un PC nu va fi deloc fericit si sanatos cu o pocnitoare de sursa. Carcasa simpla, cat mai mare,cat mai rigida,fara briz-brizuri, exclus panouri transparente, neoane, obligatoriu ventilator de 120mm pe spate, sursa buna gen Seasonic, Fortron, Sirtec, etc de la 200 lei in sus.Abia apoi putem vorbi de placa de baza, CPU, memorie si altele. Link spre comentariu
Vizitator adiSal Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Poi bugetul ii in jur de 4.000 lei noi da poate depasi suma asta. Cat despre periferice am nevoie doar de mouse, tastatura si un monitor ( la monitor ma gandeam ceva Wide si mai marisor din motive practice ca in 3d studio max si photoshop cam ii nevoie de pixeli). Boxe am un sistem Logithech 2.1 deci n-ar trebui sa ridice probleme pentru placi de sunet mai sofisticate. Din PC-ul vechi nu o sa folosesc nimic tot ce am in HDD-ul calculatorului actual o sa transfer in cel nou, PC-ul o sa ramana intreg si apt de functionare. Iarta-ma da nu-s sigur ce oc ii ).Cat despre sursa si carcasa nu ma gandeam nici eu la orice si-n orice caz nu carcase cu briz-brizuri sau mai stiu eu ce si la o sursa amarata pe-acolo sa fie si ea, doar ca ma refeream la aspect sau la alte chestii marunte. Si stiu cat de important ii un ventilator bun, carcasa e desfacuta si scoasa afara din birou ca altfel ajungea si la 100 de grade... Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Uite, am facut o varianta si am cam sarit putin bugetul, dar mai reducem din componente daca ti se pare prea mult. Procesor i7 2600(ai zis ca nu sti ce`i aia oc, nu avea rost i7 2600k), placa de baza potenta(usb3, sata3, pci-ex 3), 8gb ddr3 pe care`i pui in dual channel, sursa modulara, carcasa buna. HDD recomand unul SH, sunt prea scumpe acum. Eventual se poate umbla la procesor si punem un SSD pentru windows si programe. Tastatura, sobolan...fiecare dupa preferinte. Monitor de 23" bun cu panel IPS. Daca crezi ca nu ajuta asa mult IPS, mergi pe unul normal...economisesti cam 100lei. http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/458522/ Link spre comentariu
Vizitator adiSal Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Multumesc mult, chiar imi place mult sistemul. Da poate m-am cam pripit caci o sa-mi cumpar calculator abia in aprilie, dar am vrut sa vad aproximativ la ce sa ma astept. Eventual unele lucruri o sa se schimbe, poate prind ceva reduceri, dar toate arata bine. Multumesc din nou si vorbim mai multe in primavara, finalizam tot si-mi cumpar un calculator nou . Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Pana atunci mai e, se schimba lumea IT. Seria HD 7xxx de la Ati a aparut, urmeaza noua serie de la nVidia, GTX6xx si noua generatie de Intel, Ivy Brigde pe sk1155.Cel mai bine e sa vezi la momentul potrivit ce si cum, acum doar ti`ai facut o parere. Link spre comentariu
Vizitator adiSal Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Exact asa cum zici, mi-am facut o parere si abia astept luna aprilie. Multumesc de ajutor si cand vremea vine am sa-ti trimit un PM sa vedem ce se intampla ( daca nu te deranjeaza ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum