adrian_pintea Postat Martie 19, 2006 Partajează Postat Martie 19, 2006 am de facut proiectul de diploma de anul asta lucrarea "amplificator audio auto digital" adica un amplificator in clasa D si alimentat dintr-un convertor Push-pull ridicator... pana aici toate simple problema e ca la sursa in comutatie nu am voie sa folosesc integrate specializate de comanda pt PWM ci trebuie sa folosesc un microcontroller si in el sa implementez si un voltmetru pt 12V sami arate starea bateriei precum si sa imi afizese pe un afisaj temperatura radiatorului...probleme ar fii la soft si nu stiu de unde sa incep si ce microcontroler sa aleg...stiu doar ca trebuie sa caut unu cu 2 PWMuri dar la programare am probleme Link spre comentariu
one Postat Martie 19, 2006 Partajează Postat Martie 19, 2006 Alege ATmega8535, caci eu am facut aplicatii cu el si am o parere buna.Ai o gramada de "periferice" pe el si nici nu e scump (max. 25RON)Iti iei AVR studio, pdf.1 cu datasheet ATmega8535, pdf.2 register definitions, pdf.3 AVR instruction set.De asemenea, gasesti pe situl Atmel alte pdf. cu functionarea convertorului analog-digital, a porturilor, a comunicatiei seriale si diverse aplicatii si informatii utile: brown-out detector, temperature monitoring system with LCD output, 16-bit arithmetics, AVR hardware design considerations, setup and use the AVR timers, setup and use the analog comparator, using the AVR’s high-speed PWM, using the enhanced watchdog timer, AvrLcd si alte aplicatii, de la care poti copia cu totul functiile pt. generarea PWM, pt. afisare s.a.m.d.Si te apuci de treaba, adica de invatat programare.Ai in AVRstudio un simulator, care iti arata registrii, memoria, si poti simula programul pas cu pas, ca in orice mediu de dezvoltare.Dupa ce ai simulat programul sau modulele de program, poti sa-l testezi pe microcontroller.Ce nu imi place la faza asta este ca practic, daca merge bine acest amplificator, le dai profesorilor moaca un proiect numai bun de aplicat in practica (adica vandut). Link spre comentariu
Vizitator gasppy Postat Martie 20, 2006 Partajează Postat Martie 20, 2006 ti-as sugera sa apelezi la un microcontroller ce are canale de conversie analog digitale si tensiunea de la acumalotor sa o masuri prin intermediul unui divizor rezistiv calculat astfel sa ai o tensiune maxima de 5V. sa generezi PWM pt sursa nu e chiar asa usor pt ca tre sa-ti faci bucla de reactie, altfel nu e sursa in comutatie. nu mai spun ca ar mai trebui sa ai si bucla de curent, pt ca tre sa-ti limitezi incarcarea acumalatorului. bine o poti face printr-o rezistenata in serie la acumulator. plus ar mai trebui sa-ti prevezi proiectul cu soft-start pt sursa in comutatie, ca sa nu fortezi PWM-ul si plus dead time. asa ca nu e prea usor, e mult mai usor sa foloseste circuite specializate. sunt mult mai usor de implementat si gasesti destula documentatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum