Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem de iluminat cu panou solar pentru o singura camera

alex69boss44

Postări Recomandate

• Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex69boss44

36

• Piotr67

7

• The Stressmaker

5

• Ticu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vremea tine cu mine şi am putut să măsor curentu de sc.Am folosit două multimetre!Pe unul îmi arată 2.86Ah,pe celălalt 3.03Ah.Amândouă rezultatele sunt la o tensiune aprox ~16.90V.

Link spre comentariu

Am măsurat tensiunea cu primu multimetru-Mi-a arătat aproximativ 16.90V.Am rotit pe ampermetru la 10A cc(am schimbat cornele la mulţimetru pentru a măsura amperaj) şi mi-a arătat 2.85A.Bun.Am luat cel de-al doilea multimetru şi am măsurat tensiunea!Mi-a arătat tot aproximativ 16.90V.Apoi am schimbat să măsor amperaju-Mi-a arătat 3.03-Vroiam.să văd ce diferenţe există între cele două mulţimetre.Acum m-am făcut înţeles?

Link spre comentariu

Pai, daca esti mutumit, si acele valori masurate corespund cu Fisa tehnica a celulelor, n-ai decat sa treci la treaba si baga-l in paine si nu uita dioda rapida! Multa energie moca si multe realizari. Succes!

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Ok!Ce părere ai de curentu de sc?Mie mi se pare ok!Mă duc să pun o baterie la încărcat.

Daca ai pus acumulatorul la incarcat si ai doua multimetre,pune un multimetru setat pe curent,pe 10A,intre panou si acumulator,iar al doilea multimetru setat pe voltmetru,pe 20V,pune-l pe acumulator.Eventual noteaza-ti curentul si tensiunea masurate sa zicem din jumatate in jumatate de ora.
Link spre comentariu

* Average Power (Watts): 1.75 Wp * Average Current (Amps): 3.5 Imax * Average Voltage (Volts): 0.5 Vmax

Pai e destul de bine in parametri, avand in vedere ca e ianuarie, cu soare putin ridicat deasupra orizontului. Diferentele de valoare Isc pot fi si de la testerele folosite (fire cu sectiune prea mica si deci cu rezistenta apreciabila). Poti sa le schimbi de la un aparat la altul sa vezi daca nu se inverseaza valorile.
Link spre comentariu

Ok,mâine dacă este senin voi pune din nou acumulatorul la încărcat şi voi măsura tensiunea şi curentu din 30 în 30 de min cu cele două mulţimetre!Voi încerca să fac şi un grafic.Revin cu date pe seara! :limb:

Link spre comentariu

Azi începu să ningă şi nu mai pusai bateria la încărcat.În schimb terminâi un sistem manual de orientare al panoului.Aseară am terminat cutia în care voi pune bateriile.

post-30015-139829374953_thumb.jpg

post-30015-13982937496_thumb.jpg

post-30015-139829374964_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Precizare pt valorile diferite afisate de multimetre: verifica ambele multimetre cu testerele unuia si vezi daca e diferenta. Pentru manevrabilitate, testerele au fire de maxim 0.5mm diam, iar la scurt (scala 200ohm) poti avea 0.5-0.7R(la testerele mai proaste). La tensiuni mici si curenti mari, valorile astea sunt critice. Luam un halogen 12V/20W. 20/12=1.6(6)A. 12V/1.6(6)=7.2R. 7.2R+0.6R=7.8R. Cu astfel de testere de 0.6R la scurt vei avea ~18.46W pe bec. Cauta borne aurite cu contact bun si cositoreste pe ele cabluri de maxim 0.5m de 1.5mm diam, o sa te mire diferenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări