alex69boss44 Postat Ianuarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Au ajuns celulele fotovoltaice.Prima impresie: Aoleu ce firave sunt Din pacate, din 36 de celule 2 au venit sparte.Se mai poate face ceva cu ele? :cry: Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 In principiu poti conecta in paralel cele 2 bucati ale unei celule, prin cositorirea unui fir de lita pe fata (pe nervura principala a metalizarii) si a altuia pe spate; dupa asta lipesti un carton pe spate pentru pozitionarea corecta a fragmentelor. Daca operatia reuseste mecanic, trebuie comparat curentul obtinut cu cel al unei celulei intregi ca sa le poti conecta impreuna.Oricum incepi exercitiile de cositorire pe fragmente, fiindca s-ar putea sa nu reuseasca din primele incercari si exista riscul sa mai strici si din celulele intregi. Practic cositoresti un strat subtire asemanator cu metalul depus pe spatele unei oglinzi, usor de zgariat si de desprins. Link spre comentariu
alex69boss44 Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Am hotarat sa folosesc doar 30 de celule.Nu mai stau sa reconditionez pe celelalte.Azi am facut cadrul.Sper ca in weekend sa reusesc sa tai si geamul. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 De ce 30 si nu 34 ?Sparte ai doar doua....i Link spre comentariu
alex69boss44 Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Cand m-am mai uitat odata prin ele sun 4 sparte.Asta este.Pastrez 2 in caz ca trebuie sa inlociesc vreuna. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Nu cred ca e o idee buna sa folosesti doar 30 celule;tensiunea de iesire este de cca 15V,cam la limita.Pentru sursa in comutatie e putin,e putin si pentru incarcarea clasica,unde mai cade aproape un volt pe dioda de sens.Parerea mea e sa incerci sa lipesti celulele sparte,iar daca nu reusesti ,macar foloseste-le pe toate 32. Link spre comentariu
alex69boss44 Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Cadru panoului e modificat pentru 30 de celule.Nu am ce sa ii mai fac.O sa fie ceva de forma:http://cumsefaceunaalta.blogspot.com/2010/02/panou-solar-diy.html .Am masurat o celula si scoate 0,56V. Asta ar insemna ~17V.Am dioda mbr1645 .(16 Ampere Schottky) Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Am inteles;spor la treaba si tine-ne la curent. Link spre comentariu
alex69boss44 Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Problema ramane cu regulatorul de incarcare.Am gasit pe un site de licitatii la 90 de lei. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Ti-am spus ca se rezolva cu regulatorul.Din pacate varianta in comutatie cade,cel putin deocamdata,datorita tensiunii mici de iesire.O sa testez schema asta,adaptata la situatia ta.Singura ta grija e sa termini panoul. Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 si aici o schema ..asteptam cu interes sa vedem panoul..succes! http://schematicwiring.com/simple-elect ... c-diagram/ Link spre comentariu
verde Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Au ajuns celulele fotovoltaice.Prima impresie: Aoleu ce firave sunt Din pacate, din 36 de celule 2 au venit sparte.Se mai poate face ceva cu ele? :cry: Celulele sparte nu au nici o problema, le conectezi normal in serie cu celelalte ca si cum ar fi intregi ,si nu pierzi nimic, datorita locului sparturi[adica pe mijloc]ambele jumatati pot fi conectate.succes. Link spre comentariu
alex69boss44 Postat Ianuarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 M-am apucat sa conectez celulele intre ele.Trebuie multa rabdare. .Incet si sigur Link spre comentariu
alex69boss44 Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Panou solar este aproape gata.Mai trebuie puţin finisat.Am făcut câteva măsori până să scapete soarele!Tensiune de mers în gol ~17.4V.Curentu de sc ampermetru imperiat cu un bec auto 12v20w ~1.3ah.Tensiune cu becu conectat ~14.44V!Mâine măsor curentu de sc fără consumator inseriat. Aştept soare puternic.La lumina becului scoate 2.85 v. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Eu zic ca panoul arata foarte bine;si ce este mai important,functioneaza!Maine daca ai soare,ai putea baga si ceva curent in acumulator. Ce grosime are sticla folosita ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum