munteanuiulian Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Salutare la toata lumea! In primul rand un an nou cat mai bun si fara evenimente. In al doilea rand in aproximativ 4 luni vreau sa achizitionez pentru sala un set de boxe profesionale si cum sectiunea D.I.Y iese cu desaversire din ecuatie am nevoie de sfatul vostru neaparat. Bugetul oscileaza intre 2000 - 3000 de lei cu tot cu amplificare(poate depasi dar nu cu foarte mult bugetul alocat ). Mai multa lume mi-a zis ca sa ma orietez spre gama Omnitronic, Behringer cum ca ar fi niste boxe excelente pentru ceea ce vreau eu si deloc scumpe insa, nici macar eu nu pot sa cred toate chestiile astea desi am auzit un OMNITRONIC DX-2822 si am fost destul de impresionat de claritatea sunetului.In fine, colac peste pupaza, altcineva mi-a recomandat sa merg cu incredere pe Proel(raport fiabilitate,claritate si pret foarte bun).Acum chiar sunt in ceata si stiu ca vreau ca boxele alea sa tina in jur de 4-5 ani fara probleme si cum stiu ca muzica trebuie sa se auda tare si clar in sala, caut ceva fiabil si puternic in acelasi timp.Tin sa mentionez ca ele vor trebui sa functioneze in jur de 8-10 ore pe zi .Va multumesc. Link spre comentariu
BF37 Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Parere personala:1. Omnitronic fac niste boxe entry-level de tor rahatul ( mai bune sant cele de la BT ).2. Behringer face scule entry level acceptabil de bune , dar nu sant pt domeniul PRO , sant asa pt sonorizari fara pretentii, unde nu ai nevoie de puteri mari. Daca ai de gand sa sonorizezi o sala ( mare ) , nu vei reusi cu doar 2 boxe si un amplif. In functie de dimensiunile si geomatria salii se calculeaza si puterea necesare pt sonorizare => nr de boxe necesare si tipul de configuratie in care trebuie sa lucreze acestea astfel in cat sunetul sa fie la un nivel acceptabil.Daca vrei doar un nivel de sunet ambiental , problema se rezolva cu nu nr de sateliti conectati la un amplificator.Deci da si tu detalii despre sala si despre nivelul de sonorizare pe care-l vrei. Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Ianuarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Deci sala are 12 metri lungime, 6 metri latime si 3 metri inaltime. Cat despre nivelul de sonorizare nu ma intereseaza sa fie neaparat high end, cat ma intereseaza sa fie sunetul clar, puternic si natural.Tin sa mentionez ca fiind in jur de 20 - 30 de persoane in sala permanent de la orele 12 pina la orele 22 acestea trebuie sa functioneze mai tot timpul la un nivel destul de ridicat cat sa poata acoperi galagia. Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Ianuarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 M-am mai uitat pe net si am gasit ceva destul de dragut, mai exact un Behringer B208D am gasit si un video pe youtube si se pare ca se aude destul de tare si clar .Credeti ca 4 vor ajunge? Link spre comentariu
BF37 Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Spatiul e destul de mare, 72mp, deci nu e chiar usor de acoperit...Ai nevoie de minim 4 boxe, 12" +1" sau 2x10"+ 1"pt o sonorizare "light", buna pt acoperit zgomotul si pt petreceri nepretentioase. Va conta mult si calitatea difuzoarelor... Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Ianuarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Acestea nu vor fi folosite pentru petreceri ci pentru antrenamente de dans(street dance,breakdance etc)si este important sa fie sunetul cat mai clar si cat mai puternic pentru a intelege cat mai bine melodia.Tin sa precizez ca tot acest setup va ramane in sala este fix nu va fi transportat la nunti etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum