Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pozitionare cu PID + motor AC .. se poate ?

Vizitator Robotroc

Postări Recomandate

Vizitator Robotroc

Se poaate realiza pozitionare precisa folosind un motor AC ( nu servo ), convertizor bun + PLC in care integram in algoritm PID cu 2 grade de libertate ? Este adevarat ca PID-ul se foloseste doar la procese lente ? Eu am o rotatie destul de rapida a motorului care care se doreste a se face pozitionarea.Ma poate ajuta cineva ? ... sau macar sa ma indrume spre o documentatie ?Numai bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

2

• yo9hnf

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Este adevarat ca PID-ul se foloseste doar la procese lente ?

depinde cat de mare este coeficientul factorului integrativ in raport cu celelalte.factorul integrativ are rolul de a reduce eroarea stationara sa tinda spre zero.tocmai de aceea pid-ul este painea controller-elor clasice pentru ca fiecare factor rezolva insuficientele celuilalt daca sunt bine reglate pentru procesul in cauza astfel obtinand timp de raspuns bun, suprareglaj mic, risc sa intre in oscilatie mic, eroare stationara mica.oricum ideea e ca pentru a I-ul sa nu-si faca treaba, coeficientul lui tre sa fie 0 ceea ce face ca PID-ul sa devina PD :).
Link spre comentariu
Vizitator Robotroc

Pentru pozitionare iti trebuie un encoder/resolver care sa scoara semnalele A si B (cod Grey). Ce traductor folosesti pentru masurarea turatiei?

Acelasi encoder si pt turatie, pozitie, sens, configurat sa funct. in quadratura X4 ( folosesc si A negat, B negat )@srdjan: deci as putea face cu PID o pozitionare in astfel de conditii ? imi trebuie o pozitionare destul de precisa. Cum pot stabilii kp, ki si kd pt. un PID ? Ma poti ajuta cu o documentatie ca asa teoretic in linii mari mai cunosc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări