Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Anulare centrala telefonica.

Vizitator last1devil

Postări Recomandate

Vizitator last1devil

Salut!Am o centrala telefonica la care se conecteaza 2 telefoane. Singura functie utila mie in acest momente este ca imi permite sa realizez apeluri intre telefoanele conectate la ea. Problema esta ca atunci cand ma suna cineva din exterior nu imi afiseaza numarul apelantului pe niciunul dintre cele 2 telefoane. Daca conecteaz telefoane direct la linia exterioara imi afiseaza numarul apelantului.M-am gandit sa pun 2 relee care sa se activeze cand primesc un apel din exterior dar nu stiu cum sa detectez cand primesc un apel.Exista vreo schema dupa care ma pot orienta?Am atasat o mica schema cu ceea ce vreau sa fac.

post-43504-139829364257_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eusebiu Angelescu

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am o centrala telefonica la care se conecteaza 2 telefoane....

Nu se intelege din schita cum se conecteaza telefoanele....ba mai mult este eronat desenata (vedeti conexiuni releu tel 2 si centala 2....) nu se intelege cine comanda releele ..etc

Acum rugamintea noastra pentru a putea formula o solutie (daca exista!!!) este tipul centralei existente (analog/digitala, model si producator pe care o aveti....unde va conectati (romtelegaura sau alti operatori de telefonie fixa) si ce anume doriti sa vizualizati ...nr. interiorului sau ....nr. telefonului care apeleaza din centrala operatorului ...prin centala proprie postul telefonic ?

PS: Functia se numeste Caller ID si pot sa va spun ca nu toate minicentralele telefonice stiu de ea.

pS2....acum vad ca daca sunteti in localitatea din profil ...cade partea cu Romtelegaura :rade:

Link spre comentariu
Vizitator last1devil

Am atasat alta imagine care sper sa se inteleaga mai bine.Idea e urmatoarea:Cand primesc apeluri sa activez cele 2 relee ca sa conectez cele 2 telefoane direct la linia exterioara. Adica apelul sa nu mai treaca prin centrala secundara. Eu vreau sa stiu cum pot detecta cand primesc un apel.PS: Operatorul este telefonica (movistar)Eu vreau sa vad numarul celui care ma apeleaza din exterior. Dvs. ma sunati, eu vreau sa va vad numarul de telefon.

post-43504-139829364262_thumb.jpg

Link spre comentariu

nu mi-ati raspuns la intrebari cu ce tip de centrala aveti asa incat vorbim teorie :nas: .....Din cate mi-au picat prin mana cand reparam stiu ca orice centrala telefonica are posibilitatea hard (sau prin programare) ca liniile exterioare (asa numitele trunchiuri ) sa fie directionate catre anumite interioare astfel incat atunci cand centrala are probleme de alimentare, comunicatia cu exteriorul sa nu fie afectata (macar pe cateva linii...).Cu alte cuvinte tot prin centrala existenta se cupleaza "pe direct " pe liniile exterioare.....Totodata exista anumite montaje care se cupleaza la linia telefonica si care sesiseaza "ring-ul" declansand anumite dispozitive auxiliare ( cum ar fi un banal releu)...etc

Link spre comentariu
Vizitator last1devil

Pe centrala si pe manual de instructiuni scrie decat 'tiptel 2/8 clip telephone system'.

Asta este pagina producatorului: http://www.tiptel.com/products/details/article/tiptel-28-fax-clip-5/description/?tt_products[backPID]=1667

Vad acolo ca are si Caller ID dar de ce nu afiseaza numarul ?

Daca conectez telefoanele direct la linia exterioara atunci imi afiseaza numarul apelantului.

Multumesc!

Link spre comentariu

:rade:

Asa mai merge ...acum ca avem tipil centralei repede o vedere prin user manual....si citez de la pagina 8:

"Extension 1 and extension 2 (2/8 clip only) must always be connected, because in the case of a power failure (or if the AC adaptor is disconnected) it continues to function.

In addition, the special features of the telephone system can be programmed from extension 1."

PS. aveti manualul de utilizare ? :nas: daca nu descarcati de aici, conform "limbii" dorite:

http://www.tiptel.com/support/tiptel-18-28-fax-clip/

Link spre comentariu
Vizitator last1devil

Nu stiu de ce, dar in acest moment telefoanele sunt conectate la 2 si la 3. O sa incerc maine sa le schimb sa vad daca merge asa.O sa va tin la curent.Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări