DarkAngel_Bv Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Buna seara. Deoarece cd player-ul din masina stie doar de CD-uri MP3 si are si o intrare audio m-am hotarat sa ii atasez si un card SD de pe care sa pot asculta muzica. Am sapat putin pe net si am gasit asta: http://www.mcselec.com/index.php?option=com_content&task=view&id=214&Itemid=57 Doar ca foloseste un convertor digital-analog si este construit in jurul unui uC pe care nu il detin. Acum vin intrebarile: 1. Pot modifica softul respectiv (ca porturi) pentru a putea folosi Atmega8/88? Daca folosesc oscilatorul intern de 8 Mhz are ceva? Ce modificari trebuie sa fac la prescaler ca sa functioneze corect? As mai avea cristal de 10 Mhz si de 12Mhz. De 14.74 Mhz ca in schema nu am. 2. Cum as putea converti semnalul digital in analog cu ajutorul DAC-ului intern, sa am iesirile de left si right pe 2 dintre pinii ADC? Cred ca sunt multe persoane care doresc sa faca asa ceva, dar nu au avut curajul sa inceapa, asa ca am inceput eu. Cine stie, poate iese un proiect frumusel Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Da, chiar e un proiect frumuşel. Dar VS1001 nu este un simplu DAC, ci este un codec audio. El face toată treaba de decodare mp3, nu numai conversia d-a, ceea ce este un proces destul de complicat pentru a fi făcut de un microcontroller pe 8 biţi. De-asta, practic, Atmelul nu face decît să citească mp3-ul de pe SSD şi să-l trimită serial spre codec. Deci: 1. Cred că merge Atmega8, sau 88, codul mi se pare scurt, nu foloseşte ca periferice decît timer1 şi usart. Portul SPI este emulat software. 2. Nu poţi. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Cea mai simpla solutie e sa cumperi modulator fm cu sd card sau stick usb. Codecul ala vd1xxx e scump si greu de gasit. Proiectele de genul asta merg doar ca scop educational acum. Pe vremuri era tare sa faci un mp3 player dintrun vs si un hard disc.Vezi ca faci confuzie intre dac si adc. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Dap, orice chinezarie de serie e mult mai ieftina decat ce vrei tu sa faci. Estimez undeva la 100 ron buget pentru un astfel de proiect. Eu am folosit cu succes vs1053. Il gasesti pe mai multe site-uri (chiar si in Romania). De asemenea nu e singurul cip care stie sa decodeze mp3-uri (http://ro.farnell.com/jsp/search/browse.jsp?N=2025+203067&Ntk=gensearch&Ntt=mp3&Ntx=mode+matchallpartial). Daca vrei sa faci decodata software o sa ai nevoie de ceva mult mai puternic si evident mai scump si mai greu de folosit la nivel de hobby. Eu am reusit sa decodez flac-uri de 1800 kbps cu un xmega (care avea si gui pe un display qvga cu touchscreen) si vs1053. Softul e relativ simplu. Te pot ajuta daca ai nevoie. Un driver pentru card-uri MMC/SD/SDHC, un sistem de fisiere peste (FAT16/FAT32) si cateva functii care citesc fisierele si trimit datele decodorului audio. Banuiesc ca nu ai nevoie decat de 3 butoane (prev, play/pause, next) eventual inca 2 pentru volum (bass/inalte?). Calitatea audio e satisfacatoare, ai si o interfata I2S pentru un DAC extern. Bafta Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Ianuarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 @bogdan_, nu fac confuzie intre adc si dac. Din datasheet am inteles ca portul ADC se poate folosi si ca DAC (adica din semnal digital sa iti faca semnal analogic pe plaja 0-Vref).@Mikrosha & @godFather89, multumesc pentru informatii.Am o chinezarie de modulator FM, dar nu merge decat pe partea FM. daca bag mufa jack in el nu scoate nici un semnal. a vrut sa-l desfac dar nu gasesc suruburile si mi-e frica sa nu il distrug inainte sa fac ceva cu el :)Nu ma intereseaza nici daca sunt wav-uri, ideea e ca m-am saturat de cd-uri. Vreau un suport USB sau SD pentru a putea schimba melodiile de cate ori am chef Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Sunt pe ebay module de mp3 gen VSxxxx la preturi ok. Link spre comentariu
Eugen_B Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Nu se aude nimic din modulatorul acela FM daca bagi mufa jack in el pentru ca mufa aceea nu e de output ci de input. Si eu am luat o chinezarie d-aia pentru acelas scop. Am crapat carcasa ca nu imi trebuia si am lipit pe placa 2 fire pentru o casca inaite de modulatorul FM si se auzeau melodiile , dar incet, presupu ca ii trebuia un amplificator pentru casca. Ma gandesc ca se poate lega direct la o intrare AUX a unui CDplayer auto. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Sunt pe ebay module de mp3 gen VSxxxx la preturi ok. vreo 13$ cu tot cu transport. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum