Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O sursa cu tiristor!

Vizitator tehnic1

Postări Recomandate

Vizitator tehnic1

Salutare tuturor!

As dori sa stiu daca se poate folosi o schema de variator de tensiune cu tiristor ,sau ceva asemanator , pentru o sursa ,care are o tensiune variabila de intrare de 110v - 40v curent continu, si sa debiteze 12v la 1A.

Mentionez ca am realizat o schema de sursa in comutatie pentru constantele de mai sus mentionate , dar datorita variatiilor mari de tensiune pe care le am ,se blocheaza :sparge: .Intradevar randamentul este net superior!

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator tehnic1

da este de la un transformator,iar schema in comutatie am modificat-o destul ca sa poata sa aibe o plaja de alimentare de +- 40v.Problema este ca atunci cand sun variatii foarte mari de tensiune, vorbim de 150v - 260v , in care oricat as modifica nu cred ca ramane stabila. Totusi eum am sa postez schema , este vorba de o telealimentare, dar dupa ce am sa o modific din punct de vedere al formatului. Daca reuseste cineva , toata stima!

Link spre comentariu

...As dori sa stiu daca se poate folosi o schema de variator de tensiune cu tiristor ....

Avand oarece vechime in lucrul cu tiristoare, o sa-mi spun parerea:NU !Nu e imposibil, dar nu merita complicatia.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări