Vizitator tehnic1 Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Salutare tuturor! As dori sa stiu daca se poate folosi o schema de variator de tensiune cu tiristor ,sau ceva asemanator , pentru o sursa ,care are o tensiune variabila de intrare de 110v - 40v curent continu, si sa debiteze 12v la 1A. Mentionez ca am realizat o schema de sursa in comutatie pentru constantele de mai sus mentionate , dar datorita variatiilor mari de tensiune pe care le am ,se blocheaza .Intradevar randamentul este net superior! Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 postati schema de care amintiti,poate o modificam usor sa nu se mai blochezetensiunea aceea la intrare este de la un transformator? Link spre comentariu
Vizitator tehnic1 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 da este de la un transformator,iar schema in comutatie am modificat-o destul ca sa poata sa aibe o plaja de alimentare de +- 40v.Problema este ca atunci cand sun variatii foarte mari de tensiune, vorbim de 150v - 260v , in care oricat as modifica nu cred ca ramane stabila. Totusi eum am sa postez schema , este vorba de o telealimentare, dar dupa ce am sa o modific din punct de vedere al formatului. Daca reuseste cineva , toata stima! Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 ...As dori sa stiu daca se poate folosi o schema de variator de tensiune cu tiristor ....Avand oarece vechime in lucrul cu tiristoare, o sa-mi spun parerea:NU !Nu e imposibil, dar nu merita complicatia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum