Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

polaritate tweeter

Vizitator dumitrugabriel

Postări Recomandate

Vizitator dumitrugabriel

salut am niste boxe grunding box 5500 si mi sau ars tweeterele si am luat o perche de tweetere alda 100w pe 8ohmi si frecventa 2000-20.000hz si m-am uitat pe filtru si vine firul cu dunga rosie + de la tweeter se leaga la- pe filtru de boxa si celalalt fir se leaga in capatul la o rezistenta si un condesator si o bobina acum nu stiu care sa iau de baza plusul pentru tweeter firul care vine in capatul rezitentei si al condestorului sau cel cu dunga rosie care se leaga - filtrului cu respect va salut astept un raspuns multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

2

• ahegyes

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

filtrul a fost gandit sa functioneze cu tweterul cu polaritatea inversatadaca schimbi tweterele,oricum filtrul ar trebui refacut ,deci felul cum legi polaritatea este cea mai mica pbma de rezolvateu as zice sa cauti alte tw pt ca cele alda sunt de calitata f slaba, iar intre timp le poti lega oricum,vezi cum ti se pare ca suna mai complet spectrul de frecvente(incearca si cu semnal de tip pink noise de pe un disc de test ceva).Oricum le-ai lega,electric tweterele vor functiona normal,adica nu exista probleme de defectare dp asta dv

Link spre comentariu
Vizitator dumitrugabriel

salut mersi pentru ajutor am vazut ca tweeterele astea alda nu prea sunt bune dar ce ma sfatuiesti sa cumpar sti vrun model anume de tweetere pentru boxele astea ale mele grunding box5500 si daca ar fi trebuie sa le leg tot invers polaritate la ele sau le leg plus cu plus si minus cu minus va salut astept un raspuns

Link spre comentariu
Vizitator dumitrugabriel

ma gandeam ca astea alda le-am vazut mari cand le-am cumparat si am zis ca sunt mari si mai rezistente ca putere dar ai dreptate grozave nu sunt dar poate sti vrun model anume de tweetere bune salut

Link spre comentariu

monacor DT99 iti recomand eu,are flansa standard de 10cm,vezi daca intra

polaritatea dupa cum ti-am zis,incerci si asa si asa,lasi cum iti suna mai complet.De defectat nu are ce ,iar de auzit,nu stiu cat de evidente vor fi diferentele la frecventele alea din cauza lungimilor de unda f mici(fara masuratori nimeni nu poate spune ceva cu exactitate)

Link spre comentariu
Vizitator dumitrugabriel

salut multumesc :aplauze pentru ajutor am comandat pe partysound modelul monacor pe care mi-ai recomandat si mi-a si sosit problema este daca le leg plusul de la tweeter pe minusul de la filtru si minusul la plusul de pe filtru fortez intr-un fel filtrul boxei va aduc aminte modelul grunding box5500 m-am uitat pe filtru minusul de la bass si medii se leaga amundoua intr-un loc si tweetreul care tweeterul vine plusul legat la minus pe filtru nu pot sa-mi explic de ce au legat ei din fabrica tweeterul pe polaritate inversa va salut cu respect

Link spre comentariu
Vizitator dumitrugabriel

se aud foarte bine monacorul DT99 am observat ca daca plus tweeter si plus filtru si minus tweeter si minus filtru se au inaltele mai bine mai patruns ma gandeam poate are vreo piesa de ai schimba polaritatea in filtru la tweeter de au legat ei polaritatea invers la tweetwr din fabrica

Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon

Ti s-a spus deja: design-ul original al incintei a fost conceput pentru polaritatea electrica inversata a tweeterului, lucru destul de comun in multe incinte. Ideea (simplificata) e ca ceea ce conteaza in final este sumarea acustica a semnalelor tweeter si mid-woofer, si nu cea electrica, ca atare de multe ori polaritatea inversa este cea corecta.In cazul tau, este posibil sa ti se para ca inaltele suna mai "bine"(= mai multe :d) cu polaritate +/+ si -/- (altfel decat in schema originala !) deoarece apare o gaura in zona de crossover, tweeterul fiind polarizat gresit. Really , greu de zis, deoarece ai schimbat tweeterul si numai niste masuratori/simulari ar putea spune adevarul.

Link spre comentariu

Polaritatea electrica a tw se stabileste la calculul si modelarea filtrului pentru o incinta anume. Polaritatea electrica difera de polaritatea acustica. In cazul tau, daca schimbi polaritatea electrica ve schimba si polaritatea acustica si vei avea un raspuns in frecventa de genul asta:

Posted Image

rosu - polaritate normala

albastru - polaritate inversa

E normal sa ti se para ca se aud mai bine inaltele pt. ca ai o ditamai gaura pe medii. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări