Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

buton play pentru cd-rom

Vizitator cronos

Postări Recomandate

Vizitator cronos

am un cd-rom sony cdu701 mai vechi pe care as vrea sa-l folosesc ca cd-player. Problema este ca cd-romul nu are buton de play si cd-ul audio nu incepe sa cante singur la introducerea in cd-rom. exista vreo posibilitate sa dau play prin cablul ide sau altfel?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sborkuti

1

• ionut20

1

• one

1

• sogard_2003

1

Top autori în acest subiect

iti trebuie un montaj, cu pic sau alt microcontroler, conectat pe ide, exista multe proiecte pe net, dar nu se merita... :axe: de pe banii pe care ii bagi in controler, poti sa iti cumperi un cd-rom NOU, cu buton play, aprox 500000 lei vechi....si macar e nou.Sau si mai bine, gasesti prin oferte prin metro etc, cd-playere portabile la pret bun, eu spre exemplu, am cumparat un cd-player portabil, cu 600000 lei vechi, include playeru, o pereche de casti, un traf pt priza, si are 40 sec antisoc, si spre deosebire de un cd-rom, are si display :finga:

Link spre comentariu
Vizitator cronos

nu vreau sa ma complic cu microcontrolere pt k nu stiu sa le programez si nuci nu se merita. Am crezut ca exista si alta varianta mai simpla. Dar daca nu se poate...

Link spre comentariu

la multe modele care nu au buton de play,exista locul pe cablaj dar nu e pus de fabricant,incearca sa-l desfaci si daca exista locul pt. butoane pe cablaj poti pune tu si vezi daca merge

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

DACA tot ati deschis subiectul vin si eu cu o intrbare mai grea. :supz: Mai demult am vazut pe net o schema care comanda 2 cd-rom,la fel ca alea de la disco :rock: ,avea de toate display,functii pitch control play ,cue si alte minuni deastea....!deci cine sti unde mai gasesc asctfel de scheme pt o chestie dinasta!pe saiturile chinezilor gasesti cu caruta dar cine traduce semnele alea??? :rolleyes:

Link spre comentariu

Cine s-ar complica sa faca astfel de montaje, fara sa aiba garantia reusitei?Pai daca e pt. o discoteca, teoretic ar fi rentabila cumpararea unuia gata construit, mai ales ca se trece la cheltuieli, se amortizeaza, etc.Si eu ma gendeam candva sa construiesc un mp3 player. Am socotit cat ma costa cd-rom-ul, circuitele dac, interfata, consumabile, etc. Ma costa in jur de 200RON. Cu banii astia puteam cumpara un mp3 player gata construit, cu telecomanda s.a.m.d. si chiar mi-am luat, la 150RON unul cu CD (Myota-China) si unul cu memorie flash la 340RON(Teac). Am fost super multumit, si am avut siguranta functionarii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări