Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Metraj electronic

Vizitator Shuck

Postări Recomandate

Vizitator Shuck

Buna seara, sunt electrician si vreau sa ajut un prieten, este ceva ce ma depaseste oarecum, are un utilaj industrial de taiat material textil, un sul are 350m, el cand trece prin utilajul electro-mecanic, trece pe niste tamburi. Problema ce trebuie rezolvata este urmatoarea, are de nevoie de un dispozitiv de masurare a materialului care trece pe tambur. Eu m-am gandit la un senzor hall si un calculator de buzunar, dar perimetrul tamburului depaseste 10 cm iar pe calculator ca sa-mi bata cifre cu virgula sau peste 10 am nevoie de un delay intre taste. Pot programa un calculator de buzunar pe o singura tasta sa-mi adune numarul pe care il vreau eu ? Sau alta solutie mai usoara si mai accesibila daca ma puteti ajuta. Multumesc si La Multi Ani !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasile eugen

2

• yo9hnf

1

• remus68

1

• nibi

1

Top autori în acest subiect

Vizitator dorinspeedy

Buna seara, sunt electrician si vreau sa ajut un prieten, este ceva ce ma depaseste oarecum, are un utilaj industrial de taiat material textil

Ai putea folosi un sistem de ala ca la biciclete sau cum sunt rotile alea cu care se masoara in teren distantele: http://www.practicmagazin.ro/cautprodus ... ngimi.html ceva de genul asta,depinde si ce precizie vrei la masurare.
Link spre comentariu
Vizitator filcorad

Buna seara, sunt electrician si vreau sa ajut un prieten, este ceva ce ma depaseste oarecum, are un utilaj industrial de taiat material textil, un sul are 350m, el cand trece prin utilajul electro-mecanic, trece pe niste tamburi. Problema ce trebuie rezolvata este urmatoarea, are de nevoie de un dispozitiv de masurare a materialului care trece pe tambur. Eu m-am gandit la un senzor hall si un calculator de buzunar, dar perimetrul tamburului depaseste 10 cm iar pe calculator ca sa-mi bata cifre cu virgula sau peste 10 am nevoie de un delay intre taste. Pot programa un calculator de buzunar pe o singura tasta sa-mi adune numarul pe care il vreau eu ? Sau alta solutie mai usoara si mai accesibila daca ma puteti ajuta. Multumesc si La Multi Ani !

stiu ca la unele calculatoare de buzunar se poate "programa" ceva de genul:"x + y" apoi dupa fiecare = (egal) calculatorul aduna yex: 1.5 + 1.5 = = = = = 9
Link spre comentariu

Daca la un calculator de buzunar vei scrie 1 + de fiecare data cand apesi egal vei obtine pe display 2,3,4,5,.....ideea este sa pui un contact pe = si vei otine un numarator care va incrementa la fiecare inchidere a contactului pus paralel peste =

Link spre comentariu

Shuck, se gasesc la diverse magazine kituri (poate chiar gata asamblate) de numaratoare care au display cu LED (de 1000 de ori mai comod decat un calculator de buzunar). Materialul nu are pe o laterala scris metrajul cumva? Daca "metrul" este delimitat printr-o dunga alba de exemplu, cred ca se poate face usor un generator de impulsuri care sa foloseasca un optocuplor reflexiv (dunga alba sa reflecte lumina emisa de led, in fototranzistor). Daca numeri de cate ori se roteste tamburul (debitor) cred ca poti face decat o aproximatie (calculata in prealabil) a numarului de metrii ramas (sau debitat), deoarece diametrul cilindrului textil scade atunci cand se debiteaza.

Link spre comentariu

Dupa cum spune autorul ca are nevoie ,este o treaba de un automatist care cunoaste automate programabile.Pentru asa ceva sunt automate de la firmele Siemens sau Allen - Brandley care au pe intrarile automatului intrari pentru bariere foto,iar afisarea se poate face pe display. Dar pentru a folosi un encoder rotativ pe tambur trebuie un automat care sa citeasca datele.Uite un link din care poti sa veizi.Poate te ajuta.

http://ab.rockwellautomation.com/

Link spre comentariu

Salut,

varainta simpla este de a cumpara un encoder si a-l conecta la un numarator ce suporta intratre de encoder.

Apoi il poti programa (numaratorul) la cate impulsuri sa genereze semnalul ca afost atinsa dimensiunea ceruta.

Sugestia mea: incearca ceva de la OMRON si preturi orientative gasesti la :

http://ro.rsdelivers.com

Date tehnice si variante de utilizare:

http://docs-europe.electrocomponents.co ... c52cce.pdf

Cel putin iti poti face o idee....

dekor

Link spre comentariu
Vizitator Robotroc

Dupa cum spune autorul ca are nevoie ,este o treaba de un automatist care cunoaste automate programabile.Pentru asa ceva sunt automate de la firmele Siemens sau Allen - Brandley care au pe intrarile automatului intrari pentru bariere foto,iar afisarea se poate face pe display. Dar pentru a folosi un encoder rotativ pe tambur trebuie un automat care sa citeasca datele.Uite un link din care poti sa veizi.Poate te ajuta.http://ab.rockwellautomation.com/

Intrarile pt. bariere foto sunt digitale. Toate PLC-urile au astfel de module. Pt. a masura variatia bobinei iti trebuie insa un modul de intrare analogic al semnalului unificat ( standardizat - 0-20 mA, etc ).
Link spre comentariu
Vizitator gixhgs2000

Salutare!

Shuck cel mai simplu ar fi sa comanzi executarea unui montaj care sa masoare lungimea materialului si sa dea comanda de taiere in momentul in care a fost atinsa lungimea setata de tine!

Montajul ar include un microprocesor PIC , un display, o tastatura numerica , un traductor de lungime si alte piese marunte. Pretul montajului nu ar costa mai mult de 2 milioane si ar masura cu precizie de 5mm.Daca te intereseaza ma poti contacta : [email protected]

Stima.

Link spre comentariu

Dupa cum spune autorul ca are nevoie ,este o treaba de un automatist care cunoaste automate programabile.Pentru asa ceva sunt automate de la firmele Siemens sau Allen - Brandley care au pe intrarile automatului intrari pentru bariere foto,iar afisarea se poate face pe display. Dar pentru a folosi un encoder rotativ pe tambur trebuie un automat care sa citeasca datele.Uite un link din care poti sa veizi.Poate te ajuta.http://ab.rockwellautomation.com/

Intrarile pt. bariere foto sunt digitale. Toate PLC-urile au astfel de module. Pt. a masura variatia bobinei iti trebuie insa un modul de intrare analogic al semnalului unificat ( standardizat - 0-20 mA, etc ).
da de acord,stiu de modulul standard analog de intrare,caci zilnic lucrez cu ele
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări