Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce nu se aud Watii? Probleme cu masina?

Vizitator LAdy

Postări Recomandate

Vizitator LAdy

Nu pot sa inteleg o treaba...... poate reuseste cineva sa-mi explice.Am in masina un amplificator de ~160 W RMS (pe el scrie 4x95W), legat la 2 difuzoare de 10'', se aude destul de bine (se simte basu' in plamani).Un prieten de-al meu are in dacie un casetofon majestik de 2x20 W, legat direct la 2 difuzoare de 8". Difuzoarele sunt puse in spate exact ca la mine si pot sa zic ca ma face.La el se aude bine basul si in interior, si in exterior pe cand la mine doar in interior. in afara masini e 0 basu'!!!Cum e posibil sa ma faca, cu niste jeguri de dif-uri de la kon care au costat 18 lei. Eu am dat 85 lei pe un dif SAL si 550 lei pe statie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

2

• bolek

1

• luc

1

• ionut20

1

Top autori în acest subiect

Vizitator igrec

Nu pot sa inteleg o treaba...... poate reuseste cineva sa-mi explice.Am in masina un amplificator de ~160 W RMS (pe el scrie 4x95W), legat la 2 difuzoare de 10'', se aude destul de bine (se simte basu' in plamani).Un prieten de-al meu are in dacie un casetofon majestik de 2x20 W, legat direct la 2 difuzoare de 8". Difuzoarele sunt puse in spate exact ca la mine si pot sa zic ca ma face.La el se aude bine basul si in interior, si in exterior pe cand la mine doar in interior. in afara masini e 0 basu'!!!Cum e posibil sa ma faca, cu niste jeguri de dif-uri de la kon care au costat 18 lei. Eu am dat 85 lei pe un dif SAL si 550 lei pe statie.

nu stiu cum ti-a dat tie ca are amplif 160W daca pe el scrie 4x95w (poate l-ai masurat) da imi pare ca ai dat cam mult pe el...treaba cu SAL-urile..... :banghead: e cam nashpa.... da oricum ar trebui sa se auda mai bine decat difurile de la kon cu 18 lei, aveti aceeasi marca de masina?P.S. watii nu se aud.. db se aud :smt003
Link spre comentariu

nu stiu cum ti-a dat tie ca are amplif 160W daca pe el scrie 4x95w (poate l-ai masurat) da imi pare ca ai dat cam mult pe el...treaba cu SAL-urile..... :banghead: e cam nashpa.... da oricum ar trebui sa se auda mai bine decat difurile de la kon cu 18 lei, aveti aceeasi marca de masina?P.S. watii nu se aud.. db se aud :smt003
1. da jos capacul de pe statie ca am impresia ca o sa ai o surpriza tare neplacuta cand ai sa vezi cu ce e construita....2. SAL= Difuri chinezesti, absolut nici o diferenta fata de cele de la Kon
Link spre comentariu
Vizitator LAdy

nu stiu cum ti-a dat tie ca are amplif 160W daca pe el scrie 4x95w (poate l-ai masurat)

L-am comparat cu o statie care stiu sigura ca are 100 W.

1. da jos capacul de pe statie ca am impresia ca o sa ai o surpriza tare neplacuta cand ai sa vezi cu ce e construita....

Ba surpriza a fost chiar farte placuta. Sursa e destul de serioasa,ocupa jumatate din montaj si e de 2x32V parca. si trafu' toroidal e destul de maricel.Amplificatorul are 8 finali tapeni, 2SA...., 2SB.... ceva de genu'
Link spre comentariu
Vizitator LAdy
1.vezi sa nu ai difuzoarele puse in antifaza

Ma jignesti.

2. ce difuzoare folosesti

SRP 2530, 100/80W

3. cum sunt montate

Sub luneta, nu au boxa, portbagajul=boxa.

aveti aceeasi marca de masina?

El dacia 1310, eu Nissan Sunny.

Link spre comentariu

lady sa stii ca poti sa scoti foarte mult bass si din niste difuzoare chinezesti la 200mii precum din cele de firma la 200euro.problema care ai expus-o este din cauza masinii,masina ta poate este bine antifonata,pe cand dacia cu 20-30w o zbarnai din toate suruburile

Link spre comentariu

din cate stiu eu SRP2530 este pe 8ohmi, si banuiesc ca statia ta scoate 95W pe canal in 4 ohmi, nu? Daca e asa, puterea e mai mica, si binenteles, nu inteleg comparatia intre antifonarea unui Nisan si a unei daci..... :axe: e cam prea mare diferenta.

Link spre comentariu
Vizitator LAdy

din cate stiu eu SRP2530 este pe 8ohmi, si banuiesc ca statia ta scoate 95W pe canal in 4 ohmi, nu?

Am legat amplificatorul in punte, cate doua canale pe un difuzor.

Oricum, un difuzor l-am cam terminat, :snakeman: cand dau mai tare se misca aiurea, ba se duce membrana in jos ba se ridica. si cand dau bas mai puternic in el pocneste. :finga: (chiar eram curios sa vad cat rezista,aveau o cursa ceva de speriat)

Nissan Sunny e cu 5 usi? Placa de sub luneta e mobila? Din ce e facuta?

berlina cu scaunele din spate rabatabile.

Am pus o boxa in spate si se simte diferenta :supz: .

Am o pereche de difuzoare de 10''Posted Image speciale pentru bas, din care vreau sa-mi fac un subwofer sau doua pt portbagaj.

Poate sa ma ajute cineva, cu un proiect de subwofer, ceva ? :prayer:

Nu conteaza complexitatea subwofer-ului, sa aiba randamen cat mai mare. (am atelier de tamplarie si pot sa fac orice).

Link spre comentariu

poate sunt offtopic, dar :

Difuzorul ala nu e cumva un Senon de la KON, gen 200W si suspensia foarte rigida? ? Daca , da , Doamne fereste! arunca-l repede, ca si eu era sa arunc unu in capu vanzatorului ! la 100W membrana abia se misca, iar la 200 se arde :toimonster: :toimonster: :toimonster:

Daca nu e ala , scuze de interventie! nu bagati in seama ce am scris!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări