Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare Dibeisi

badrhari

Postări Recomandate

te rog spune exact care e problema si unde am gresit, nu mai vorbi la modul general

Nu-ti bate capul,de aceea sunt aceste topicuri cand vine vorba de anumite subiecte Peste tot exista semidocti care vor sa para interesanti,dar tot dupa ureche fac.Se observa usor pt ca nici lb romana nu o folosesc corect.Din greseli se invata
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

8

• badrhari

5

• CBI

4

• lucyemy91

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator astartes

va salut ,recent am finalizat o pereche de incinte cu g6501 (2 difuzoare /cutie a cate 4 ohmi legate in serie) pe 2 cai. Inalte E124 (tot dibeisi) si filtre SAL HV211. Le folosesc la calculator pentru jocuri , filme si muzica (mp3 sau youtube) . Amplificarea vine din partea unei combine .parametrii difuzorului trecuti pe cutie : QTS: 0.65QMS: 3.20QES: 0.82SPL:89.13FS: 66.93RE: 4VAS: 14.1Parerea mea referitoare la aceste difuzoare : Daca va place DIY si vreti o pereche de boxe de la care nu aveti pretentii, go for it ! Daca vreti o oarecare calitate a sunetului ... va stricati banii !Daca vreti boxe cu acelasi buget, mai bine luati un sistem jdemii' . 1 ...variante sunt destule. La capitolul bani am iesit chair bine (150 RON difuzoare + filtre , 100 RON lemnul . Aici s-ar mai adauga si pretul amplificatorului) dar nu pot avea pretentii in ceea ce priveste sunetul. La acesti bani indiferent ce cumperi nu poti avea pretentii dar macar ai satisfactia ca e facut cu mana ta (numai bine capeti si experienta pentru proiecte viitoare).

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

care dintre urmatoarele difuzoare se aud mai bine? si au bass mai mare

difuzor-165cm-c65044ohm-p-2699

difuzor-165cm-c65114ohm-p-3787

difuzor-165cm-g65054ohm-p-5962

nu mai fa reclama

Link spre comentariu

Multi poate or sa spuna ca niciunul..dar totusi trebuie sa iti dau un raspuns.Legat de bass eu ti-as spune punctul 3. ..si poate 1 putin asa...dar 2 in nici un caz.Dar sa stii ca toate sunt slabe ..la modul ca au spl mic...sunt din plastic si conserva.....si la oricare din cele 3 modele vei vedea ca loveste bobina pe fundul magnetului la o putere la care ar trebuii sa functioneze lejer.....cand colo ele gafaie si scot sunete.Mai mult de 15-20w nu cred ca duc ....adica duc mai mult de 15w dar incep sa trocaie si sa bocane.

Link spre comentariu

Cu nici unul din ele nu vei avea bass asa cum spunea si @dj_bryz. In principiu un difuzor mai mare in diametru va putea reda frecvente mai joase. Cauta un difuzor cu diametru mai mare 20-25cm, cu SPL ridicat si care sa aiba impedanta potrivita cu amplificatorul la care vrei sa-l folosesti.Daca nu ai pretentii mari atunci poti sa iei si ceva ieftin. Vei avea rezultate pe masura adica nu prea.Cu difuzoare ca cele pe care le.ai postat nu poti avea nici un fel de pretentii referitoare la calitatea sunetului.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator marconee97

As dori si eu o schema pt o incinta(dimensiuni,materiale...tot)

Difuzorul ales este un Dibeisi B8023 de 200w.

Parametri T/S sunt:

Qts:0.76

Qms:3.75

Qes:0.96

SPL:86.55 dB

Vas:19.99 | Fo Hz

Fo:49.4 Hz

Sd:0.05 cm patrati

Revc:3.4/7.2 ohm

Cms:0.31 uM/N

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări