Emil 1986 Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 de folosit le folosesc in casa,am 2 wufere atto acum si ma gandeam sa cobor banda cu acest tip de dif,vazand la detalii ca coboara la 25hz.Statia este facuta cu 2xfet200 Link spre comentariu
Dorin007 Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Buna tuturor as dori sa imi fac o boxa cu doua difuzoare Dibeisi g8003 si o inalta piezo .Acum intrebarea mea este sa o fac bass reflex sau pe compresie? care ar suna mai bine si sa am si un pic de bass.Stiu ca sunt niste chinezari si nu au parametri dar imi trebuie una asa mai ,,rea,, un pic...Multumesc Link spre comentariu
ahegyes Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Eu zic sa nu-ti pierzi timpul si banii cu difuzoare dibeisi. Link spre comentariu
radu8982 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Lasa omul sa faca ce ii place ca doar nu vrei sa inceapa cu difuzoare de sute de euro , ai ca iti fac eu o schita de boxa care sa mearga bine si fara parametrii la difuzoare ca nu trebuiesc neaparat.Daca nu sunt datele difuzoarelor se poate face o boxa cu un volum usor maricel si acordata la fregventa de la 38 Hz in sus adica tubul de bass reflex mai scurt.O sa iti realizez si un filtru care poti sa il faci cu condensatori electrolitici care sa ia locul la cei nepolarizati.Ma apuc de boxa. Link spre comentariu
Dorin007 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Lasa omul sa faca ce ii place ca doar nu vrei sa inceapa cu difuzoare de sute de euro , ai ca iti fac eu o schita de boxa care sa mearga bine si fara parametrii la difuzoare ca nu trebuiesc neaparat.Daca nu sunt datele difuzoarelor se poate face o boxa cu un volum usor maricel si acordata la fregventa de la 38 Hz in sus adica tubul de bass reflex mai scurt.O sa iti realizez si un filtru care poti sa il faci cu condensatori electrolitici care sa ia locul la cei nepolarizati.Ma apuc de boxa.Ok va multumesc frumos pentru ajutorul dat... Link spre comentariu
radu8982 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Am terminat boxa , cam asa arata.Ma apuc si de filtru ca nu am de lucru ,nu o sa te coste mult piesele ,singura problema ar fi realizarea bobinelor. Link spre comentariu
radu8982 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Am facut si filtrul.Cam asta este propunerea mea pentru difuzoarele tele. Link spre comentariu
Dorin007 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Am terminat boxa , cam asa arata.Ma apuc si de filtru ca nu am de lucru ,nu o sa te coste mult piesele ,singura problema ar fi realizarea bobinelor.Ok multumesc pentru incinta si pentru filtre trebuie sa imi comand difuzoarele si tot ce imi trebuie si sa ma apuc de munca...O zi buna! Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 si eu zic sa nu te apuci de nimic ca o sa pierzi timpul,o sa iasa o chestie mai slaba decat o chinezarie ordinarain primul rand ca acel dibeisi nu e bun de medii si mai vrei sa pui si piezo,deci medii canciapoi, filtrul este total anapoda ,nu o sa mearga la piezo ,iar graficele alea nu stiu de ce le-a mai pus,cine stie de la ce suntdar esti liber sa judeci de sfaturile cui sa asculti pe timpul si banii tai Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Sa zicem ca atat permite bugetul si nu-ti permiti alte difuzoare... dar tot sunt ceva probleme la designul de mai sus deci nu te grabi sa le faci. - cat e impedanta tweeterului piezo? radu8982 ai idee? sigur nu e bun calculul filtrului trece-sus. - portul bass-reflex are suprafata prea mica, o sa faca zgomot aerul cand iese din el, ar trebui sa aiba macar 50mm diametru. Daca iese prea mare lungimea la diametru mai mare atunci se pot pune mai multe porturi. - cutia pare ok ca volum dar eu as fi acordat mai sus (55Hz) - asta e doar o opinie. - ar trebui sa mai investesti 20 RON si sa-ti cumperi niste tweetere cu calota... e diferenta mare fata de piezo iar in felul asta vei avea o impedanta cunoscuta. Link spre comentariu
Dorin007 Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Dupa toate raspunsurile primite mai am o intrebare deci vine cam asa:iam zis la un vecin sa imi aduca niste placaj iam zis niste masuratori si mia adus o cutie gata asamblata dar de masuratorile astea:lungimea 55cm ,latimea 27 si adancimea 25...acum as putea sa pun 2 difuzoare Dibeisi de alea si sa fac cutia inchisa?daca da ar trebui sa fac un perete despartitor intre ele? Link spre comentariu
radu8982 Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Tu realizeza boxele nu te lua dupa afirmatii fara argumente intemeiate.Multe afirmatii au la baza interese personale.Fa ce tiai propus.Un sfat nu pierde vremea pe forumul asta incearca sa folosesti google pentru proiecte dupa cum vezi comportamentul utilizatorilor nu este deloc adecvat. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Mie nu mi se pare ca cei care au raspuns aici sunt rautaciosi sau au un comportament neadecvat ba din contra, l-au sfatuit sa nu isi piarda timpul si banii aiurea Pana la urma omul face ce vrea si probabil va vedea pocnitoarea atunci cand va fi gata si numai atunci va vedea ce dulap muzical cu ''difizoare'' a iesit Daca ii va placea ce a iesit, atunci inseamna ca omul nu are nici cea mai mica pretentie la un sunet decent Dorin007 parerea mea e sa ai o minte deschisa, nu trebuie sa te iei dupa cineva anume, filtreaza bine informatia Sunt cativa oameni care au experienta si nu vorbesc discutii in vant Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Dl. radu8982 te rog spune exact care e problema si unde am gresit, nu mai vorbi la modul general, practicam o stiinta exacta aici. Nici nu imi imaginez ce interes personal am putea noi sa avem, faptul ca imi sacrific timpul pentru un necunoscut nu este interes personal. In mod normal asemenea informatii ar costa, dar trebuie sa fie si corecte. Daca tot vorbesti de argumente intemeiate spune cat e impedanta tweeterului, tu ai calculat pentru 8 ohmi nu? Eu am spus ca nu e bine asa si ca nu e bun tweeterul ales, un tweeter cu calota va rezolva problema asta. De asemenea ar fi interesant sa auzim niste argumente intemeiate in ceea ce priveste volumul incintei si frecventa de acordaj stabilite de tine. Daca ai avea niste parametri buni la difuzoare ai putea simula viteza aerului prin port si ai vedea ca este o problema cu suprafata portului acolo. Fara parametri apelam la experienta sau ne uitam la alte design-uri. S-au dat destule sfaturi aici, se pot tria usor cele bune de restul, oricum omul deja vrea sa faca o incinta inchisa... asa ca e cam in zadar. Dorin007: daca difuzoarele sunt identice si pe ele se aplica acelasi semnal atunci pot sa imparta aceeasi incinta fara probleme. As fi mers totusi pe variante unei incinte bass-reflex deoarece poti modifica usor frecventa de acordaj. Link spre comentariu
radu8982 Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Ei acum.Asa am uitat sa zic ceva Dorin ca sa faci condesatorii ieftin ii faci cu electrolitici carei ii legi in serie plus la plus si minusurile sunt terminalele folosibile ,pentru a obtine 10uF pui 2 de 22uF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum