Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare Dibeisi

badrhari

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

8

• badrhari

5

• CBI

4

• lucyemy91

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Salut. As vrea sa aflu volumul incintei pentru difuzorul Dibeisi C6504. Am gasit niste parametrii, dar nu stiu sa calculez volumul, poate ma puteti ajuta. Multumesc. - Impedanta: 4 ohmi- Gama de frecvente: 50Hz-6000 Hz- Sensibilitate: 90dB- Putere maxima: 125W- Diametrul exterior: 160mm- Inaltime: 65mm Qts:0,58Qms:2,32Qes:0,77SPL:88,38dBVas:19,90LFo:55,24HzSd:0,0139cm2Revc:3,6ohmCms:0,73mm/N

Link spre comentariu

daca incinta este paralelipipedica si volumul util de 20 l folosesti formula Lxlxh=20000cm cubiL ,l si h vor fi in centimetri ca sa-ti fie mai usorun exemplu ar fi L=22,7 l=22 h=40volumul calculat va fi cel de la interior deci va trebui sa tii cont si de grosimea peretilor

Link spre comentariu

daca incinta este paralelipipedica si volumul util de 20 l folosesti formula Lxlxh=20000cm cubiL ,l si h vor fi in centimetri ca sa-ti fie mai usorun exemplu ar fi L=22,7 l=22 h=40volumul calculat va fi cel de la interior deci va trebui sa tii cont si de grosimea peretilor

El nu stie volumul si acel "Vas" nu e volumul necesar.Daca acesti parametrii sunt reali..winISD spune ca ii trebuie o incinta de 65.9 L...ceea ce mi se pare foarte mult pt un difuzor de 16 cm diametru...dar poate ma insel eu.
Link spre comentariu
:ras: exagrat de mult probabil acei parametri nu corespund cu difuzorul mai bine faci o cutie dupa un alt proiect si arunc difuzorul in ea altceva nu cred ca poti face fara parametri
Link spre comentariu

Parametrii i-am gasit pe un site unde am gasit si difuzoarele. As da link-ul catre site sa va convingeti si voi ,dar nu vreau sa se considere reclama. Cred ca am sa renunt la proiect, cel putin pana am sa gasesc niste difuzoare, cu parametrii reali. Va multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

va salut cu respectdetin difuzorul dibeisi b1241/8ohm cu care intentionez sa fac un subwooferam incercat insa nu am dar de cap la programele pentru calculat incinta pentru elparametri gasiti pe cutie suntqts 0.29qms 4.4qes 0.3113spl 93 dbvas 164 l fo 30 hzmd 75 gbl 12 tmsd 50700 cm2cms 431.22 um/n dc ma poate ajuta cineva cu calculele volumului pentru incinta si portul de aerisire...si in privinta tipului de incinta as fi recunoscator...mentionez ca incita va fi in principal folosita in casa intr-o camera de 5/10 aproximativ acordata pe la 45-50 hz stiu ca nu e cine stie ce difuzor dar daca tot il am am zis sa ii fac si o cutie sa sune cat se poate de bine chiar dc e chinezarie...stima pentru cine vrea sa ma ajute

Link spre comentariu

Foloseste ajvented designer pt incinta basreflex.

Mie mi-a iesit o incinta de 60 de litri, acordata la 47,5Hz, diametru port 100 mm cu lungime 550 mm. Cu doua porturi de 100 mm avem lungime 118 mm.

La box calculator adaugi cam cati litri are difuzorul (adica volumul lui dislocat din volumul incintei) plus volumul porturilor si ajungi pe la 88 litri

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

parametrii difuzorului sunt :qts 0.29qms 4.4qes 0.3113spl 93 dbvas 161lfo 30 hzmd 75 gbl 12 tmsd 50700 cm2cms 431.22u m/nce tip de incinta imi recomandati?...din cate m-am informat pentru folosire in casa intr-o camera mai mare cam de 60-70 m2 aproximativ cel mai bine s-ar auzii intr-o incinta bandpass insa astept si recomandarile dumneavoastracu tot respectul pentru cine vrea sa ma ajute

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Difuzor dibesi 30cm b1223/4ohmparametrii-Putere max: 300Wimpedanta: 4 Ohmsensibilitate: 92dBfrecventa: 25Hz - 5kHzmagnet : 50 OzProducator: Dibeisi- Model: Dibeisi B1223- Putere RMS: 150W- Putere maxima: 300W- Impedanta: 4 Ohmi- Sensibilitate: 93 dB- Frecventa de raspuns: 30Hz - 4000Hz- Greutate magnet: 850g- Greutate difuzor: 3.3Kg- Diametru exterior: 300mm- Inaltime : 140mm- Z: 4 Ohm- Diametru : 30cm- P max.: 300W- Randamentul: 93 dB/w.m- Gama de frecvente: 30 - 4000 Hz- Greutate magnet: 1.4Kg- Membrana: CD PP- Bobina : 5 cm- Cofraj : cauciucParametri T/SQts: 0.29Qms: 4.4Qes: 0.3113SPL: 93dBVas: 161.7LFo 30HzMd: 75gBL: 12TmSd: 50700cm2Cms: 431.22uM/Nil pot folosi pe post de subwufer?cam care ar fii dimensiunile cutiei?

Link spre comentariu

Aceiasi poveste; Intrebari fara detalii...Unde? In masina, in casa, in aer liber, in cinematograful din subsol? Cu ce il amplifici, care-i aplicatia? Si asa mai departe...Asta-i ca aia; Buna ziua, vreau si eu o masina, ce-mi recomandati? Poate tu esti miliardar, si traiesti in padure... daca iti recomand Zonda R, la ce te ajuta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări