andea_lucan_92 Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 am cumparat acuma in decembrie un golf 2 de la cineva dar nu l-am trecut pe mine, masina e inmatriculata in Romania. trebuie sa platesc taxa de poluare? cum e pana la urma cu taxa asta? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 O sa ramana si mai multe masini asa cum sunt acum;taxa asta seamana cu cea a apometrelor pe fantani.Se poate face un contract de comodat intre parti si by by...este perfect legala varianta asta, cu conditia ca partile sa fie de acord. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 http://www.gandul.info/financiar/cine-p ... or-9118444 Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 O sa ramana si mai multe masini asa cum sunt acum;taxa asta seamana cu cea a apometrelor pe fantani.Se poate face un contract de comodat intre parti si by by...este perfect legala varianta asta, cu conditia ca partile sa fie de acord.si cine va plati amenzile, ca alea vin pe cel din certificatul de inmatriculare. si impozitele... Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 am cumparat acuma in decembrie un golf 2 de la cineva dar nu l-am trecut pe mine, masina e inmatriculata in Romania. trebuie sa platesc taxa de poluare? cum e pana la urma cu taxa asta?Astazi la Bistrita, la inmatriculari se primeau dosare de inmatriculare, si nu se solicita taxa pentru cele inmatriculate o data, spuneau ca, inca n`au primit nici o ordonata. In schimb, la finante nu se mai incasa taxa pentru cele aflate le prima inmatriculare in tara. Era blocat programul de la MF.Deci, taxa e pe vine...azi maine...poate in noaptea asta. Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Eu m`am gandit la varianta asta, pentru a ocoli taxa:- faci un contract de vanzare cu plata in rate, legalizat la notar, pe perioada de un an (ne bazam ca se va scoate taxa si se va introduce un nou bir (impozit anual) cu denumirea "taxa pe poluare".-stipulezi ca transcrierea se va face la achitarea ultimei rate.-cumparatorul iti da banii, tu ii dai chitantele, mai putin ultima cu valoare modica ( ex. 100 lei).-daca intr-un an dispare taxa, se da ultima chitanta, si omul isi face inmatricularea masinii pe el.-daca nu dispare taxa, plata se esaloneaza prin act aditional la contractul de vanzare cumparare, pana la Sfantul Astepta!-in baza contractului de vanzare-cumparare, tu ti-o radiezi de la finante, iar el si-o inregistreaza (exact ca la leasing).-stipulezi in contract ca, cumparatorul este responsabil de plata taxelor, si a evenimentelor rutiere, pe toat durata derularii contractului.Adica, functioneaza ca un contract de leasing.No, ce ziceti, ar merge? Io zic ca :daDaca este viabila, popularizati-o sa nu le facem jocul hotilor. Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 mai ramane taxa pe aerul respirat si pt mersul pe jos..o expresie spusa de unul dintre cei care ne conduc: sa le luam si zaharul din ceai!! no comment.. si daca nu ma insel e inca in functie scursoarea de om.. Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Boarbely, vorbea deja pentru viitor, de taxa pe centrala de bloc!Pe urma vor pune si pe aragaz...se mai gasesc taxe...si prosti sa nu protesteze, la abuzuri de genul acesta.Pun pariu, ca pe viitor vor fi taxe si pe biciclete! Nu foarte apropiat, dar vor fi cu siguranta. Ca acesta-i un stat, care traieste din taxe si impozite...pentru intretinerea lui si ale diriguitorilor. Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Grecii, italienii, francezii, englezii, ungurii, macar au iesit in strada si au protestat contra masurilor de inasprire a fiscalitatii. La noi, nu! Ce sa-i faci...noi suntem mai norocosi, o ducem mai bine, nu ca ei Link spre comentariu
schukaru Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 OffE mai bine asa decat sa iasa in strada si ....sa danseze "pinguinul"Buna ideea cu contractul nu sunt jurist dar o sa intreb un prieten sa vedem ce zice Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 OffE mai bine asa decat sa iasa in strada si ....sa danseze "pinguinul"Buna ideea cu contractul nu sunt jurist dar o sa intreb un prieten sa vedem ce zice te rog! si scrie aici sa vedem ce zice. Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Atatea taxe , ca nici nu mai stii ce sa faci.Nu inteleg , cum naiba isi permit si au tupeul sa introduca atatea taxe ( cred ca e vina poporului , ca tace si plateste). Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Atatea taxe , ca nici nu mai stii ce sa faci.Nu inteleg , cum naiba isi permit si au tupeul sa introduca atatea taxe ( cred ca e vina poporului , ca tace si plateste).Bineinteles. Cea mai grava va fi "taxa pe poluare personala" aplicata pt fiecare 250 grame de fasole consumata. Romania te iubesc, si pe conducatorii tai la fel. Doar ca in moduri diferite. Sufleteste si trupeste. Ca nu e voie sa vorbim urat aicea. Link spre comentariu
scorpionu1 Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Stiti cumva, se mai poate da in judecata pentru recuperarea taxei auto , sau neplata ei in cazu in care nu ai apucat sa inscrii masina? Link spre comentariu
molioa Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Stiti cumva, se mai poate da in judecata pentru recuperarea taxei auto , sau neplata ei in cazu in care nu ai apucat sa inscrii masina?Da, si se castiga pe banda! Cine este din Bistrita pot sa-l pun in tema cu o avocata specializata pe asemenea procese. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum