Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nokia n73 expended batterry

Vizitator vvlladdd

Postări Recomandate

Vizitator vvlladdd

Salutare! Am un nokia n73 cu o baterie de 1100mAh dar nu ma tine indeajuns de mult si as vrea sa mai pun 2 baterii de 1100mAh in paralel cu cea a telefonului.Vreau sa stiu daca rezista circuitul de incarcare al telefonului sa le incarce pe toate 3 in acelasi timp.Mentionez ca am incarcator original nokia care debiteaza in jur de 900 mA la vreo 5-6 v. ati facut vreo-unu asa ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

3

• djdansmart

1

• wally_gatter

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De ce nu schimbi pe rand bateriile? Cum pui bateriile..una peste alta cu fire externe?..tiganie intr-un cuvant..nu cred ca e ok sa le pui pe toate 3 in paralel..apare alta valoare la bsi..este posibil sa nu se incarce bine..sa se defecteze ic incarcare..

Link spre comentariu

Bateriile legate in paralel nu e deloc o idee buna. Exista cahiar pericol de explozie cand le vei conecta impreuna.In plus, e posibil ca circuitul de incarcare sa se opreasca dupa ce crede ca a bagat in baterie cam 110% (sau ceva de genul) din cat trebuia sa bage si nu s-a incarcat, ca masura de siguranta. Deci, e posibil ca desi ai acumulator mare, sa nu ti-l incarce destul. Cea mai buna varianta e sa cumperi mai multi acumulatori si sa ii schimbi, sau daca iti e convenabil sa iti iei o cutiuta din aia cu acumulator din care iti mai incarci telefonul.

Link spre comentariu

ca sa intaresc spusele lui Bogdan: fiecare baterie se incarca diferit de cealalta , si nu o sa ai tensiunile identice, o sa ai ceva diferente de potential , alea trebuie sa se compenseze cumva. sa luam scenariul asta , o baterie e descarcata aproape complet pe cand una sa zicem are mai mult curent in ea , ca sa se incarce din cea plina cea goala o sa traga un curent fte mare ,deci cea plina va fi ca in scurtcircuit , deci BOOOOM .. ptr ca acumulatorii NiCd au si ei un curent maxim debitat.. o solutie ar fi ca sa fie trecute fiecare prin rezistori de limitare a curentului , acestia la randul lor determina o cadere de tensiune pe ei si degaja caldura.. deci NEFEZABIL :sparge:

Link spre comentariu

Pentru unele telefoane se gasesc pe ebay baterii extended, adica de capacitate mult mai mare. De obicei vin si cu un capac special cu burta, pt ca logic sunt mai mari si nu intra.Daca nu gasesti exact pt telul tau poate altceva.Am mai descoperit la un moment dat, pe un 6670 ca bateria de smartphone are ceva chip in ea cu care telefonul comunica, deci o baterie simpla probabil nu va merge.

Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd

ok am inteles. acum va rog dati-mi niste scheme cu care sa ridic de la 3-4 volti la 6 volti tensiunea si sa fie cu transzistori nu cu integrate gen max sau alte chestii. si sa suporte vreo sa zicem maxim 800 mA curent de incarcare, bc 337 parca face asta. un inverter 3 to 5-6 volti. pe net nu gasesc ceva concret. Vreau sa fac un incarcator portabil:)

Link spre comentariu

Cauta integrate dedicate. Nu are rost sa te chinui cu tanzistori. S-ar putea sa imbatranesti langa circuitul ala pana il faci sa mearga si o sa aiba o eficienta mai proasta.Vezi Minty Boost ca exemplu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări