Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lada frigorifica cu peltier.

Vizitator Oust

Postări Recomandate

Vizitator Oust

Buna seara,am si eu o intrebare. Vreau sa imi modez lada frigorifica :)), vreau sa o dotez cu un peltier si un radiator + ventilator pentru a raci Cola.

Bun... m-am gandit sa cumpar acest peltier, este ieftin si nu cred ca am nevoie de ceva mai puternic, nu vreau sa fie considerat ca reclama (http://www.adelaida.ro/product_info.php ... s_id=13213), si nu stiu cum sa il montez , adica la cati Volti , am inteles ca pe o parte este rece si pe o parte este cald.

Am facut o schema, sper sa intelegeti... partea rece va fi inauntru, iar radiatorul din exterior are un ventilator care il raceste.

Multumesc frumos.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ashky

1

• dan cod

1

• costinium6

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Buna seara,am si eu o intrebare. Vreau sa imi modez lada frigorifica :)), vreau sa o dotez cu un peltier si un radiator + ventilator pentru a raci Cola.

Bun... m-am gandit sa cumpar acest peltier, este ieftin si nu cred ca am nevoie de ceva mai puternic, nu vreau sa fie considerat ca reclama (http://www.adelaida.ro/product_info.php ... s_id=13213), si nu stiu cum sa il montez , adica la cati Volti , am inteles ca pe o parte este rece si pe o parte este cald.

Am facut o schema, sper sa intelegeti... partea rece va fi inauntru, iar radiatorul din exterior are un ventilator care il raceste.

Multumesc frumos.

Posted Image

radiatorul din exterior unde se degaja caldura tre sa fie generos si cu ventilator, cel din interior cam cat unul de procesor tot cu ventilator de sursa dar alimentat la 5v sa nu faca zgomot, se intercaleaza cu un bloc de aluminiu gros cat peretele lazii! atentie cat de tare strangi suruburile intre radiatoare ca se sparge! se pune vasilina termica pe plita! din cate imi aduc aminte se cam strica daca te joci mult cu ea fara radiatoare si cam trage vreo 5-6 amperi, deci iti trebuie o sursa bunicica si bine filtrata!

Link spre comentariu

Cu 9,5 W nu ai sa racesti lada aia, poate cu un modul de 36 sau mai mare.Eu zic ca nu merita efortul, efectul de racire se simte dupa ore bune de functionare, temperatura coboara cu max 25 de grade fata de mediul ambiant (dar nu mai jos de 5 grade), consuma foarte mult..

Link spre comentariu

!00% cu 9W nu vei reusi.Eu am cumparat asa ceva din magazin si consuma undeva pe la 4,5-5A deci undeva peste 50W.Nu stiu daca merita facuta,la pretul din magazin a uneia gata facuta.

Link spre comentariu
Vizitator Oust

Deci sa cumpar una din magazin...,stiu ca ma ajunge mai ieftin si e mai buna, dar nu am eu satisfactia aia ca e facuta de mine :)). Va multumesc tuturor pentru sfaturi, o zi buna si La multi ani ! :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări