ShadowElf Postat Martie 18, 2006 Partajează Postat Martie 18, 2006 In primul rand precizez ca sunt un novice in domeniu, sau mai bine zis nu ma pricep. Stiu care e un condesator, o rezistenta, ce face o dioda... dar atat. Am explicat acest lucru ca sa intelegeti la ce nivel ma aflu. problema mea. Am un transformator si un acumulator... (3,7 v). Acumulatorul e de 1000 mAh. iar traful de vre-o 350. ce vreau... cand bateria e incarcata la maxim sa se opreasca incarcarea. Simplu :DMultumesc anticipat Link spre comentariu
one Postat Martie 18, 2006 Partajează Postat Martie 18, 2006 Nu vreau sa te dezamagesc, dar e drum lung pana la a face un incarcator cat de cat bun. In primul rand tu faci confuzia intre 1000mA - curent maxim al transformatorului (nu spui nimic de tensiune) si capacitatea acumulatorului 350mAh, care e cu totul altceva. Link spre comentariu
one Postat Martie 18, 2006 Partajează Postat Martie 18, 2006 Nu vreau sa te dezamagesc, dar e drum lung pana la a face un incarcator cat de cat bun. In primul rand tu faci confuzia intre 1000mA - curent maxim al transformatorului (nu spui nimic de tensiune) si capacitatea acumulatorului 350mAh, care e cu totul altceva. Link spre comentariu
ShadowElf Postat Martie 18, 2006 Autor Partajează Postat Martie 18, 2006 teoretic pare simplu daca ma insel... asta e. Am o camera digitala cu acumulator de 3,7 v pentru care nu gasesc incarcator. Am gasit un incarcator de nokia pe care scrie 3,7 v. Le leg intre ele si se incarca bateria. Ma deranjeaza insa ca trebuie sa stau cu grija, adica sa nu o las prea mult si sa o stric. Daca e prea complicat... o las balta. Sau macar sa se opreasca dupa un anumit timp... dar si asta e prea complicat ... banuiesc... multumesc oricum. poate mai e cineva sa ma ajute totusi, pentru linistea mea sufleteasca. Link spre comentariu
cirip Postat Martie 19, 2006 Partajează Postat Martie 19, 2006 Salut Shadow,Dupa tensiunea pe care o are acumulatorul, pare ca e LiIon sau LiPo... In orice caz banuiesc ca e ceva bazat pe litiu. Incarcarea acumulatorilor cu litiu este mai pretentioasa. Ti-as propune sa cauti putin pe net despre incarcarea LiPo sau LiIon si daca ti se pare abordabil, mai discutam. Eu mi-am facut un incarcator de LiPo si sunt multumit, dar niciodata nu il las la incarcat nesupravegheat. Sunt o multime de cazuri documentate depsre incendii provocate de manevrarea incorecta a accu. bazati pe litiu.Bafta,Cirip Link spre comentariu
Cristiano Postat Martie 19, 2006 Partajează Postat Martie 19, 2006 Ori ai putea folosi un circuit specializat de control al incarcarii pt. LiIon / LiPo. Link spre comentariu
ShadowElf Postat Martie 19, 2006 Autor Partajează Postat Martie 19, 2006 si unde as putea gasi un " circuit specializat de control al incarcarii pt. LiIon / LiPo." ? Si inca ceva... pe acumulator scrie NP-30 (cred ca e modelul), 3,7 v 1000 mAh LiIon. Pe incarcator la output scrie 3,7v 355 mA 1.3 VA (de la nokia pt telefoane). Faza este urmatoarea: daca bateria e goala se incalzeste incarcatorul... iar dupa vre-o 3 ore si ceva incarcatorul treptat se raceste (la acumulator nu se observa nici o schimbare termica) Oare se opreste incarcarea dupa ce bateria este plina? Are vre-o legatura faptul ca incarcatorul este in "comutatie" ? multumesc anticipat (din nou ) Link spre comentariu
Cristiano Postat Martie 19, 2006 Partajează Postat Martie 19, 2006 Sunt foarte multe, arunca o privire prin urmatoarele link-uri: http://www.microchip.com/ParamChartSear ... &pageId=78 http://para.maxim-ic.com/cache/en/results/5099.html http://www.linear.com/pc/viewCategory.d ... 1037,C1078 http://www.national.com/VCatalog/view.c ... ors&tId=91 Link spre comentariu
ShadowElf Postat Martie 19, 2006 Autor Partajează Postat Martie 19, 2006 thx, si referitor la cealalta problema... legata de temperatura... o idee despre ce se intampla? Link spre comentariu
traianpop Postat Martie 19, 2006 Partajează Postat Martie 19, 2006 Da ,enormal sa fie asa.Cand baterie e "goala" va consuma mai mult curent la incarcare.Pe masura ce se incarca,curentul scade,si incarcatorul nu va fi atat de solicitat. Link spre comentariu
cirip Postat Martie 19, 2006 Partajează Postat Martie 19, 2006 Are vre-o legatura faptul ca incarcatorul este in "comutatie" ?Faptul ca este "in comutatie" se refera la faptul ca modul de operare al incarcatorului este asemanator cu cel al surselor in comutatie (spre deosebire de sursele liniare. Implicatia e in special asupra randamentului. "In comutatie" nu insemna musai ca incarcarea se opreste automat cand bateria e incarcata. Este totusi posibil ca un incarcator destept s aaiba si aceasta facilitate, dar de obicei mai e un mic procesorutz care se ocupa de treaba asta.In lipsa unui circuit specializat, se poate bricola un incarcator cu LM317, dar trebuie supravegheat in timpul incarcarii ptr ca nu va avea nici un fel de protectii.Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum