Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie placa video !!!

Miki Spaga

Postări Recomandate

am cateva dubii:1. sa verifici daca slotul pt placa video e agp sau pci expres, cel AGP are soclu de contacte in interior cca 80 mm si cheia spre coada placii iar cel pci express are soclu de contacte in interior de aproximativ 84mm si cheia spre partea cu mufe a placii video.Din spusele tale daca zici ca prima poza e placa ta pare sa fie cu slot AGP, cele cu slot AGP au slot pentru 4 memorii iar cele pentru pci express au doar 2 sloturi pentru memorii (asta din cate stiu ca s-a folosit de DELL la modelele GX280, insa e posibil sa ma insel)2. apoi spatiu intre slotul placii video si slotul de extensie ala alb pt pci-uri suplimentare sa permita montarea placii video, deoarece unele placi video au radiatorul cam mare si nu incap.placa video cu alimentare separata e aceea care are pe ea un conector destul de maricel de alimentare gen cel pentru harduri ATA, a nu se confunda cu conectorul pentru ventilator la unele placi cu racire pasiva.placa video daca e pe 128 biti sau 256 e ok, ar merge pana la urma si pe 64 biti, Memoria e altceva trebuie sa aibe peste 256 Mb, mai bine 512 Mb sau 1 Gb/ sa nu confunzi bitii de la magistrala de date a placii cu megabitii de memorie a placii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Miki Spaga

15

• c_anicai

6

• Alecsandru90

6

• Th3_uN1Qu3

5

1)Slotul pt placa e PCI-Express 16.

Slotul are 1 singura partajare care creeaza 2 compartimente.Primul compartiment are 1 cm si al doile 8 (aproximativ).Total slotul masoara 9 cm.Cheita e spre spatele placii nu spre fata unde se conecteaza de exp monitoru etc.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/109 ... card-ffxiv

este precum cea indicata de pozitia PCI-E x16

2)Are ceva daca scot acea extensie de de pci-uri suplimentare?Banuiesc ca nu din moment ce el actioneaza ca un spliter.Corect?

Ma gandesc ca asa pot sa montez ceva cu un radiator mai maricel.

Am gasit placile astea

VGA N210SL-1GI PCIE 2.0 1GB DDR3 GeForce 210 64 BIT ATX HDMI DVI D-SUB GIGABYTE

8400 GS | 520 MHz | 1024MB DDR3 (1.3ns) | 1000MHz, 64 bit | HDMI, Dual-Link DVI, VGA | Full DirectX 10, bulk | PCI-E 16X | 2 ani

Nvidia GeForce 210 PCI-EX16 1024MB sdDDR3 64bit, 589/1000MHz, DVI/CRT/HDMI, Heatsink

Forsa NVIDIA 8400GS/PCIE/DDR3/1G/64bit/DVI/HDTV

Gainward BP8400GS-1024-HDMI-DVI with CUDA, 1024MB DDR3/64 bit , Core Clk: 567, 500(DDR1000), PCI-E, PhysX, Fan, HDMI, VGA DVI-I

Si mai sunt o gramada dar am expus doar cateva.

Link spre comentariu

ok, m-am lamurit acum, zicea cineva de o placa AMD Radeon™ HD 6450 Graphics care consuma numai 30 wati, ar fi ok. e destul de subtire cu racire activa si nu trebuie sa renunti la extensia cu sloturi pci suplimentaretre sa faci modificare la tabla de prindere (sau poate are si tabla aia scurta, eu am modificat tabla care astupa spatiu din dreptul slotului placii video din carcasa facand orificiile pentru suruburi si conector, deoarece nu mi-a placut sa stric tabla de prindere originala), si conectorul pt monitor muti in alta parte pe carcasa in spate

post-26429-139829364839_thumb.jpg

Link spre comentariu

am inteles.acum printre ultimele mele intrebari ...fiind totusi alt model de pci...de exp cum e placa AMD Radeon™ HD 6450 Graphics pci express 2.0.ea este pe 64 de biti ceea ce e ok (poate gasesc altele si la 1gb si 64 de biti)...fiind pci-e 2.0, limitarea se face la cei 64 de biti sau la capacitatea ei de memorie (1 GB, 512 etc)?O sa se comporte placa noua ca una de 7 generatii mai veche de exp?Va intreb deoarece decat sa dau sa zicem 2 mil pe o placa care sa se comporte ca una de 50 de lei mai bine raman cu banii in buzunar si optez pt una second hand ce-i drept invechita, daca e vb sa se comporte cea scumpa la fel ca cea ieftina.am gasit la un magazin aproape de mine MSI GeForce GTS 210 1GB DDR3 64-bit N210-MD1GD3H/LP.MSI GeForce 9500GT 512MB DDR2 128-bit HDMI (N9500GT-MD512M)Mie mi se pare decente.(in special cea de 128 de biti)Alte pareri?Merci de postari !p.s.sursa mea are 210 w, procesoru mananca 80.sa zicem ca iau o placa de 70 de w.tot raman cu 60 de w liberi.Poate sa-mi ceara ramii, placa de sunet etc peste asta?p.s.ma duc sa verific o placa video.in cazul in care nu merge si nu o duce sursa ce se poate intampla?ard ceva, pocneste, "explodeaza" una alta?

Link spre comentariu

iti zic din experienta ca un calculator gx270 masurat consumul este de 110 wati cand nu faci nica la el, sau daca pui sa ruleze un antivirus plus scriere un dvd ajunge la 160 wati, si mai raman rezerva cca 40 wati, deci cu o placa de 30 wati consum esti cam la limita, ce este peste nu e ok. acum reciteam ce ai scris adineaori, pe langa procesor mai sunt si alte consumuri, zic aproximativ, un hard cca 15 wati, un dvdrw tot pe acolo, doua placute de ram cam 10 wati, northbridge-ul se cam incalzeste nu ? ... ia si ala cca 20 wati plus fiecare componenta activa din calculator mai are un mic consum. Sursele de la dell optiplex sunt foarte bune cu intrare intre 100 si 240 volti de la retea functioneaza normal (am avut odata un caz cand aveam 90 volti la priza toate aparatele si becurile nu mai functionau dar calculatorul da.)despre placa care zici tu MSI GeForce 9500GT 512MB DDR2 128-bit HDMI (N9500GT-MD512M) nu cunosc, insa intreaba pe forum pe cineva care are, daca ruleaza fara intreruperi filmele full hd de tip avchd 50p sau youtube la pentru filmulete 1080p, filmele mkv 1080p. Daca ruleaza e ok, cumpara, daca nu te mai gandesti, oricum filmele ce ti-am zis adineaori nu ruleaza de nici o culoare pe calculatorul tau cu configuratia actuala.

Link spre comentariu

Am zis din start ca toate placile pe PCI-E sunt compatibile intre ele, oricum o placa asa slaba nu foloseste nici jumatate dintr'un slot x16 1.0, nu iti limiteaza absolut nimic.Intre 9500GT si GT210 as lua 9500 pt ca e pe 128 biti.

Link spre comentariu

GT220 | 506 MHz | 1024MB SDDR3 (1.3ns) | 1066MHz, 128bit | VGA, Dual-Link DVI, HDMI | DirectX 10.1, racire activa | PCI-E 16X 2.0 | 2 aniam mai gasit-o si pe asta.excludem msi-ul si ramanem doar la 9500GT si Leadtek NVIDIA GT220 (detaliile mai sus).Un mic avantaj in privinta placii 9500GT deoarece consuma 50 w.Fiind asemanatoare cu celalalta banuiesc ca tot pe acolo se invarte si consumul celeilalte.E totusi o diferenta de 50 de lei.Ma poate lumina cineva de ce?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am achizitionat in final o placa GF 8500GT.am decis sa o aleg pe asta deoarece am luat-o de la un prieten si e aproape impecabila.Racire activa, 512 Mb pe 128 de biti.Se putea mai bine putin, dar si banii incepusera sa se duca...si pt moment raman cu asta.Multumesc tuturor celor care au postat !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări