Miki Spaga Postat Ianuarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 o sa ma uit pe net de ceea ce imi recomandati. de asta ce parere aveti?fiind din oras cu mine imi e mai accesibila din toate pct de vedere. e buna de ceva sau ?? http://www.asus.com/Graphics_Cards/NVID ... ifications Merci de postari !! p.s.1 din cate vad placile sunt psi 2.1. Nu e asta o problema?cat de jos o sa o limiteze?? p.s.2 momentan ma chinui cu instalarea intr-o unitatea turn.si normal cautarea de sursa.m-am decis asupra uneia de 400-500 w.in functie de ce gasesc. Link spre comentariu
Alecsandru90 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 aia o sa ia foc . daca te uitati atent am scris si de interfata pe pagina anterioara Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Ianuarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 hmmm....pai in primul rand, ramii mei din "fabrica" erau ddr2 la 400 hz. SI DA 400 DE HZ.momentan eu i-am schimbat cu 1 gb ddr2 la 800, dar automat ii limiteaza la 400 calculatorul.ultima placa afisata imi arata Engine Clock 400MHzMemory Clock 800MHz(400MHz DDR2)RAMDAC 400MHzdeci nu e asta cea mai potrivita?din moment ce se invart cam toate pe la 400 de hz? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Legat de răcire...Eu am un Pentium 4 2,6Ghz HT cu Radeon 4750 de 1G, într-o carcasă de Pentium 2, că am fost prea chitros de-a lungul vremii să cumpăr şi o carcasă. Ca să rezolv problema căldurii am dat o gaură mare chiar deasupra procesorului, şi am montat un cooler care să scoată aer. Aşa am mărit fluxul de aer care trece pe la placa video şi pe la procesor. Nu am mai avut probleme cu temperatura. N-ar fi o metodă mai ieftină şi pentru @miki spaga, decît să cumpere altă carcasă, să îi mai pună un cooler în acelaşi mod? În aşa fel mai bine să bage banii în placa video decît în carcasă. Şi părerea mea, dacă tot faci un upgrade, ia ceva măcar de 512MB, dacă nu chiar de 1G. De ce să faci din melc, ţestoasă, cînd poţi să-l faci iepuraş? Părerea mea!... Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Ianuarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 hmmm..ai si tu un pct de vedere privind trecerea la iepure direct de la melc dar am zis ca nu prea m-as arunca sa iau o placa scumpa deoarece ma gandesc ca bag bani in ceva ..ce e cam depasit cred.Legat de disiparea caldurii..amf acut rost de o carcasa turn.partea proasta e ca nu stiu cum sa fac sa-i montez SI MAI ALES UNDE, toate chichitele lui.are o gramada de mufe si mufulite de la usb-urile si intrarea / iesirea boxe/microfon din fata.Placa de baza la o prima privire si masuratoare cu ruleta, se pare ca incape acolo.cum am maiz is nu stiu ce sa-i fac cu restul .sa vedem acum ca imi vine cineva sa ma ajute la transfer.keep your fingers crossed:)) Link spre comentariu
Alecsandru90 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 poti sa pui placa video de 40 milioane daca o duce sursa si ai un slot pci expresss , incearca sa lucrezi corect , fa poze , numeroteaza mufele si jackurile de unde le-ai scos , asa o sa stii sa le pui inapoi, referitor la masurat , sunt placi de baza scurte si normale , orice carcasa mai noua are locuri unde se infileteaza suruburile ambelori tipuri de placi de baza , sper ca ai inteles , mai sunt niste suruburi de plastic , care iti ridica placa de baza cu 5 mm si au prinderea ca un fel de clema , mai mult de atat nu ma pricep sa simplific , sper ca ai inteles ceva Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Ianuarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 aman putin etapa prezentata mai sus.sa iau sursa prima data ca asta de o are dell-ul meu e din aia "slim".si se prinde doar in niste cleme.asa ca si daca e sa instalez totul etc.nu am cum sa fixez sursa.asa ca pana nu vine sursa e pus pe pauza putin.Merci de sfaturile de pana acum.Astept sa vad de ce surse poate sa-mi faca rost un prieten.si daca nu sunt multumit ma duc si o iau noua.sa speram ca pana poi-maine o rezolv cu sursa.(in sensul in care se tine de cuvant prietenu asta al meu si nu ma amana )p.s.e vre-un risc la sursele sh??pe langa cel de uzura normala etc.se poate sa ma "tapesc" si sa iau una care sa mearga decat 5 minute?Ca decat sa fac economie 10-20 de lei si sa dau dublu in final, mai mai bine o iau noua de prima data. Link spre comentariu
c_anicai Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 am un gx270 nu e 280 ca al tau e ceva mai vechi, si slotul e agp, am pus pe el o placa video GF5500 stiu ca e slaba dar ce vreau sa subliniez ca trebui placa ingusta, a trebuit sa scurtez tabla aia de prindere, unele placi nu incap fiind prea late.sursa este slaba, cred ca identica ca la gx270 dar aia 200 wati debitati sunt reali, nu ai cum schimba sursa deoarece are alta forma, si din experienta (verificata cu sonda termometru electronica la aerul debitat nu se prea incalzeste)daca zici ca ai pci express merge fara probleme o placa GeForce 8400GS 512MB DDR2 PCIe Video Card la care trebuie sa faci modificari, adica sa scurtezi tabla (brida de prindere)eu am aceasta placa pe alt calculator si nu consuma mai mult ca una pe agp gen fx5500insa nu merg toate filmele HD cu ea, in special cele .mp4 si ful hd si avchd full hd.problemele aparute in timp la utilizare intensiva au fost umflarea a cca 6 condensatori de 1800uF de pe placa de baza din aia low esr cred, i-am schimbat cu 3300 uF si vad ca merge fara probleme.cand zic utilizare intensiva - nu era oprit calculatorul saptamani intregi, fiind 100% incarcat cu randari materiale video, procesorul statea in 55 grade si carcasa o tineam cracanata, cu un pachet de tigari distantier intre capace pentru aerisire. Face un zgomot infernal, acum am un quad de la amd tot slab fenom 9150 care nu se incalzeste mai de loc chiar daca e incarcat 100%, in prezent gx-ul 270 cam sta in asteptare pt cand am prea mult de lucru. Am uitat sa mentionez, procesorul un prescot la 3 ghz, e tare nemernic cu incalzirea.Nu schimba carcasa ca ai probleme, dispunerea componentelor, a procesorului a doua sloturi suplimentare e altfel, e aproape imposibil de schimbat. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 8400 nu numai ca e depasita dar se si defecteaza repede. Ia HD6450. SIGUR gasesti si varianta low profile pentru carcasa aia. De 7300 ce sa mai zic... mai ales cu racire pasiva, clar nu. Ia ceva nou sa nu ai probleme. HD6450 e intre 150 si 200 ron in functie de firma si viteza memoriilor, si e o placa potrivita pentru sistemul tau, consuma putin. Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Ianuarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 am gasit placa de tine pe mai multe site-uri.problema e ca au 32 de biti daca nu ma insel.nu ziceati voi sa o iau pe la 256? sau mai bine zis de ce biti tin cont?Latime de banda memorie (biti): 32 (banuiesc ca asta e cea corecta )Capacitate memorie (MB): 512 MB ???am gasit o placa GeForce G210 .chestia e ca e pci e 2.0.e vre-un risc daca e sa pun una din asta?v-am mai intrebat dar parca nu risc sa ard nimic nu?(Avand in vedere ca pun o sursa mai mare).cam la cat poate sa o limiteze calculatorul din pct de vedere al performantelor ???asa nu ies mai bine daca iau una de nivelul limitarii asteia? Link spre comentariu
kodor2001 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Evitati-le pe cele cu latimea de banda de 32, o sa fiti puternic limitat in jocuri (la filme hd nu stiu cum se comporta).De fapt, se mai gasesc asa ceva? N-am mai vazut de cativa ani buni, sa fie vreo 7-8. Link spre comentariu
c_anicai Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 nu ai treaba cu biţii la placa video e bine sa fie cat mai mulţi, nu mai stiu acum dar pe vremuri era o placa matrox parhelia pe 512 biti, cred ca greu de ajuns si la ora actuala, si apropo de versiunea de pci expres mai documenteazate ca habar nu am dar sa nu fie o problema.sistemele de operare sunt pe 32 si 64 biti, calculatorul tau suporta windows pe 32 biti, nu are treaba cu placa video, doar sa nu te incurce la driverele pentru ea daca ei un model foarte nou care nu are drivere decat pe 64 biti.placa daca e acest model care atasez poza, ai grija ca se poate sa nu incapa radiatorul de racire, nu stiu daca nu se atinge in sursa sau este acolo un slot de extensie pentru doua pci-uri si nu incapenu stiu daca asta e placa ta de baza sau nu Link spre comentariu
kodor2001 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Ba are multa, chiar foarte multa treaba cati biti sunt.E ca si cum ar avea o sosea cu 2 benzi (32), cu 4 benzi (64) ... etc. Pe care incap mai multe masini in acelasi timp? Link spre comentariu
c_anicai Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 am zis ca nu are treaba cu bitii dar am uitat sa mentionez ca e bine sa fie mai mult de 128 biti, acum ca sa o luam dupa aspect practic pe gx280 nu are rost cine stie ce monstru de placa video, si nici nu ar putea suporta, deci sa eviti placile video care necesita alimentare separata ca calculatorul ala nu poatesa ne zici daca asta e placa ta de baza la gx280, se pare ca au fost doua modele de gx280 unul era pe agp, si sa te uiti la distanta intre slotul ala alb si cel negru, trebe o placa video subtire adica cu radiator mic si ventilator Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Ianuarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 da prima poza (cea de sus) este cea a calc meu.intrebare ..prin placa video cu alimentare separata, inteleg ca trebuie sa aibe un cablu care sa se conecteze undeva pe placa de baza corect?Cum anume apare aceasta caracteristica la o placa video?unde anume scrie in detaliile tehnice?Cat despre bitii unei placi video...nu prea gasesc la 512 biti decat pci e 2.0.sa zicem ca achizitionez una din asta.limitarea ei cat o sa fie?o sa se comporte precum una de 128 sa zicem?in cazul acesta merita sa cumpar una de 512 atata timp cat performantele ei o sa fie de 128??Sper ca ma fac inteles. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum