Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie placa video !!!

Miki Spaga

Postări Recomandate

detin un calculator Dell Optilex GX280.

CPU 2800 Dual-Core, 1 Gb DDR2, placa video 128 INTEGRATA

Unitatea nu este pe verticala ci pe orizontala...adica nu e turn.(nu stui exact cum se numeste).

Din lipsa de bani evident, doresc sa-i fac un mic upgrade.

Vreau sa-i pun o placa video mai buna.

Intrebarea mea pentru cei in cauza este care sunt riscurile acestui upgrade ???

Am inteles ca daca e placa prea puternica (are consumul mai mare) decat ce poate sa-i livreze placa de baza o arde.Corect???

De asemenea mi s-a mai zis cum ca placa de baza o limiteaza automat in cat poate ea sa duca...in genul ramilor oarecum.

Suportul de placa video este PCI-Express. Se potrivesc si PCI-E1-E2 ???

Va rog sa-mi spuneti si mie la ce anume trebuie sa fiu atent la achizitie ca si caracteristici tehnice si eventual sa-mi explicati daca aveti timp ceea ce am inteles eu de la diversi oameni si am enuntat mai sus.

La multi ani si sa speram ca puteti sa ma ajutati si pe mine!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Miki Spaga

15

• c_anicai

6

• Alecsandru90

6

• Th3_uN1Qu3

5

O placă video PCIe2 merge în slot PCIe1 dar cu viteza de transfer la jumate, nu-i ăsta baiul. N-am auzit că ar putea arde placa de bază. În schimb mă gîndesc la sursă, care are doar 210W în varianta originală, iar plăcile decente cer cel puţin 350W. Dacă sursa e prea mică, scade randamentul, pot să apară supratensiuni în primarul convertorului sursei care ard tranzistoarele. Oricum ideea e bună, mai ales că ai dual core. Cu o placă video de 1G şi încă o plăcuţă de RAM de 1-2G, poţi juca orice joc de pînă în 2009 fără probleme.Părerea mea! :jytuiyu

Link spre comentariu

Ai uitat sa mentionezi bugetul. Dar da, toate placile PCI-E sunt compatibile intre ele. Problema este ca Dell GX280 e o unitate foarte fierbinte de fel, asa ca iti recomand odata cu placa video noua sa montezi si ceva ventilatie auxiliara pe carcasa. Altfel se poate arde placa de baza dar nu in sensul defectarii semiconductorilor, ci al uscarii condensatorilor electrolitici.

Link spre comentariu

In primul rand multumesc pentru postare.

http://support.dell.com/support/DPP/Ind ... redirect=1

in linkul de mai sus este prezentata configuratia lui, originala sa-i zic asa.

Acum din cate am inteles de la voi, trebuie sa schimb si sursa daca achizitionez o placa video cat de cat reusita.

Ce sursa imi recomandati asa "in mare" ?

Are ceva daca de exp iau o sursa cu 30-40% mai mare decat e nevoie?Trebuie sa fie neaparat aproape de consumul real sau se poate si mai mare?

Cat despre racirea suplimentara.O placa video cu racire activa nu ar face fata?

Cam ce alte metode de racire as putea sa incorporez?Sa-i bag eu efectiv 2-3 ventilatoare alimentate separat?

Bugetul e intre 100-200 de lei oarecum.Nu caut o placa video excesiv de scumpa deoarece nu o sa justifice investitia.

Si inca ceva ...am uitat ieri sa va zic.

Tot asa mi-a zis cineva ca daca iau o placa prea "Avansata" o limiteaza automat placa de baza la cat poate ea sa suporte??? cam in genul ramilor.Iau rami care merg la 1000 hz si calculatorul ii limiteaza la 400.E adevarat?

Daca da atunci unde scrie frecventa la care lucreaza placa si cum o aflu si eu pe cea a calculatorului?

Eu am zis ca am placa PCI-Express deoarece asa am gasit pe net PCI Express x16 connector (PEG)

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Coco/Desktop/New%20Folder/data/Temp/280%20Web%20issue/smtabout.htm

Fiind din cate vad PCI-Express...este compatibila si cu PCI-E1-2?Sau este primul model de PCI scos pe piata si este compatibil doar cu aceast tip?

Multumesc de ajutor !

p.s.

cineva imi recomanda placa asta ....merge?ar avea ceva in neregula?Cam la ce ar trebuii sa fiu atent cand caut?

http://www.magelanline.ro/placi-video-p ... p-659.html

Link spre comentariu

În legătură cu sursa, pe cutia plăcii video scrie puterea recomandată. Sursa poate fi mai mare decît scrie pe cutia plăcii, poate fi şi mai mică dar nu cu mult. Să zicem că dacă cere 400W, poţi pune 350W, sau chiar 300. Sincer n-am măsurat niciodată consumul instantaneu dar ar fi tare interesant de făcut.

Cît despre răcire, mă uitam pe spatele carcasei...

Posted Image

...că nu are nici un fel de ventilator, în afară de cel al sursei. Bun, placa video are răcire activă, scoate căldura din gpu şi o duce în carcasa calculatorului. Fluxul de aer din interior este slab, fiind dat doar de ventilatorul sursei, deci înăuntru rămîne o temperatură cam mare. Este un compromis pentru a face calculatorul mai silenţios. Cred că la asta se referea @Th3_uN1Qu3. Cred că poţi bricola un ventilator pe spatele carcasei, totuşi...

Poţi găsi în 200 de lei o placă video de 1G şi o sursă de 400W, chiar şi noi, cu garanţie. Nu dau link că se iau moderatorii de mine că fac reclamă la emăg.

Link spre comentariu

Mhz la ram , daca placa de baza suporta ddr2 533 si tu ii pui de 800 o sa le coboare frecventa la 533 , te vor tine ult si bine la frecventa asta , referitor la placa video ,placile video hi-end sunt limitate de puterea de procesare a procesorului , atunci cand ai dat 30 milioane pe placa video si ai processor de 3 milioane , sigur nu o sa duca placa aia video la maxim , ea o sa mai poata , dar procesorul nu , referitor la interfata , pci-express x16 se simte la rezolutii uriase ,pe un monitor noarmal nu o sa fie nici o diferenta intre x8 si x 16 , in banii aia te sfatuisc sa it iei una folosita de la cineva ,iesi mai bine cu achizitia ,si o chinezarie de sursa de 500w iti va tine configuratia aia lejer , daca nu ai loc de ventilatoare scoate-i partea metalica de deasupra , sa vezi ce o sa se raceasca atunci :ras:

Link spre comentariu

Uitati-va cu atentie la formatul (fizic) sursei...din cate imi aduc eu aminte, seria Optiplex, desktop, aveau o sursa specifica, nu se potriveau (ca si dimensiuni) cele standard.

Link spre comentariu

Partea metalica nu o pot sa jos deoarece pe ea sunt prinse hard-diskul, dvd-ul..etc.eventual sa-l tin deschis ca si capota la motor...oricum in mare ca sa sintetizez ce ati zis mai sus :1)sursa schimbata cu una la 500 w. Momentan a mea are 210 w.2)placa video sh (spre asta ma orientasem si eu).Aici mai am nevoie de ajutor deoarece nu stiu care anume s-ar potrivii cel mai bine.Normal ca o sa o iau pt jocuri in pricipal dar si filme ce si ce.Cum am mai zis nu caut vre-un OZN de placa video deoarece nu ar justifica investitia.Placa expusa in linkul de mai sus e buna ? Mi-ati recomanda asa ceva?3) sa schimb carcasa....o sa iau in considerare acest aspect.sa masor sa vad ce anume pot sa procur.Multumesc si mai astept si eu ce sfaturi suplimentare mai aveti.

Link spre comentariu

am gaist o placa Ati Radeon x600 128MB/256MB DDR1.Merge?Sa stiu si eu sa-mi iau un pct de referinta.Apropo daca placa are racire activa, mai trebuie sa-mi bat capul cu alte sisteme de racire etc?

Link spre comentariu

Vezi ce s'a scris mai sus legat de racire... Agata cumva un ventilator pe carcasa altfel n'o sa aiba viata lunga. X600 e o placa de acum vreo 6 generatii daca nu mai mult, nu prea mai are valoare in ziua de azi. Doar moca daca o iei.Pentru ceva ieftin si destul de rece incearca AMD HD6450. Duce Call of Duty 4 in 1280x1024 detalii aproape maxime.

Link spre comentariu

o placa video fara alimentare separata , poate consuma maxim 70w :da , orienteaza-te spre un gt 240 ddr3 512 ddr3 sh , nu ajunge mai mult de 2 milioane , placa aia stie hd ,la filme si duce jocuri noi la setari rezonabile , am avut una acum ceva timp si stiu ce poate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări