Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme receptor 40 mhz

Vizitator Alexandruxx

Postări Recomandate

Vizitator Alexandruxx

Va salut si la multi ani .Sunt nou pe forum si am o rugaminte la voi si anume : am fost in vizita la niste prieteni si fiului meu i sa pus pata pe o masina rc din casa acestora numai ca nu are telecomanda .

Am desfacut masina si pe pcb este bifat 40mhz asa ca am luat o telecomanda de la o alta masina care are quartzul de 40,680mhz si functioneaza ,doar ca merge in hopuri si trebuie sa ma apropii de masina cam la jumatate de metru sa prinda viteza . Am umblat la bobina cu miezul de ferita sa aliniez receptorul cu emitatorul dar fara nici un rezultat .Momentan am scos ferita din bobina si pare sa se fi marit putin raza dar cu foarte putin .

V-as fi foarte recunoscator daca mati putea ajuta .

Asta este masina. http://www.rctoyreviews.com/2010/04/new ... le-rc.html

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian1961

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Buna ziua ,Trebuie sa indentificati ce tip de receptor este montat pe masina .Daca este superheterodina cu dubla schimbare de frecventa atunci in afara de cuatzul de 40mhz mai trebuie sa fie unul de 455khz sau 466khz ( astea sunt rezonatore ceramice ca o carameluta mica in carcasa de plastic de obicei ) sau ceva asemanator ,sau poate altul .daca este asa atunci emitatorul trebuie sa functioneze pe frecventa de 40mhz +- 455 sau 465 etc . Daca e alt tip de receptor trebuie sa indentificati modul de lucru .Pote e o sincrodina fara frecventa intermediara ,atunci emitatorul tb sa mearga pe 40mhz .Sau o superreactie si emisia e tot pe 40mhz .La O supereactie e foarte greu de modificat frecventa de receptie chiar si in limite mici .e un montaj dificil Mai simplu poate gasiti telecomanda originala .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări