Vizitator g600 Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 la multi ani si multa sanatate!!!am aceste boxe http://www.hifi-wiki.de/index.php/Grund ... tiv-Box_20 avand in vedere ca sunt foarte vechi as dori sa schimb filtrele si difuzoarele,bineinteles ca o sa merg la un electronist care sa faca asta.as vrea sa le folosesc ca monitoare pentru studio si am nevoie de un sunet cat mai precis si liniar fara a-mi colora(modifica) sunetul care intra in ele,am vazut ca majoritatea monitoarelor au ca raspuns in vreqventa intre 40 si 20.000hz boxele care le am dupa cum puteti vedea coboara pana la 32hz si urca pana la 26000hz dar se simte o lipsa destul de mare intre 100 si 200 hz si exagereaza in jurul valori de 5 khz. intrebarea ar fi,prin schimbare filtrelor si difuzoarelor se poate ajunge la un rezultat bun pentru a le putea folosi ca monitoare?ce difuzoare+filtre imi recomandati(marca,raport calitate pret) si daca se merita investitia? bugetul ar fi in jur de 150 de euro. va multumesc. Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Schimbarea filtrelor si a difuzoarelor este o prostie colosala. Chiar cu sume foarte mari de bani nu vei obtine performante, Deoarece o incinta se proiecteaza dupa parametri difuzoarelor si nu invers, Mai bine le vinzi si cumperi monitoare de studio ( iti pot recomanda la o suma asemanatoare BEHRINGER B2031A cu amplificator incorporat sau B2031P fara amplificator. detali despre ele viewtopic.php?f=4&t=92530 ) Link spre comentariu
Vizitator g600 Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 eu nu contest calitatea dar banuesc ca find atat de vechi condesatori,difurile,, sunt convins ca nu mai functioneaza la parametri normali. Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 eu nu contest calitatea dar banuesc ca find atat de vechi condesatori,difurile,, sunt convins ca nu mai functioneaza la parametri normali.Difuzoarele 95 % functioneaza in parametri lor, filtrele mai mult ca sigur nu datorita condensatorilor ELKO de calitate slaba care dupa atatia ani sau uscat, insa ei se pot schimba cu alti moderini de aceasi valoare de tip MKT MKP costa pana in 30 de lei piesele, Manopera este putin mai scumpa, orcum merita incercat. Link spre comentariu
Vizitator g600 Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 m-am gandit si eu la schimbarea condesatorilor dar nu stiu cine ar face treaba asta ca sunt multi de schimbat. Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Tocmai am aflat ceva. Am gasit schema acelor boxe. si am observat ca au filtru activ deci fiecare difuzor are amplificatoru lui. Deci nu ai ce condensatori sa schimbi doar cei din amplificatoare, Eu zic sa vinzi acele boxe si sa cumperi boxele recomandate mai sus. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Păcat de ele să le ciopîrţeşti. Nu se mai fabrică aşa ceva în ziua de azi. Dacă nu au probleme, nu ai de ce să umbli la ele, schimbarea cond electrolitici din montaj e o modernizare folositoare, dar nu neapărat necesară, decît dacă descoperi că nu funcţionează corect una din perechile amplif + dif. Chiar şi schema amplifurilor e mai bună decît ce găseşti acum în sărăciile de scule x.1. Cel mai bine, mai adaugi cond de filtraj pe lîngă cei existenţi în alimentare. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Se fabrica, dar si acum ca si pe atunci lucru de calitate costa.Daca difuzoarele sunt in regula eu zic sa inlocuiesti electroliticii uscati si...cam atat.Nu te apuca sa pui alte difuzoare pt ca in mod garantat o sa iasa prostii.Boxele se fac cu cap. Link spre comentariu
Vizitator g600 Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 ok o sa le las asa si imi cumpar alte monitoare cu speranta ca o sa aibe calitate mai buna.va multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum