Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tarod M10 X 1.75

aeromania

Postări Recomandate

Pasul normal, pentru M3,5 este de 0,6 mm. Mai este prevazut in standard si un pas mai mic, de 0,35 mm. Aceste suruburi, sunt intr-adevar tipice pentru aparatura electrica de curenti nu prea mari, precum este cea utilizata in mod curent la locuinte.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• daredan

3

• aeromania

2

• radu cnc

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ca sa nu incep un subiect nou vreau sa aduc in discutie o problema legata de filetarea cu tarod M 5 pas normal. Dintr-un tabel descarcat chiar de pe acest forum am retinut ca orificiul trebuie sa fie de 4,2 . absolut intamplator am si gasit un spiral de 4,2 si m-am apucat de treaba . nu merge si nu merge , tarodul nu intra si nu incepe filetarea oricat as apasa pe el . ce se intampla nu imi dau seama si poate ma lamureste cineva . cert e ca ulterior dupa majorarea gaurii la 4,5 , a mers ok. spiralul de 4,2 l-am masurat si cu sublerul ca sa ma conving ca nu e vre-o facatura dar chiar avea grosime respectiva diametrul fiind masurat pe coada evident. chiar si pe materiale mai moi cum e aluminiul , cu gaura de 4.2 nu am reusit filetarea. deasemeni este exclus ca tarodul sa fie defect pt ca am incercat cu doua si amandoua noi . as fi chiar ghinionist daca asta ar fi cauza...

Link spre comentariu

In general pt filete metric standard se foloseste un burghiu de 0,8 X M. In cazul tau 5*0,8=4mm. Pt pas fin exista o formula prin care se calculeaza diametrul burghiului in functie de diamtrul filetului si pas.Exista tarozi dintr-o singura trecere si se observa la ei o conicitate mai pronuntata, sau set de 3 tarozi in trepte (I, II, III) care nu sunt asa conici si au marcat pe ei cate o linie pt fiecare treapta. Nr 3 uneori nu e marcat deloc, dar se vede ca nu e dintr-o trecere avand o conicitate aproape imperceptibila. Se folosesc in ordinea numerelor de pe tricou. :da Poate ai avut un astfel de tarod (ex nr 3) care nu poate face degrosarea materialului. Mai conteaza de asemenea si calitatea lor. Daca e ceva mai tocit nu mai musca atat de bine din material si te chinuie, existand riscul sa-l fortezi pana se rupe. Oricum e bine sa folosesti si putin ulei.

Link spre comentariu

Ca sa continui cu exemplificarea tarozilor atasez poze cu 4 tatozi M4 de diferite tipuri si diferite lungimi si unghiuri de atacare a filetului ,unul chiar cu numai 2 parti aschietoare.Astea ca sa fie in completarea la ce a spus colegul ndc74 mai sus.

post-32747-139829382202_thumb.jpg

post-32747-139829382207_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cam asa arata 2 tarozi M12, unul dintr-o trecere care e mai conic fiindca trebuie sa faca degrosarea de la o simpla gaura pana la finisarea unei gauri filetate, iar celalalt nr 3 din set de 3 treceri care nu trebuie decat sa finiseze filetul care a fost degrosat de ceilalti 2 tarozi anteriori.Din pacate pozele nu sunt grozave.

post-50478-139829382643_thumb.jpg

post-50478-139829382653_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

...Cat ma costa?

Logica este urmatoarea:1 - Tarodul, asa simplist cum a fost realizat de catre cel care a postat in link-ul atasat (fara detalonari) costa de cateva zeci de ori mai mult decat operatia de filetare in sine;2 - Pentru a intruni conditiile tehnologice, imi trebuie o freza deget cu profil circular, sau cel putin o freza disc cu profil circular, de care nu dispun;3 - In cazul in care nu suntem concitadini (banuiesc ca nu suntem) insusi transportul dus intors al materialului prin posta sau mesagerie privata, costa de asemenea de vreo 20 de ori pretul operatiei, care in acest caz se confunda cu produsul final.Solutia cea mai simpla, pentru a fileta o singura gaura intr-o placa de textolit groasa de 15 mm, de dimensiuni moderate (pana la 200x200 mmp) este fixarea direct intr-o plansaiba pe strung si filetarea cu cutitul de interior. Acest lucru il poate face orice strungar din localitatea de domiciliu. Realizarea unei scule ca cea din link-ul atasat, ar fi justificata doar pentru filetarea unei placi de textolit de dimensiuni mari, care nu poate fi fixata direct pe strung.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări