Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda1562

Postări Recomandate

Dimensiunea aia de 4,5mm a conductorului este masurata cu exactitate sau e doar apreciata de tine? pune o poza cu traful deoarece mie mi se pare totusi mult 4,5mm diametru de conductor, in cazul asta ar trebui sa duca mai bine de 45A.. :nas: Iar condensatorii aia chiar daca-s noi nu este neaparat nevoie sa fie si ok, se intampla destul de des sa fie cu probleme din fabricatie de aceea este indicat sa-i verifici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu am cum sa pun poza cu traful,pt ca nu este al meu,este al unui prieten.Am fost ieri pe la el si am luat si amplifu cu mine ca sa il probez.Da,sarma este de 4,5 mm,a masurato el cu sublerul,dar tinand cont ca invelisul ei era un fel de material textil,cred ca era in jur la 4 mm,asta scazand invelizul.Este destul de puternic deoarece atunci cand puneam scurt cu un cablu de cupru litat de 0.75,topea instantaneu capatul care venea in contact cu borna.Astazi am probat amplifu la acumulatorul auto si tot asa face.Condensatori de pe sursa ridicatoare a TDA-ului sunt marca SAMWHA.Nu am cu ce sa ii masor,nu am capacimetru.Exista cumva vreo alta metoda de masurare?Eu am doar un multimetru care masoara capacitati pana in 20 uf.

Link spre comentariu

Este recomandabil ca circuitul de stnd-by sa fie facut exact cum se specifica in datashet, ca nu e deloc greu, acele informatii nu-s puse fara rost acolo, pe de alta parte despre masurarea condensatorilor, pai acel ESR ( pe romaneste: Rezistenta Echivalenta Serie ) este dependent de frecventa deci nu poate fi verificat doar cu multimetru, recomandabil este achizitionarea unuk capacimetru bun ca nu-i exagerat de scump, insa in cazul de fata avand in vedere ca este vorba doar de 4700u se pot pur si simplu inlocui acei conzi cu unii noi, ca nu-s scumpi si nici nu este neaparat nevoie sa fie de firma, apoi pentru a fii sigur ca problema nu e de la sursa atunci cand maresti volumul supravegheaza si tensiunea cu care se alimenteaza amplificatorul, care nu trebuie sa scada prea mult. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări